Mijn motto, ‘bij twijfel doen’ heeft me uiteindelijk over de streep getrokken om samen met Tjeerd in het vliegtuig te stappen, naar de Spaanse zon. Ik ben altijd een twijfelkont maar deze keer heb ik er zelfs een therapiesessie aan gewijd. Twee Eelke’s die samen bekvechten. Je kan er beter niet tussen gaan zitten. De één die vliegen in tijden van een pandemie eigenwijs en dom vindt en de ander die voluit wil leven en zich niet onnodig wil laten tegenhouden. Lang bleef in het ongewis wie zou ‘winnen’ maar wat ben ik blij dat ik de angst niet heb laten kiezen.

Massa

We genieten voluit! Twee weken warme zon, elkaar en een beetje luieren. Ondertussen verbazen we ons ook over de massa mensen die bijna doelloos heen en weer lijkt te lopen over de kilometers lange boulevard, langs zonnebedjes en restaurants. De zuidkust van Tenerife is het typische voorbeeld van massatoerisme waar ik me nog niet eerder zo direct in bevond. Het past me eigenlijk niet maar ik ervaar ook de voordelen. Toegankelijkheid in alle vormen blijkt makkelijker als er massa is die er om vraagt. Opritjes waar nodig, restaurantjes met één toilet maar dan wel gewoon een rolstoeltoegankelijke, scootmobielverhuur op elke straathoek, er zijn zelfs tweepersoons scoots te huur. En de klapper, een overdekt terras op het strand met strandrolstoelen en stoere strandwachten die je in en uit de zee begeleiden. Vanuit het vliegveld stap je ook gewoon in een toegankelijke bus naar je hotel of appartement.

Toegankelijke strand, Playa Vista bij Los Christianos

Het ultieme plekje 

We geven ons er dus maar aan over, of kiezen onze momentjes op rustige terrasjes net achter de boulevard. Na ruim een week zie ik natuurlijk ook wat er nog beter kan. Een betaalbare rolstoeltoegankelijke rondtour met gids over het eiland lijkt onvindbaar evenals een fijn appartementje waar ook de keuken onderrijdbaar is. De velen rollers die hier rondtoeren zijn allemaal benieuwd waar de andere roller verblijft. Niemand lijkt het ultieme plekje nog gevonden te hebben. Want ook Marysol, het bekendste ‘rollerhotel’ op Tenerife kent zo zijn min-puntjes. Prijzig, alleen halfpension te boeken en alleen bereikbaar via een steile weg. Het heerlijke buitenzwembad (32 º!) maakt wel veel goed.

Zakenpartner gezocht

Dus, ik zoek een zakenpartner/investeerder! Ik weet zeker dat een goed toegankelijk appartementencomplexje hier, op dit jaar rond heerlijke eiland en bovendien op prima vliegafstand, snel volgeboekt zal zijn. Zoek je een zinvolle investering of weet je iemand met geld, mail me gerust.

Maar nu heb ik nog even echt vakantie. Dus in deze blog een keer geen uitgebreide informatie over alle ins en outs van het eiland. Misschien komt het later nog. Wel een paar zonnige plaatjes om jullie winterse gedachten op te vrolijken.

Toch nog even over ons huisje

Wij verblijven in huisje Casita van Anykasur. Niet luxe en zeker niet perfect maar wel goed betaalbaar en met veel privacy. Het terras bij het huisje is op z’n Spaans rondom afgesloten door een dikke, witte muur. Wij zitten hier heerlijk uit de wind, ’s ochtends is er direct een lekker zonnetje. Voordeel van een huisje vind ik ook dat je je eigen potje kan koken en niet opgejaagd wordt omdat je op tijd bij het ontbijt moet verschijnen.

Anykasur verhuurt op dit plekje, op 2o meter afstand van het goed toegankelijke strand Playa las Vistas, vijf verschillende rolstoeltoegankelijke huisjes. Let op, er zijn grote verschillen tussen de huisjes. Ons 2-persoonshuisje heeft bijvoorbeeld een redelijk ruime, vierkante badkamer maar geen beugels bij het toilet. De toegang van het huisje is veel te stijl voor een handbewogen rolstoel. De keukens zijn in geen enkel huisje aangepast. Informeer je dus goed als je hier naartoe wilt.

 

Na een boulevardwandeling van 8 kilometer genieten we van een wat authentieker dorp Caleta en komen we dit bloemenbootje tegen.

 

 

 

About Author

client-photo-1
Eelke Kelderman

Reacties

20 februari 2022
Het was heel fijn om jou te ontmoeten op Tenerife en je te leren kennen Eelke! 😉
23 februari 2022
Hoi Nadine, dat was voor mij hetzelfde. Stiekem wel jaloers dat jij daar 5 maanden van het jaar in de heerlijk warmte zit. Ik heb inmiddels al weer koude tenen. Het leven is zoveel makkelijker en leuker boven de 21 graden :-) Bedankt ook voor je informatie op je eigen blog, ook een aanrader voor mijn lezers. Zeker hen die ook eens naar Tenerife gaan, volg Nadine op Dreamwheeler.net voor tips en inside information!
Alice
19 april 2022
Dag Eelke, Zelf wil ik voor het eerst naar Mallorca. Heb ook een elektrische rolstoel. Wat zijn de afmetingen van jouw rolstoel? Ik kom er niet helemaal uit bij Transavia wat mee mag. Hoor het graag van je. Hartelijke groet, Alice
19 april 2022
Hoi Alice, Wat gaaf dat je naar Mallorca gaat! Daar ben ik nog niet geweest. Ben benieuwd hoe jij het daar vindt. Vooral de hoogte van je rolstoel is van belang, die mag max 86 zijn. De deur van de Transavia toestellen is niet hoger. Dus als het niet past gaan ze je rolstoel kantelen of zelfs op de zijkant leggen. Mijn rugleuning is makkelijk naar voren te klappen, door een pen los te trekken. Dat leg ik altijd uit aan degene die mijn rolstoel komt ophalen. Afgelopen keer weer terug naar Nederland was ik dat vergeten en was mijn rug hardhandig verschoven dus kon ik ik er nauwelijks in zitten bij aankomst. Gelukkig was het niet beschadigd.

Ik neem trouwens altijd mijn hoofdsteun en zitkussen mee in de cabine. Ik klap mijn bediening opzij en plak deze met tape aan de armleuning vast (tape zelf meenemen). Ook mijn voetsteun klap ik omhoog en plak ik vast. Dat verkleint het risico op afbreken als er iets zwaars op valt bijvoorbeeld. Mijn joystick/knuppeltje ben ik een keer kwijtgeraakt, die haal ik er ook af (gaat vrij makkelijk bij mij).

Heb je ook geregeld dat je in je eigen stoel mag blijven tot aan de gate/ingang vliegtuig? Daar doen ze soms moeilijk over maar moet je echt eisen (je hebt daar ook recht op). Veel fijner voor jouw omdat je niet in zo'n rotstoel van het vliegveld hoeft te zitten en ook minder risico dat je rolstoel beschadigd omdat deze dan met een speciale lift aan boord gebracht wordt (net als jij). E/a is ook wel verschillend per luchthaven. Waar ga jij vertrekken?

Mijn rolstoel is 64 breed en 90 lang.

Hier vind je ook meer informatie: https://www.transavia.com/nl-NL/veelgestelde-vragen/rolstoel-krukken/

Laat je nog even horen of het gelukt is? Fijne vakantie!

Geef een reactie