The Escape

Deze geheel vrijstaande vakantiewoning  is in oude Brabantse stijl gebouwd maar splinternieuw. Naast de ouderwetse houtkachel is er dus ook lekker vloerverwarming. De naam ‘The Escape’ stamt uit de tijd toen Westelbeers een opvangcentrum rijk was met Syrische en Eritrese statushouders. Enkele van hen hebben meegeholpen met de bouw, andere maakte een muurschildering. Dit alles om de wachttijd door te komen. Het resultaat is een sfeervol, bijzonder huisje.

In de woonkamer kijk je tot in de nok van het huisje met houten balken. De Chesterfieldbanken en houtkachel maken het plaatje compleet. In de open keuken (niet aangepast) staat een stoere SMEG koelkast, je kookt op gas. Op de begane grond is ook een ruime slaapkamer met aansluitend de rolstoeltoegankelijk badkamer. De verdieping is bereikbaar met een stijlvolle wenteltrap, daar zijn nog twee slaapvertrekken met kleine (twijfelaar) tweepersoonsbedden en een apart toilet.

Via de openslaande deuren zit je direct op je eigen terras met uitzicht op een parkachtige tuin met prachtige hortensia’s en grote bomen. Voor een compleet vakantiegevoel boek je er een lekker ontbijtje bij.  Er is trouwens ook nog een grote speelweide met speeltoestellen, zandbak en voetbalmogelijkheden. Wil je met een groter gezelschap komen, dan is er op het terrein (50 meter van The Escape) nog een vier-persoons vakantiehuisje bij te boeken, overigens niet rolstoeltoegankelijk.

The Escape, bakstenen huisje met puntdak en grote ramen met hortensia's in de tuin
The Escape, buitenkant zij aanzicht
overzichtsfoto van de woonkamer met keuken en hoog puntdak met bruine houten balken
Het puntdak met houten balken geeft veel sfeer aan het huisje

Omgeving

Ik vul zo maar even in dat eigenaars Berdie en Gerard bijzonder mooie mensen zijn. Zij bestieren namelijk ook de naastgelegen Cultuurboerderij. Je kunt hier lekker biologisch eten, er worden (buiten)concerten gegeven en er worden verschillende (groep)activiteiten georganiseerd, zoals theatersport of het raadselachtige spel ‘Het Mysterie van het levenselixer’. Er is ook een kookstudio. De Cultuurboerderij is overigens ook helemaal rolstoelproof (met uitzondering van de brocante zolder).

Vakantiewoning The Escape ligt in het buitengebied van Middelbeerse, waar je de dichtbijzijnste supermarkt vindt (3,5 km) en ook enkele restaurantjes met terras. Direct tegenover het huisje ligt het mooie natuurgebied ‘De Landschotse Heide’, met mooie wandel- en fietspaden en ook een rolstoelroute van 4 km lang. Je bent ook vlakbij de Belgische grens en Eindhoven (25 km) en Tilburg (20 km) zijn makkelijk bereikbaar met de auto. Andere leuke uitstapjes, de Efteling (35 km), of Landgoed Duynenwater (vroeger het E3 strand) met een heerlijk zwemmeer (13km) en Safaripark De Beekse Bergen (18 km).

Bijzonder: ook de buren van The Escape staan op Eelke droomt! Bij de Landschotse Hoeve is er naast de drie vakantie-appartementen (één rolstoeltoegankelijk) ook nog een hele stapel koeien.

Rolstoeltoegankelijkheid

Bij telefonische navraag over de toegankelijkheid blijkt gastvrouw Berdie zelf ook gebruik te maken van een rolstoel. Dat verklaart de aandacht voor toegankelijkheid op het hele terrein. Zoals gezegd is het huisje op de begane grond geheel drempelloos. In de slaapkamer staan twee losse (senioren)bedden met elektrisch verstelbaar hoofd- en voeteinde. De badkamer is bereikbaar via een schuifdeur. In de badkamer is een verhoogd toilet met aan één zijde ruimte voor een rolstoel en aan beide zijden opklapbare beugels. De ruime inloopdouche heeft een thermostaatkraan met losse douchekop en verlengde douchestang. Er is een eenvoudig douchekrukje aanwezig (zie fotogallerij). De wastafel is onderrijdbaar, met hendelkraan en de spiegel hangt op de juiste hoogte. In de badkamer staat een wasmachine.

Parkeren kan naast de woning. De eerste bushalte is op 3 km van het huis. Fietsen zijn te huur vlak bij de bushalte.

The Escape, collage slaapkamer
Eelke is hier (nog) niet geweest. Ben jij hier wel geweest? Laat ons weten hoe het was!
ADRES
Voldijnseweg 8
5091 KK Westelbeers
TELEFOON/MOBIEL
06 40 40 9337
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Losse douchestoel, zonder wielen

The Escape, bakstenen huisje met puntdak en grote ramen met hortensia's in de tuin
The Escape, bakstenen huisje met puntdak en grote ramen met hortensia's in de tuin
overzichtsfoto van de woonkamer met keuken en hoog puntdak met bruine houten balken
Keuken in het huisje, met raam boven het aanrecht, zichtbaar is oa de Smeg koelkast met vriesgedeelte boven. Een oven onder het fornuis met vier gaspitten
kijkje naar badkamer met schuifdeur (toilet met opklapbare beugels) vanuit de slaapkamer op de begane grond
Groot grasveld met speeltoestellen en een berg zand omringd door bos

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren