Schoonehof

Tijdens een rondtourtje door het Drentse land stond B&B Schoonehof op mijn lijstje om even bij aan te wippen. Dit is nu echt een plekje wat ik eerst in het echt gezien moet hebben voordat ik het op mijn website plaats. Via de mail en de foto’s kon ik niet inschatten hoe het met de ruimte bij het bed zit. De drempel bij de voordeur was voor mijn komst al opgelost met een mooi opritje. De gastheer blijkt timmerman en dat zie je ook terug in de mooie woonkamer met houten vloer en bedstedes en de keuken met het zelfgemaakte keukenblok. De inrichting van dit Drentse huisje doet je terug verlangen naar het warme gevoel wanneer je bij oma een kopje thee ging drinken. Echt oudhollands en toch niet oubollig, dit is echt knap gedaan! Voor de inrichting blijkt de gastvrouw Geke verantwoordelijk. Geke: ‘Eigenlijk alle meubels komen uit de familie of waren van mijn ouders die hier in dit huisje woonden. De kleuren op de muren, de verse bloemen uit de tuin, de nieuwe pick-up en de houten vloer maken het toch van deze tijd’. In de knusse keuken kan gezellig het kacheltje aan.

Schoonehof, woonkamer
Schoonehof, woonkamer

In het voorhuis van de boerderij woonden de vader en moeder van Geke. Een paar jaar geleden is het huisje mooi opgeknapt en besloten ze de aanpassingen in de badkamer te handhaven. In de aparte slaapkamer staat een tweepersoonsbed (140 cm). In de woonkamer zijn twee bedstedes (200 x 120 cm en 155 x 120cm). Je kunt hier dus goed slapen met drie volwassenen en een kind. Er is een volledige keuken maar je kunt ook lekker een ontbijtje bestellen. Schoonehof ligt aan een prachtige bomenlaan met mooie boerderijen. Het dorpje Schoonebeek ligt op twee kilometer afstand en heeft een aantal winkels, een cafetaria, Chinees en een pizzeria. Emmen met avonturenpark Wildlands is 17 km.

Schoonehof, keukenkachel
Schoonehof, keukenkachel

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Schoonehof is goed toegankelijk met een rolstoel maar de slaapkamer is klein. Kijk dus even goed naar de foto’s en de plattegrond die ik getekend heb. Afhankelijk van je rolstoel kan je misschien niet helemaal naast het bed komen, er is ongeveer 73 cm naast het bed wanneer deze met één zijde tegen de muur geschoven is. Wanneer je de deur open zet ontstaat wat meer ruimte. Het bed is 45 cm hoog en 140 cm breed. De bedstee in de woonkamer is anders ook een fijn plekje om te slapen, genoeg ruimte ernaast maar de toegang/deuren zijn dan weer wat smaller. De bedstee is 1.20 breed dus heel knus met z’n tweeën. De hoogte is 66 cm. De bedrand kan eruit gehaald worden of andersom geplaatst zodat juist een hogere rand ontstaat (zie foto). De badkamer heeft een onderrijdbare wastafel en inloopdouche met douchestoeltje (50 cm hoog) aan de wand. Bij het toilet (50 cm hoog) zitten twee opklapbare beugels. De keuken is niet onderrijdbaar. Er is een grote schuur waar fietsen of scootmobiel gestald kunnen worden (twee fietsen aanwezig). De auto kan voor de deur geparkeerd worden.

Ik ben hier even gaan kijken maar heb hier (nog) niet gedroomd. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!

Schoonehof, plattegrond (getekent)
Schoonehof, plattegrond

ADRES
Prinsenhofweg 3
7761 PR Schoonebeek
TELEFOON
0524 531 810
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Schoonehof, vooraanzicht
Schoonehof, vooraanzicht
Schoonehof, buitenterras
Schoonehof, woonkamer
Schoonehof, bedstedes woonkamer
Schoonehof, bedstede uitneembare rand
Schoonehof, keukenkachel
Schoonehof, keuken
Schoonehof, keukentafel
Schoonehof, slaapkamerdeur
Schoonehof, slaapkamer, ruimte naast het bed
Schoonehof, hal
Schoonehof, badkamer
Schoonehof, plattegrond (getekent)

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren