Pipowagen Puur Genieten
Nederland is een tweede rolstoelproof pipowagen rijker! De pipowagen ‘Juffertje in het groen’ is 3,5 x 10 meter, niet bepaald iets wat je nog achter een paard spant… Maar de schattige luikjes, gordijntjes en veranda maken het toch een pipowagen! Je kunt er met vier tot zes personen verblijven, er is één slaapkamer en er zijn twee, boven elkaar geplaatste, bedstedes.

Op camping ‘Puur genieten’, even onder Helmond, staan drie pipowagens en er zijn zeven kampeerplaatsen. Ik ben (2014) even gaan kijken toen een vriendin hier in de pipowagen verbleef. Lees hierover mijn blog voor de Zonnebloem. Ondanks dat Twan en Jacqueline Bouwmans net zijn begonnen met hun droomcamping, ziet er allemaal super netjes en heel kindvriendelijk uit. In de directe omgeving kun je lekker wandelen (rolstoelpad) maar ook steden als Eindhoven, Helmond en Den Bosch zijn dichtbij. De pipowagen is niet goedkoop maar wel uniek! En er zijn regelmatig aanbiedingen.

Pipowagen Puur Genieten Eelke en Hester

Over de rolstoeltoegankelijkheid
De pipowagen is rolstoolproof ontworpen en best ruim. Voor een goede indruk bekijk je even het filmpje van RTL Vakantie Magazine. Je komt via een brede oprit de wagen binnen. In het woongedeelte staat een grote tafel en is ook de keuken (niet aangepast). Hier zijn ook twee twee-persoons bedstedes boven elkaar. Door de vrij smalle toegang (luikjes) zijn de bedstede niet echt makkelijk toegankelijk. Achterin de wagen is badkamer en een slaapkamer met schuifdeur waar standaard twee boxspringbedden staan. De bedden kunnen op verschillende manieren neergezet worden, er is altijd aan één kant voldoende ruimte voor een rolstoel. Er kan ook één elektrisch hoog-laag bed geplaatst worden. Het is handig vooraf te overleggen wat de meest handige opstelling is. In de badkamer is een ruim toilet met opklapbare beugels en een onderrijdbare wasbak, hier is dus geen douche!
In het sanitair gebouw van de camping zijn twee ruime aangepaste douches met douchestoeltje aan de wand en een apart mindervaliden toilet. Bij de afwasplaats is een lage onderrijdbare wasbak. Het terrein heeft brede verharde paden met grof grind. Voor electrische rolstoelen prima te doen, handbewogen rolstoelers hebben misschien een duwtje nodig. De pipowagen heeft trouwens ook verwarming voor de koudere dagen.

Pipowagencamping Puur Genieten, Juffertje in het groen

Ben jij hier ook geweest? Laat ons jouw ervaringen weten!

ADRES
Kerkendijk 41
5712 ES Someren-Heide
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Ruimte voor douchebrancard
Hoog-laag bed
Hulphonden welkom

 

Additional information

Land

Pipowagencamping Puur Genieten, Juffertje in het groen
Pipowagencamping Puur Genieten, Juffertje in het groen
Pipowagen Juffertje in het Groen, slaapkamer met 2 bedstedes
Pipowagen Juffertje in het Groen, slaapkamer met 2 bedden
Pipowagen Puur Genieten toilet Juffertje
Pipowagencamping Puur Genieten, Juffertje in het groen
Pipowagencamping Puur Genieten, rolstoeltoegankelijk sanitair camping
Pipowagencamping Puur Genieten, rolstoeltoegankelijk sanitair camping

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren