In ons straatje

Stempel Eelke droomtAls de gezondheid van boer Jan hem een beetje in de steek laat besluiten hij en zijn vrouw Ellen de koeienstal om te bouwen tot gastenverblijf. Helemaal afscheid nemen kunnen ze niet, een paar koeien blijven staan in de kleine stal. Dat is ook gezellig voor de gasten. Afgezien van bekenden en vrienden ben ik de eerste ‘echte’ gast (maart 2018). Samen met mijn moeder word ik warm welkom geheten door Jan en Ellen, zelfs met een gebakje! Waar een jaar geleden nog koeien stonden is nu een ruime woonkamer met prachtige keuken en drie grote gastenkamers met eigen badkamer. Eén kamer heeft een rolstoeltoegankelijke badkamer. De sfeer is warm en eigentijds met een vleugje nostalgie. In de woonkamer staat een gezellige gaskachel. Ellen speurde het internet af naar mooie meubeltjes en gaf ze een eigen tintje mee. De bedden zijn gewoon nieuw en liggen heerlijk. Op de bouwmaterialen is ook zeker niet bezuinigd, de badkamer ziet er prachtig uit. In de kast een grote stapel spelletjes.

ln ons straatje, woonkamer en keuken
ln ons straatje, woonkamer en keuken

 

In ons straatje, rolstoeltoegankelijke kamer Vlinder - bed
In ons straatje, rolstoeltoegankelijke kamer Vlinder – bed

Er zijn grote plannen voor de nu nog kale akker rondom het vakantieverblijf. In de zomer komt er een natuurlijke vijver en een boomgaard. De zwarte aarde zal een groene weide worden, het vrije uitzicht blijft. Voor nu, moet je het fijne buitengevoel er nog even bijdromen en kun je alleen nog met de koeien knuffelen in de stal. Het ontbijt de volgende ochtend is overdadig heerlijk. Bij het afruimen verzekert Ellen ons dat niets verloren gaat. Haar zoons zijn ook heel blij met de B&B: er is nu steeds echte boerenkaas in huis en de broodjes die overblijven gaan echt niet naar de koeien.

Eelke bij de koetjes in de stal
Bij de koetjes in de stal

Den Bosch

Rosmalen zelf heeft een aantal winkels en restaurants maar als wij er zo doorheen rijden ziet het er niet heel spannend uit, het weer helpt ook niet mee. Den Bosch is maar vijf kilometer vanuit de B&B, dus wij pakken op zondagmiddag, na aankomst ‘In ons straatje’ de auto voor een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center. Hier vind je een grote verzameling mooie prints van de bizarre wereld vol gedrochten, monsters en symboliek van deze middeleeuwse kunstenaar. Om iets van zijn werk te begrijpen en de enorme hoeveelheid details te zien is het leuk om mee te lopen met een gids. De toren van de kerk waar het Art Center gevestigd is met een lift toegankelijk, vanuit hier heb je mooi uitzicht over de stad. Wij eten bij een leuk tentje op het grote Marktplein, voor een toegankelijk toilet is het raadzaam voor sluitingstijd van de winkels bij Hudson Bay naar de toilet te gaan. De restaurantjes op het plein hebben veelal het toilet beneden.

Ben je in Den Bosch dan eet je natuurlijk een Bosche Bol van Jan de Groot, zeker als je jarig bent. Dus dat doen we de volgende dag tussen het  winkelen door bij het Bolwerk. In de zomer zit je hier super goed aan het water op het terras, maar binnen in het ook fijn. Er is ook een invalidentoilet. Vandaag parkeren we de auto trouwens vlakbij het station (Havensingel 1, vier invalidenparkeerplaatsen).

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Ellen heeft jaren in de zorg gewerkt en haar vader zit in een rolstoel, daarom was het een logische keus om er een rolstoeltoegankelijk verblijf van te maken. Dat je er bij de bouw bovenop moet zitten blijkt dan toch wanneer de ingebouwde mooie (en dure) schuifdeur naar de badkamer toch smaller (88 cm) uitpakt dan alle andere deuren! Gelukkig is het nog breed genoeg maar vooral Jan baalde er als een stekker van. De kamer is verder heerlijk groot, aan alle kanten van het bed genoeg ruimte. Het bed is behoorlijk hoog (67cm). In de kamer een zitje met gemakkelijke stoelen en een bureau. Iedere kamer heeft een deur naar buiten met eigen terras. De badkamer heeft een onderrijdbare wastafel, de spiegel hangt een beetje te hoog maar er is een losse handspiegel. Bij de toilet (47 cm hoog) twee opklapbare beugels. In de douche een heerlijke regendouche maar gelukkig ook een losse douchekop. Er staat een losse douchestoel met in hoogte verstelbare poten, de armleuningen zijn niet opklapbaar (zie foto). De andere twee kamers zijn ook drempelloos en even groot. De badkamers zijn hier niet aangepast, wel een inloopdouche maar door het muurtje tussen de toilet en de douche is hier weinig ruimte voor een rolstoel.

Station Rosmalen heeft geen assistentieverlening.

collage Bosche bol eten op mijn verjaardag
Bosche bol op mijn verjaardag!
Uitzicht over Den Bosch vanuit het Jheronimus Bosch Art Center, met de lift bereikbaar

Eelke heeft hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe jij het vond.

ADRES
Kruisstraat 52
5249 PA Rosmalen
TELEFOON
06 189 00 777
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Douchestoel
Beugels bij toilet

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

In ons straatje, buitenkant boerderij
ln ons straatje, gezamenlijke keuken
ln ons straatje, woonkamer en keuken
ln ons straatje, woonkamer - zithoek
ln ons straatje, gezamelijke woonkamer
In ons straatje, rolstoeltoegankelijke kamer Vlinder - bed
In ons straatje, rolstoeltoegankelijke kamer Vlinder - bed
In ons straatje, Kamer Vlinder - rolstoeltoegankelijke badkamer, toilet
ln ons straatje, rolstoeltoegankelijke kamer Vlinder - rolstoeltoegankelijke badkamer douche
In ons straatje, kamer Zon (geen rolstoeltoegankelijk badkamer)
In ons straatje, ontbijt
Eelke bij de koetjes in de stal
collage Bosche bol eten op mijn verjaardag

Locatie beoordelingen

5 based on 2 beoordelingen
27 september 2019

Zeer mooie toegankelijke b&b. De douche van de rolstoelkamer heeft een zitje aan de muur met apart verstelbare armleuningen. Zeer goed ontbijt opgediend in een gezellige woonkamer/keuken. Zeer mooie tuin met diverse plaatsen om te zitten waardoor er privacy wordt gecreëerd. De eigenaars waren zeer vriendelijk en gastvrij. Mooie omgeving om met de handbike er op uit te trekken. Wij waren er 5 dagen en zullen zeker nog terug gaan. Aanrader !

27 september 2019

Hoi Sandra, bedankt voor je enthousiaste review! Fijn om te lezen dat het je hier goed is bevallen. Groet, Eelke

2 april 2021

Net terug van 2 dagen… Heerlijk, zo goed hebben we nog niet vaak gezien! Dus wij komen hier zeker nog een paar keer terug. Één probleem is wél, Ellen legt de lat hoog, daarom ga je op alles letten. Niet doen lekker uitrusten, dat kan hier. Aanvulling op alle gemakken; iedere kamer heeft individueel airconditioning. Samen met de vloerverwarming. Hmmmmm….

3 april 2021

Ha Rolf, dat klinkt goed! Dank voor je reactie, fijn te lezen dat jullie het goed hadden.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren