Prikkebosk

stempel_transpBoerenthuis de Prikkebosk is gehuisvest in een prachtige historische stolpboerderij vlak onder Dokkum. De boerderij is nog in gebruik als melkveebedrijf, er staan zo’n 100 koeien. Kalfjes worden doorlopend geboren, grote kans dus dat je er wel een paar kunt knuffelen. Op het boerenerf vind je trouwens ook nog pony’s, kippen, poezen en hond Kelly.

Boerenthuis heeft drie gastenkamers en een gezellige grote centrale ruimte welke samen een intieme groepsaccommodatie vormen (tien personen). De Lauwersmarkeamer is rolstoeltoegankelijk en erg royaal met een luxe badkamer. De kamer heeft standaard een 3e en 4e bed door het stoere bankbed. Dus ook geschikt om mét kinderen te komen slapen of een gezellig vriendinnenweekendje… Je hebt ook je eigen terras voor de deur.

De foto’s op de fijne website van Prikkebosk laten een goede sfeer zien, met veel aandacht voor de gekozen luxe materialen. De aanpassingen zijn stijlvol, onopvallend en precies zoals ik het graag zie!

Prikkebosk Lauwersmarkeamer bed

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De Lauwersmarkeamer is 35 m2 groot, met nog een ruime hal en badkamer (11 m2). Doorgangen zijn allemaal lekker breed (90 cm). De badkamer is prima ingericht met onderrijdbare wastafel (87cm hoog) en kraan met hendel. De spiegel is op de goede hoogte voor iedereen. Het toilet is standaard 56cm hoog en 6cm in hoogte verstelbaar. Het is overrijdbaar (70 cm diep) en heeft aan weerszijden een opklapbare beugel. In de ruime douchehoek hangt een (in hoogte verstelbaar) douchestoeltje met armleuningen (er is eventueel ruimte voor een douchebrancard). Het tweepersoonshoekbad heeft een handgreep (t.b.v. het in/uitstappen). Het is niet onderrijdbaar.

Er staan twee goede bedden  waarvan het hoofdeinde elektrisch en het voeteneind handmatig verstelbaar is (90×210 en hoogte 57 cm, bovenkant matras). Extra hulpmiddelen kunnen geregeld worden!  Voor zover dus echt niets op deze prachtige lokatie aan te merken. Helemaal goed! Op de website van Prikkebosk lees ik ook dat het inhuren van zorg geen probleem is, de gastvrouw is zelf verpleegkundige. Kortom, dit nodigt uit om naar toe te gaan.

‘B&B Zonder drempels’

Monique Wijnen (ambassadeur Onbeperkt Nederland 2009) heeft hier heerlijk gedroomd. Alles is prima in orde. Uitgebreide informatie en haar belevenissen (incl. extra uittips) bij Prikkebosk en in Friesland, lees je in de ANWB-uitgave ‘B&B zonder drempels’ (maart 2012).

Ben jij hier ook geweest? Laat ons jouw ervaringen weten.

ADRES
Dammeloane 46
9164 GT Damwald
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom
Ruimte voor douchebrancard

Prikkebosk voorzijde boerderij
Prikkebosk voorzijde boerderij
Prikkebosk ingang Lauwersmarkeamer
Prikkebosk Lauwersmarkeamer bed
Prikkebosk Lauwersmarkeamer badkamer
Prikkebosk Lauwersmarkeamer toilet
Prikkebosk Lauwersmarkeamer badkamer/bad
Prikkebosk, gezamenlijke ruimte met keuken

Locatie beoordelingen

4.33 based on 3 beoordelingen
13 mei 2011

Vlak na Pasen hebben mijn vriendin en ik een weekje gelogeerd in B&B de Prikkebosk. Voor mijn verplaatsingen ben volledig afhankelijk van een (forse) elektrische rolstoel. De accommodatie is in één woord geweldig! Nog nooit heb ik zo’n goed en onopvallend aangepast vakantieverblij f meegemaakt. Zelfs o.a. het toilet is in hoogte verstelbaar.
Ook de deskundige verzorging door de gastvrouw was uitstekend. In overleg is er heel veel mogelijk. Zo hebben wij er ook elke dag prima gegeten.
Wat ons betreft voor iedereen die wil genieten van een (indien gewenst) volledig verzorgde vakantie een absolute aanrader.

17 augustus 2012

Vorig weekend een heerlijk weekend in het Prikkebosk gehad. Het was perfect! Nog nooit een accomodatie gezien die zo goed is aangepast! Het ontbijt was geweldig, de bedden sliepen heerlijk en de badkamer was van alle gemakken voorzien. We gaan hier zeker nog eens terug! Groeten Leanne

23 juni 2013

We komen net thuis van een veel te kort verblijf bij Hieke en haar familie in de Prikkebosk. Bij aankomst riep ik gelijk: hier blijf ik wonen. Een prachtige omgeving en erg leuke sfeer. En toen waren we nog niet eens binnen! Daar sla je achterover. Wat een grandioos goed aangepast appartement wordt er hier aangeboden! Alles zeer goed toegankelijk voor mij in mijn electrische rolstoel. De badkamer lijkt wel een balzaal. Het ontbijt is heerlijk en de diverse kamers zijn erg sfeervol. Ook het kijkje in de stallen was supergaaf! En goed te doen met mijn stoel. Ik ga hier echt nog wel een keer naartoe, maar dan wat langer dan 1 nacht. Dank je wel Hieke en familie voor jullie gastvrijheid!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren