Ons Buiten

Stempel Eelke droomtOns ‘Huisje aan Laan 5′ is niet van het meest bijzondere type. Het is gewoon heel gewoon. Een chalet, stacaravan, huisje of hoe je het wilt noemen. Misschien een beetje plastic en een standaard interieur. Maar het deed niets af aan de fijne dagen die we er hadden. Het rolstoeltoegankelijke chalet ligt aan het eind van een autovrij laantje met een aantal, nieuwere meerendeel houten, huisjes. Op het eigen terras zit je lekker in de luwte achter een haag en heb je middag/avondzon. Parasol en grote tuintafel staan klaar. Opvallend is de mooie natuurlijke beplanting rondom de huisjes met veel grassen, wilg en robuuste houten palen die doen denken aan het strand en de duinen. De knalblauw bloemen van de Salvia’s steken mooi af tegen het groen.

wit chalet met blauwe luikjes en een groene heg ervoor
Ons Buiten, rolstoeltoegankelijk chalet aan de laan 5

En dat is dan ook gelijk het bijzondere aan camping ‘Ons Buiten’. Eigenaars Gabriel en Dagmar waren klaar met de standaard Nederlandse camping: plat vermaak, knalkleuren, traditionele snackbar en opgelijnde campingplaatsen. De camping is daarom sinds twee jaar ‘in transitie’ zoals Dagmar mij uitlegt: “Mensen moeten naar ons toekomen om Zeeland te proeven. Een plek om tot jezelf te komen en geïnspireerd te raken. Dat betekent voor ons veel meer natuur en rust. Voor kinderen mogelijkheden om zelf te ontdekken. De komende jaren wordt dat steeds zichtbaarder.” De grote natuurlijke speeltuin met een hoop water, groen en modderige snoetjes springt in het oog. Een andere grote verandering is het nieuwe, duurzame wellnessgebouw op de plek van het oude, schreeuwerige zwembad.

Sauna

Dat wat Dagmar en Gabriel nastreven, ervaren we zelf heel direct als we na een heerlijke ochtend in Middelburg, een middag in de sauna doorbrengen. Het gebouw ademt rust. Mooie, duurzame materialen, lichte kleuren en weinig poespas. Je kijkt uit over de afgesloten, nog maar net aangelegde, maar nu al groene oase. De drempel naar buiten is gelukkig snel opgelost met een plank want na een stoombad was het zalig om buiten af te koelen in het zachte briesje met de zon op mijn blote huid.
De wellnessruimte is na reservering van een tijdslot van twee uur, gratis toegankelijk voor gasten van de camping,

Collage van drie foto's, Eelke op de voorgrond in de panoramasauna, Eelke ligt in haar rolstoel in de tuin en eelke haar voeten met op de achtergrond een waterloopje
Ons Buiten, super zalig! Genieten van de wellnessruimte en sauna

Over de toegankelijkheid van de sauna: Er is een rolstoeltoegankelijk toilet en er zijn geen drempels naar de twee sauna’s en de stoomruimte. De deuren zijn breed maar in de panoramasauna staat de kachel gedeeltelijk in de doorgang waardoor die te smal wordt om met de (douche)rolstoel naar binnen te gaan. Bij de douches geen drempels en alleen douchekoppen hoog en vast aan de wand. Aan een douchestoel wordt gewerkt, voor mij werd even een tuinstoel neergezet. Het zwembad was nu voor mij te koud (27,5 ºC), heeft geen lift maar wel een trap met leuning in het water (zie fotogalerij).

Camping

Met zo’n 300 plekken is Ons Buiten geen kleine camping, maar wél een camping met veel keuze qua plekken en accommodaties (alleen het chalet waar wij verbleven is rolstoeltoegankelijk). Op het oostelijke deel van de camping is een goed rolstoeltoegankelijk sanitair gebouw met aangepaste badkamer (zie fotogalerij). De camping zal de komende jaren steeds groener worden maar zal tegelijk nooit een basic natuurcamping worden, daar is alles te luxe voor.

vier sfeerbeelden van de camping
Ons Buiten, collage camping

Omgeving

Dit keer geen vliegensvlug bezoek maar we waren bijna een volle week in Zeeland! We hadden dus alle tijd om het Zeeuwse eiland Walcheren te ontdekken en ook een beetje te relaxen. Wat een heerlijk vakantieparadijs. Er is zoveel te zien, dat we graag nog eens terugkomen. Vanaf de camping ben je in een paar minuten in Oostkapelle, een gezellig dorpje met een aantal leuke winkels en restaurantjes. Ook voor de boodschappen kun je hier prima terecht, een grote Jumbo, slager, viswinkel en bakkerij. Het strand vind je op 3 km vanaf de camping. Strandpaviljoen de Piraat is rolstoeltoegankelijk (toilet), er staat een strandrolstoel (Jutter) en er is een goede (wel wat steile) duinovergang. Parkeren kan op 300 meter afstand, eventueel kan je met de auto afgezet worden.

Wij gingen naar Het Zeeuws museum in Middelburg om daarna even lekker te slenteren door de mooie smalle straatjes. Oesters proeven bij de Oesterij en op de fiets richting Domburg en natuurgebied de Mantel. Binnenkort een uitgebreide blog hierover!

Eelke in haar rolstoel in een knus ogende steeg met op de achtergrond ene kerktoren en in de lucht paraplu's hangend aan touwen tussen de gebouwen
Eelke in Middelburg, een fotogeniek straatje, inmiddels beroemd op Instagram!

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Het chalet nr 122, waar wij verbleven, is goed rolstoeltoegankelijk met een paar opmerkingen. De ruimte is beperkt in een chalet maar valt zeker niet tegen in deze. Een fijn leefgedeelte met een ruime eettafel bij de open keuken en een zitgedeelte. De keuken is gedeeltelijk onderrijdbaar, toch is deze door de vaatwasser vooral bij de wasbak moeilijk bereikbaar. De toegangsdeur is drempelloos, maar slechts 78 cm breed! De schuifpui is ruimer (90 cm) maar daar zit zowel binnen als buiten een drempel hoger dan 5 cm. Je kunt met de auto tot aan het huisje rijden om spullen uit te laden maar er is geen plek om de auto te laten staan. Om bij het chalet op het terras te komen is het pad opgehoogd, voor mijn elektrische stoel prima te doen, toch als je dat zonder motortje moet doen zal dat misschien lastiger zijn.

De kleine slaapkamer is te klein en vol (stapelbed en los bed) voor een rolstoel. De tweede ‘materbedroom’ is via een schuifdeur prima toegankelijk. Deze kamer is voor een wat kleinere, wendbare rolstoel zelfs aan beide zijden (110 cm) van het bed bereikbaar maar zeker aan de linkerkant. Achter het bed langs is het 75 cm. Er staan twee losse bedden tegen elkaar (2x 90 cm breed, 54 cm hoog). Door de grote vaste kasten aan beide zijden van het bed is de opstelling niet makkelijk te wijzigen.

Badkamer

De badkamer heeft een inloopdouche maar de douchehoek heeft wel een kleine verlaging waardoor ook voor de toiletpot een hinderlijke richel zit. Zeker als de vloer nat is leverde dat mij doorslippende, gillende banden op. Aan de muur hangt een Linido-douchestoel met rug- en armleuningen (hoogte 45 cm). De douchestang hangt erg hoog, een extra haakje voor de douchekop wat lager heb ik als tip meegegeven. Het toilet met aan beide zijden een opklapbare beugel was voor mij te laag (41 cm), dus ik heb in Middelburg een toiletverhoger opgehaald. Inmiddels heeft Dagmar mij beloofd er zelf eentje aan te schaffen. De normale wastafel is redelijk onderrijdbaar en er hangt een kantelbare spiegel. Fijn is ook de kast ernaast voor je toilettas en rommeltjes.

Kortom, Ons Buiten is een prima uitvalsbasis op Walcheren en zal de komende jaren alleen maar mooier worden!

Ons Buiten, ons huisje voor een week
Eelke heeft hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons hieronder weten hoe het was!
ADRES
Aagtekerkseweg 2a
4356 RJ Oostkapelle
TELEFOON/MOBIEL
0118 581813
WEBSITE
INCLUSIEF

 Rolstoeltoegankelijk chalet + aangepast campingsanitair
Inloopdouche met douchestoel aan de wand
Onderrijdbare keuken (gedeeltelijk)
Beugels bij het toilet

wit chalet met blauwe luikjes en een groene heg ervoor
wit chalet met blauwe luikjes en een groene heg ervoor
woonkamer met beige bank, twee blauwe stoelen en een houten salontafel. Boven de bank een schilderij van een strand
Keukenaanrecht met Magnetron, waterkoker en Senseo
twee bedden naast elkaar met een raam en blauwe gordijnen
stapelbed en gewoon bed met smalle ruimte
badkamer met Linidodouchestoel aan de wand, toilet met beugels in de hoek, onderrijdbare wastafel
luie stoelen bij een groot raam
Collage van drie foto's, Eelke op de voorgrond in de panoramasauna, Eelke ligt in haar rolstoel in de tuin en eelke haar voeten met op de achtergrond een waterloopje
Saunabankjes op de voorgrond met zicht naar buiten door grote ramen
zwembad met ramen rondom
Houten klimrek in groene omgeving
Natuurlijk doorkijkje met veel groen op de camping
ydilisch doorkijkje met water en een kas
smalle weg met links en rechts grasvelden met hagen er tussen en een tent
vier foto's van het rolstoeltoilet met beugels bij het toilet en een douchestoel aan de wand

Locatie beoordelingen

4.5 based on 2 beoordelingen
12 december 2022

In 2018 hier voor het laatst met mijn man een prachtige week gehad.
Mede met dank aan onze kinderen konden wij een weekje een chalet voor rolstoelvriendelijk huren bij Ons Buiten
Dit was ook na ruim 30 jaar Walcheren waarvan 20 jaar op de camping Ons Buiten…Geweldige camping met alles wat je nodig heb..

27 november 2023

Meer dan dit heb je niet nodig. Toegankelijk chalet met leuk dorpje om de hoek. Helaas heeft de camping nu geen recreatie team meer. Je moet alleen wel met de auto naar het strand rijden.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren