De Köller

Stempel Eelke droomt

Ik ontmoette Anne-Marie en Michel bij een bijeenkomst voor plattelandscampings waar ik een presentatie gaf over rolstoeltoegankelijk toerisme, alweer een paar jaar geleden. Hoe gaaf is het dat zij mij nu uitnodigen in hun gloednieuwe appartementen op hun camping. Ik kies het weekend dat mini-camping de Köller uit haar voegen barst tijdens het beroemde AfrikaFestival in Hertme. Wat hadden we een mazzel met het weer, het was echt een beetje Afrika in Twente… Lees mijn blog over het Afrikafestival.

Afrika Festival collage
AfrikaFestival

Anne-Marie en Michel hebben duidelijk goed over alles nagedacht, wat een heerlijke gastvrije mensen ook. Ik zie de spanning bij Anne-Marie als wij binnenkomen en ook even een traantje bij onze enthousiaste kreten. Zoveel werk en een strakke deadline, nou trots mogen jullie zijn! Binnen is het allemaal nog een beetje grijs, maar de aankleding komt nog, volgens Annemarie. Net zoals het pas ingezaaide gras rondom het huis.

Beide vakantiehuizen zijn wat indeling betreft identiek aan elkaar. Beneden is een ruime woonkamer met onderrijdbare keuken, riante slaapkamer en rolstoeltoegankelijke badkamer. Boven is nog een slaapkamer met twee slaapplaatsen en een badkamer. Appartement vier is wat donkerder door de bomen, hier ook wat meer klassieke meubels. Mijn voorkeur heeft daarom appartement drie, ook door het wijde uitzicht en de zon op het terras.

Je kunt hier ook goed terecht met een wat groter gezelschap, omdat de appartementen aan elkaar verbonden zijn met een grote hal.

Camping

De appartementen liggen apart van de camping, daar krijg je dus weinig van mee. Je kunt de gezelligheid natuurlijk wel opzoeken op het terras  van de camping. Op de rustige camping is overigens ook een rolstoeltoegankelijke badkamer. Hertme heeft twee restaurants, voor winkels kun je naar Borne, bereikbaar via een mooi fietspad (4 km).

Köller, zithoek appartment 3
Köller, zithoek appartment 3

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De appartementen zijn heerlijk ruim en er zijn geen drempels te vinden. In de slaapkamer beneden staan twee lekkere boxspringbedden (hoogte 53 cm). In beide appartementen is een ruime, luxe aangepaste badkamer met inloopdouche. Bij de toilet (hoogte 48 cm) zitten twee opklapbare beugels. De wastafel hangt behoorlijk hoog (onderrand 84 cm, bovenkant 91 cm) en de douchekraan hangt wat ver van de douchekop. Anne- Marie beloofd ons een extra glijstang op te hangen. Er staat een eenvoudige douchestoel met niet opklapbare armleuningen (hoogte 47 cm). Er is ook een verrijdbare po/douchestoel, tillift en hoog-laagbed beschikbaar (zie foto). De keuken is onderrijdbaar maar wel hoog (bovenblad 90).

Er zijn afspraken met verschillende thuiszorg-organisaties, zorg is dus makkelijk te regelen.

Mijn opmerking dat ik een beetje kriegel word van de terminologie die de Köller gebruikt op hun website en folders (zorg-appartementen, hulpbehoevende, mantelzorger) kunnen zij goed horen. Ze zijn gewoon nog niet zo gewend aan types zoals wij…

Köller, gastvrouw Anne-Marie
Köller, Eelke met gastvrouw Anne-Marie

Ik heb hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe jij het vond.

ADRES
Kerkweg 5
7626 LP Hertme
TELEFOON
074 26 61 786 – 06 51 26 76 46
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Douchestoel
Ruimte voor douchebrancard
Beugels bij toilet
Hoog-laag bed
Meerdere aangepaste kamers

Köller, gastvrouw Anne-Marie
Köller, buitenkant appartementen
Köller, bankje appartement 4
Köller, uitzicht appartement 3
Köller, zithoek appartment 3
Köller, woonkamer appartement 3
Köller, eettafel appartement 3
Köller, onderrijdbare keuken
Köller, slaapkamer appartement 4
Köller, woonkamer appartement 4
Köller, slaapkamer appartement 3
Köller, badkamer appartement 3
Köller, rolstoeltoegankelijke badkamer appartement 3
Köller, gastvrouw Anne-Marie
Köller, hulpmiddelen
Köller, toiletgebouw camping

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren