De Kapellehof

De Kapellehof in Zeeuws Vlaanderen ligt op een uniek stil plekje op twee kilometer van het strand van Nieuwvliet. Er zijn twee knusse vakantiehuisjes van zwart houten planken met witte kozijnen. Het grootste huisje, de Koperwiek, is rolstoeltoegankelijk en heeft twee slaapkamers op de begane grond. In de woonkamer staat nog een slaapbank zodat je hier met maximaal zes personen kunt verblijven.

Vanuit zowel de woonkamer als de slaapkamers heb je vrij uitzicht op het Zeeuws-Vlaamse landschap. De woonkamer grenst aan een ruim terras gelegen in een eigen omheinde tuin, een ideale plek om te vertoeven: goed afgeschermd van wind of inkijk en wel lekker in de zon. Wil je het luxe? Bestel dan een lekker ontbijtje of zelfs een drie-gangen dinertje!

Zeeuws Vlaanderen, het zuidelijkste deel van de provincie Zeeland is voor mij de minst bekende provincie. Toch zijn er een aantal leuke dorpjes en stadjes te bezoeken. Aanrader is het vestigingstadje Sluis met gezellige terrasjes, winkeltjes, stadswallen en stadspoorten. Cadzand-Bad ligt maar zes kilometer verderop en nog dichterbij (2 km) kun je ook al lekker genieten van het prachtige uitzicht over het brede strand bij strandpaviljoen Dok 14 (rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig).  Tegelijkertijd ben je ook zo in België, met de prachtige stad Brugge (30 km) of Sealife in Blankenberge (30 km).

Neem lekker je fiets mee naar De Kapellehof, er is een fietsenstalling en je kunt er lekker fietsen. Er staan overigens ook een stevige tandem en een aantal fietsen die gehuurd kunnen worden.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De Koperwiek is lekker ruim met een oppervlakte van 95 m2. Er zijn twee ruime slaapkamers, elk voor twee personen en het is mogelijk om in de woonkamer, middels een slaapbank, een extra 2-persoonsbed te maken. Er zijn geen drempels, wel extra brede deuren. In een van de slaapkamers staan twee hoog-laag bedden (papegaai ook beschikbaar). In beide slaapkamers is voldoende ruimte voor een rolstoel rondom de bedden.

De badkamer 

De extra ruime aangepaste badkamer (hier ook geen drempel) heeft opklapbare beugels bij het toilet, een inloopdouche en onderrijdbare wastafel. Er is een douchestoel met rug- en armleuningen waarvan de poten in hoogte verstelbaar zijn. Eventueel kunnen de armleuningen er afgeklikt worden. Helemaal fijn is dat er ook een aangepaste keuken is met gedeeltelijk onderrijdbaar aanrechtblad.  Overigens zijn honden ook welkom.
Als extra informatie kreeg ik per mail nog het volgende mee van eigenaresse Nelleke: ‘Tot nu toe hebben we veel positieve feedback van rolstoelers gekregen. De zaken die zij niet prettig vonden, of die beter zouden kunnen, hebben we aangepast. Zoals een andere douchestoel en toch een klein oprijplaatje bij de voordeur en zo was er iemand met heel dunne banden die bleven steken in het convectorput rooster. Dus daar is nu een plaatje overheen gelegd.’

Zorg

Nelleke biedt ook hulp bij eenvoudige klusjes of bijvoorbeeld begeleiding naar het strand.  Verpleging en/of persoonlijke verzorging nodig? Nelleke organiseert het graag voor je.
Huisje Koperwiek, heerlijk vrij terras
Wij zijn hier (nog) niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!

 

ADRES
Kappeleweg 1
4504 PC Nieuwvliet
TELEFOON/MOBIEL
0117 372 036 / 06 236 58 382
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Hoog-laag bedden
Zorg via thuiszorg
Losse douchestoel
(Hulp)honden welkom

 

 

Locatie beoordelingen

5 based on 2 beoordelingen
1 september 2021

Wij zijn hier met onze 2 kinderen een week op vakantie geweest. Wat een heerlijk plekje! Rust, ruimte en privacy. Tot in details is het huisje aangepast! Ruime draaicirkels, hendels aan kranen waarmee je de kraan makkelijk opent/sluit, wieltjes onder de tafels/stoelen zodat je de meubels makkelijk verschuift.

Als tip hebben we meegegeven dat een kleinere waterkoker handiger is, deze vond ik zwaar om te tillen. Nelleke beloofde hiervoor te zorgen!

Met mijn rolstoelbakfiets kon ik bijna de zee in ‘fietsen’ op de pier, ook liggen er een gedeelte betonplaten waardoor je heel dicht bij de zee kunt komen met je rolstoel.
Echt een aanrader!!

1 september 2021

Hoi Janneke, ik krijg ook zin om hier naartoe te gaan als ik jou zo hoor! Fijn dat jullie het zo goed hadden! Bedankt voor de review.

8 september 2023

Wat een heerlijke plek. Geen huisje maar een echt huis is de Koperwiek. Met maar liefst 2 hoog laag bedden en een ontzettend ruime badkamer voldeed het voor ons aan alles wat we nodig hadden. Het uitzicht is prachtig, tijdens ons ontbijt konden we zelfs genieten van 2 spelende groene spechten. Met mijn elektrische rolstoel scheurde ik zo naar het strand dit is maar een paar kilometer over prachtige fietspaden. Echt op het strand komen lukte niet maar er is een hele mooie geasfalteerde pier waarop je letterlijk tot in de zee kunt rijden. De strandtenten hebben steile toegangswegen maar met een beetje lef en hulp prima te doen.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren