En daar zat ik dan ineens bij KLM op het hoofdkantoor, direct naast de boardroom waar pittige CAO onderhandelingen gevoerd werden. Doel van onze bijeenkomst: Verbeteren van de dienstverlening aan ‘Passengers with reduced mobility’ (PRM). Met nog vier andere PRM’ers, drie KLM’ers en Stijn Veeger, die bij de TU-Delft afstudeert op dit onderwerp, maakten we een compleet overzicht vanaf boeken van het ticket tot aankomst op de bestemming, Inclusief alle stress- en goede momenten.

Het leukste verhaal? Toen het Quad Rugby Nationaal team met twintig mannen en vrouwen, inclusief twintig (ADL) rolstoelen en twintig sportrolstoelen aankwamen op de plaats van bestemming en alle veertig rolstoelen gescheiden waren van hun wielen. De medewerkers van bagage hadden zich niet gerealiseerd dat elke rolstoel zijn eigen wielen heeft. Fijn, een stapel met veertig rolstoelen en tachtig wielen, mooi klusje.

Daarna uiteraard gedacht in oplossingen. Van betere registratie bij online boeken tot het vervoeren van rolstoelen in speciale boxen, het inzetten van schaarwagens bij het laden en veel meer. De beste ideeën ontstonden bij de vrijdagmiddag borrel in de stamkroeg van de KLM in Amstelveen. Ik ben blij dat KLM deze stap zet. Het had natuurlijk al lang beter gekund maar er zijn ook maatschappijen die er nu alles aan doen om de ‘PRM’ers’ te weren. Ik ben in ieder geval uitgenodigd bij de afstudeerbijeenkomst van Stijn. Ik hou jullie op de hoogte. Heb jij goede ideeën? Laat het mij alsjeblieft weten.

PS. Ik heb nu een heel speciale tas. Hier gaan vast alle deuren mee open ;-). Heb jij deze tas nodig? Laat het me weten, hij is te leen!

Lees hier meer informatie over het aanvragen van assistentie van KLM Cares.

About Author

client-photo-1
Eelke Kelderman

Reacties

Noëlle
25 maart 2015
leuke blog, beter helpen oplossen dan alleen blijven mopperen! Erg benieuwd naar ' de tas' . Ga binnenkort op pad namelijk en dit klinkt als een tip.
25 maart 2015
Hoi Noëlle, bedankt voor je reactie! Mopperen mag best maar je bereikt er vaak niks mee. Dus beter energie steken in oplossingen. Tja, die tas, geen idee natuurlijk of het werkt :-) ik hoop op het effect van de 'Kassa-tas', ken je die ook? Waar ga je heen en met KLM?
24 april 2015
Beste Eelke, Allereerst complimenten voor je bijzonder leuke manier van schrijven, leest heerlijk weg! Goed om te horen dat KLM zijn best doet om mee te denken met zogenaamde PRM'ers. Of het nou meedenken in oplossingen als een aangepaste keuken (rolstoelkeuken) of aangepaste badkamer betreft, of het meedenken in reizen met een rolstoel: wij zijn van mening dat iedere organisatie hier zijn verantwoordelijkheid in dient te nemen! Bij Ben Hoppenbrouwers keukens in Zundert doen we in ieder geval dagelijks ons best om echt een verschil te maken door oplossingsgericht te denken op gebied van aangepaste keukens, aangepast sanitair en de juiste zorghulpmiddelen voor mensen met een fysieke beperking. Wij blijven dit blog in ieder geval met veel plezier volgen, mochten jullie geïnteresseerd zijn om te kijken wat wij doen? Kijk dan eens op www.bhkeukens.nl Succes met het blog! Vriendelijke groet, Ben Hoppenbrouwers Keukens Zundert

Geef een reactie