B&B De Moerbei

De droom van Norbert en Esther kwam uit toen zij met zoon Lucas verhuisden naar Texel. In het mooie monumentale pand midden in het gezellige De Cocksdorp begonnen zij hun B&B de Moerbei met drie gastenkamers.  De rolstoeltoegankelijke kamer Alba (witte Moerbei) met eigen ruime badkamer bevindt zich op de begane grond. Er is een eigen ingang aan de voorkant en een buitendeur direct naar de grote achtertuin. In de kamer staat een klein eettafeltje en een koelkastje. In de blauw geschilderde buffetkast staat een waterkoker en espresso-apparaat. Iedere ochtend staat er een volle picknickmand met een heerlijk vers ontbijt klaar. Heb je een dieet of speciale wensen dan kan dat geregeld worden. Bij mooi weer is er vast een heerlijk plekje in de tuin onder de Moerbeiboom te vinden.

De Moerbei, rolstoeltoegankelijke slaapkamer

Omgeving

De Moerbei ligt aan de Kikkertstraat, hét toeristische straatje van De Cocksdorp, diverse restaurants en winkeltjes op loop afstand en in de zomermaanden is er elke zaterdag en donderdag de gezellige Durpermarkt voor de deur. Schuin tegenover de B&B is een opstapplaats voor de Texelhopper, deze busjes zijn rolstoelvriendelijk en kan je overal op het eiland naartoe brengen. De dichtstbijzijnde elektrische strandrolstoel staat bij Paal 28 (4 km). Meer info over de toegankelijkheid van de stranden, musea en vervoer kijk je op Texel.net 

Over de rolstoeltoegankelijkheid

In de rolstoeltoegankelijk kamer Alba zijn twee hoge boxspringbedden (67 cm) naast elkaar met rondom voldoende ruimte voor een rolstoel. De badkamer is ruim en voorzien van opklapbare beugels naast het toilet (50 cm). In de inloopdouche hangt een kleine beugel aan de muur, op verzoek is een in hoogte verstelbare douchestoel beschikbaar (zie foto). Let op! De wastafel is onlangs veranderd. Deze is niet meer onderrijdbaar omdat deze is vervangen door een houten meubel met waskom en lade. Helaas! Een nieuwe foto volgt nog.
B&B de Moerbei heeft een parkeerplaats voor de deur.

Overigens hebben de ouders van Esther een aantal huisjes in De Cocksdorp, ook hier is er eentje rolstoeltoegankelijk, kijk op ’t Eibernest.

 

De Moerbei, tuin achterkant
De Moerbei, grote tuin met verschillende zitplekjes
Wij zijn hier (nog) niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons hieronder weten hoe het was!
ADRES
Kikkerstraat 17
1795 AA De Cocksdorp, Texel
TELEFOON/MOBIEL
06 512 95 052 / 06 553 47 278
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Losse douchestoel zonder wielen

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren