De Grote Geere

Even buiten Oostkapelle, op het Zeeuwse eiland Walcheren, staat Boerderij de Grote Geere al 350 jaar te schitteren. Voor Zeeuwse begrippen een grote boerderij, vandaar ook de naam. In de oorlog heeft de boerderij onder water gestaan en dat zoute water bleek niet best, daarom is in 2015 de grote schuur op basis van oorspronkelijke tekeningen grotendeels vernieuwd. Er kwam ruimte voor een vakantiewoning en maar liefst acht appartementen.

Het zes-persoons appartement is rolstoelproof met aangepaste badkamer en twee slaapkamers op de begane grond.  Boven zijn nog eens twee slaapkamers en ook een badkamer met ligbad. De appartementen zijn naast elkaar gelegen waardoor je vanuit de woonkamer met openslaande deuren, of je eigen terras, vrij uitzicht hebt op de akkerlanden. Schijnt de zon niet? Check dan de douche want daar vind je een luxe sunshower!

De inrichting is netjes, eigenlijk niks op aan te merken, maar ook niet heel bijzonder. Een fijne houtkleurige PVC-vloer ligt door de hele woning en er zijn lichte wanden. In open keuken wel een kleurige rood-bruine muur, hier staat ook een grote houten eettafel.

De Grote Geere, keuken

Speelweide & groepsruimte

Voor de appartementen ligt een speelweide. In de centrale, multifunctionele groepsruimte kun je een spelletjes doen of met een groter gezelschap een feestje vieren! De Grote Geere is dus bijvoorbeeld een fijne plek voor een familieweekend waar iedereen zijn eigen huisje huurt maar ook samen kan zijn.

Oostkapelle en omgeving

Ik ben al vaker in Zeeland geweest en het Zeeuwse eiland Walcheren is mijn favoriet. Er is zoveel te doen, dat we graag terugkomen. Wij gingen al naar Het Zeeuws Museum in Middelburg om daarna lekker te slenteren door de mooie smalle straatjes. Oesters proeven bij de Oesterij en vanuit Oostkapelle op de fiets richting Domburg en natuurmuseum Terra Maris bij natuurgebied de Manteling. Binnenkort een uitgebreide blog hierover!

 

Theetuin ‘Het Kaslokaal’ in Oostkapelle

De Grote Geere ligt even buiten Oostkapelle, een gezellig dorpje met een aantal leuke winkels en restaurantjes. Ook voor de boodschappen kun je hier prima terecht, een grote Jumbo, slager, viswinkel en bakkerij. Op mijn to-do lijstje voor een volgend bezoek aan Oostkapelle staat theetuin het Kaslokaal, ik zie nu dat het maar op een paar minuten lopen van de Grote Geere ligt! In de voormalige tuinderskas kun je genieten van een High-tea, rondstruinen in de tuin en de ‘groene’ cadeauwinkel.

Strand

Het strand ligt op 3 km van de Grote Geere. Strandpaviljoen de Piraat is rolstoeltoegankelijk (toilet), er staat een Jutter strandrolstoel en er is een goede (wel wat steile) duinovergang. Parkeren kan op 300 meter afstand, eventueel kan je met de auto afgezet worden.

De Grote Geere, slaapkamer begane grond

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Het appartement is ruim opgezet (60m²) en er zijn geen drempels. Aansluitend aan de woonkamer zijn twee slaapkamers waarvan één met een boxspringbed, douche en wastafel. De tweede slaapkamer, met twee boxspringbedden, is voorzien van een ruime aangepaste badkamer. In de inloopdouche hangen meerdere beugels en een opklapbaar zitje aan de wand (zonder armleuningen). Extra lekker; er is een luxe, warme sunshower en extra regendouche. De wastafel is onderrijdbaar en heeft een grote spiegel. Bij het toilet zijn twee opklapbare beugels.

De keuken is niet aangepast. Er is een groot parkeerterrein. De woning is anti-bacterieel, huisdieren zijn daarom niet welkom.

 

Eelke is hier (nog) niet geweest. Ben jij hier wel geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Noordweg 56a
4356 ED Oostkapelle
TELEFOON/MOBIEL
0118 236 066
WEBSITE
INCLUSIEF

Sunshower
Inloopdouche met beugels
Douchekrukje aan de wand (opklapbaar)
Opklapbare beugels bij het toilet, 

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren