LukasHuis

Jan Jaap, Linda, Cato (8) en Moos (5) Lukas zijn in 2015 vanuit Zwolle naar Ommen verhuisd en hebben de voormalige huishoudschool – samen met de opa en oma van Cato en Moos – verbouwd tot rolstoeltoegankelijk woon- en vakantiehuis. Een prachtplek waar iedereen nu kan genieten van een onbezorgde vakantie.

Lukashuis, eettafel en keuken
Lukashuis, gezin
Het gezin Lukas met Linda, Moos, Cato en Jan Jaap (v.l.n.r)

Cato en Moos zitten door een spierziekte beide in een elektrische rolstoel en de familie Lukas wilde daarom graag dichterbij familie in Ommen wonen. Nadat de oude school eenmaal gekocht was werd deze in drieën verdeeld. Een deel voor de ouders van Jan Jaap, een deel voor henzelf en toen ze er eenmaal zelf woonden hebben ze, met hulp van vrienden en familie, in de vrije uurtjes de vakantiewoning afgebouwd. Heel fijn is dat het LukasHuis midden in het gezellige centrum van Ommen staat, zowel voor Cato en Moos maar ook voor de vakantiegasten dus lekker makkelijk te bereiken!

Het vakantiehuis is licht en modern ingericht, met openslaande deuren naar het eigen privé  terras. Een oude geschilderde kast, grappige details en verse bloemen op de houten tafel maken het sfeervol. Er zijn twee woonlagen, op de begane grond bevinden zich de ruime woonkamer en grote eettafel bij de open keuken (niet aangepast). Beneden zijn twee slaapkamers en een aangepaste badkamer. Boven zijn nog eens vier slaapplekken en een badkamer. Jan Jaap en Linda verhuren het huis alleen aan gezinnen met een kind of ander gezinslid met een beperking. Voor Contact had ik een leuk gesprek met Jan Jaap over de verbouwing en het verhuren van hun droom-vakantiehuis, lees hier het artikel ‘Thuis bij de familie Lukas‘.

In de omgeving

Op de website van het LukasHuis staan een berg leuke activiteiten in de omgeving. Ommen is een gezellig dorp met een heel aantal winkels, restaurants en gezellige terrassen. In het dorp is ook een lekker warm zwembad (32°) met toegankelijk toilet en douchebrancard. Of wat dacht je bijvoorbeeld van lekker varen over de vecht? Je kunt zelf aan het stuur met de rolstoeltoegankelijke e-boot bij Camping de Koeksebelt. Of ga je liever de lucht in? Zweef door de lucht met Aero Club Salland. Zwolle is (ook met de trein) makkelijk bereikbaar. Meer toegankelijke activiteiten, campings, hotels en restaurants vind je op Zorgeloos Vechtdal Overijssel.

Lukashuis, eettafel en tuin

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Het huis is vooral ingericht voor gezinnen met een kind in een rolstoel, zo is bijvoorbeeld de keuken niet aangepast en de slaapkamer met hooglaagbed is te klein om nog een bed in te plaatsen. In overleg is er wel wat te schuiven met bedden en is een andere opstelling ook mogelijk. Het vakantiehuis heeft twee woonlagen, op de begane grond bevinden zich de ruime woonkamer bank en grote eettafel bij de open keuken (niet onderrijdbaar). Beneden zijn twee slaapkamers en een rolstoeltoegankelijke badkamer. Er is een douchestoeltje (hoogte 42 cm) aan de muur bevestigd en indien nodig is er een douchebrancard en tillift aanwezig. Bij het lage toilet (hoogte 42) zijn twee opklapbare beugels (nog niet op de foto).

In een van de slaapkamers beneden staat een hoog-laag bed en daar is weinig ruimte voor een tweede bed (kamer is 2.75 cm x 4 m). Het hoog-laag bed kan eventueel ook makkelijk naar buiten gereden worden bij mooi weer. De andere kamer beneden heeft een klein tweepersoonsbed (140 x 2.00 m, hoogte 50 cm, deze kamer is 2.15 breed en 5,5 m lang). Het bed kan eventueel gedraaid worden zodat aan een kant van het bed ruimte is voor een rolstoel, dan kun je niet meer achter het bed langs.
De bovenverdieping is alleen met een trap te bereiken en heeft nog eens twee slaapkamers (vier slaapplekken) en een badkamer met ligbad. Er zijn twee heerlijke terrassen met een gezellige houtkachel. Cato en Moos lenen graag hun schommel uit, waar liggend op geschommeld kan worden. Hulphonden zijn welkom, andere huisdieren niet. Kortom, een heerlijke plek!

 

Wij zijn hier (nog) niet geweest. Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Prinses Julianastraat 6
7731 GH Ommen
TELEFOON/MOBIEL
06 130 810 89
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoeltje aan de wand
Ruimte voor een douchebrancard

Hulphonden welkom
Hoog-laag bed

 

Lukashuis, terras met tafel
Lukashuis, gezin

Locatie beoordelingen

5 based on 1 beoordeling
22 september 2019

Wat een prachtig mooi, ruim en modern huis. We hebben hier heerlijke dagen gehad. De badkamer is ruim genoeg voor een douchebrancard en de begane grond is tillift Proof. We komen zeker nog terug!!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren