Aldörrum

Gerda en Carl delen hun prachtige stek tussen Helmond en Eindhoven graag met hun gasten. Dat doen ze ook al heel wat jaartjes. Gerda: ‘Wij willen een warme, gemoedelijke sfeer creëren. De sfeer van het platteland; lekker buiten en met respect voor elkaar, het milieu en  de natuur’.  Inmiddels is het terrein uitgegroeid tot een mini-camping en twaalf ‘hoevelogementen’, verdeeld over twee grote gebouwen, ’t Langhuus en het later gebouwde Tashuus. Vijf logementen (van twee tot zes-persoons) zijn rolstoeltoegankelijk met aangepaste badkamer en in twee appartementen is ook een onderrijdbare keuken. Bij de mini-camping is aangepast sanitair.

Aldörrum, buitenkant 't Langhuus
Aldörrum, buitenkant ’t Langhuus

Infraroodsauna

Alles maakt een huiselijke indruk en zeker wat betreft de aanpassingen en toegankelijkheid is alles heel compleet. Wil je het lekker luxe? Schuif dan in de zomer lekker aan voor een heerlijk boerenontbijt op het gezamenlijke terras. In de directe omgeving vind je mooie fiets- en wandelroutes maar ook op het eigen terrein hoef je je niet te vervelen, wat denk je van een workshop ‘jam of wijn maken’? Of lekker ontspannen in de rolstoeltoegankelijke infraroodsauna…

Aldörrum, sauna

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De vijf verschillende rolstoeltoegankelijke appartementen hebben allemaal hun eigen voordelen, het is daarom handig even met Gerda te overleggen welk appartement het beste past. Bij Aldörrum zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar: zoals een hoog/laag bed met papegaai en een verrijdbare douchestoel. De plaatselijke thuiszorg heeft de weg naar Aldörrum al vaker gevonden, het regelen van zorg is hier dus gemakkelijk. Met uitzondering van hulphonden zijn huisdieren niet toegestaan.

’t Langhuus

In ’t Langhuus vind je drie rolstoeltoegankelijke appartementen. Hoevelogement Klokkengieter is het grootst (80 m2) en geschikt voor vier tot zes personen. Slaapgedeelte, zithoek en (eet)keuken bevinden zich in één ruimte, de bedden (twee eenpersoons) staan afgeschermd door een hoge kast. Op de vide passen nog vier bedden. Geschikt voor vier kinderen of twee volwassen. Hetzelfde geldt voor Logement Brouwer maar is net iets kleiner (70 m2). Beide appartementen hebben een aangepaste badkamer met inloopdouche en voorzien van een wandrail zodat beugels en douchestoel makkelijk op te hangen zijn. De wastafel is onderrijdbaar. Beide logementen hebben een onderrijdbare keuken, in de Klokkengieter is de keuken ook elektrisch in hoogte te verstellen. Logement Turfsteker (50 m2) is geschikt voor twee personen. Eventueel kunnen er twee extra op de slaapbank in de woonkamer slapen. De badkamer heeft een inloopdouche en is ook voorzien van een wandrail zodat beugels op aanvraag kunnen aangebracht. De keuken is hier niet onderrijdbaar.

’t Tashuus

Van de vijf logementen in t’ Tashuus, zijn er twee rolstoeltoegankelijk. De Notarisappel en Bellefleur, allebei gelijkvloers en lekker ruim  (45 m2) en geschikt voor twee personen. De badkamer heeft een inloopdouche en is voorzien van een wandrail waar beugels en een douchestoel aangehangen kunnen worden. De keuken is in deze appartementen niet onderrijdbaar. t’ Tashuus is ook geschikt voor een groter gezelschap, je huurt dan bijvoorbeeld meerdere appartementen (waarvan dus twee rolstoeltoegankelijk).

Aldörrum, hoevelogement Bellefleur (t' Tashuus)
Aldörrum, hoevelogement Bellefleur (t’ Tashuus)

 

Ben jij hier geweest? Laat ons jouw ervaringen weten.

ADRES
Asdonkseweg 97
5735 SP Aarle-Rixtel
TELEFOON/MOBIEL
0492 382 380 / 06 23356383
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Aangepaste keuken

Hulphonden welkom
Hoog-laag bed
Rolstoeltoegankelijke sauna
Meerdere aangepaste appartementen

 

Aldörrum, buitenkant 't Tashuus
Aldörrum 't Tashuus buitenkant
Aldörrum, buitenkant 't Tashuus
Aldörrum, buitenkant 't Langhuus
Aldörrum, buitenkant 't Langhuus
Aldörrum, ontbijtterras
Aldörrum, sauna
Aldörrum, hoevelogement Brouwer, woonkamer ('t Langhuus)
Aldörrum, hoevelogement Brouwer, slaapkamer ('t Langhuus)
Aldörrum, hoevelogement Klokkengieter woonkamer
Aldörrum, hoevelogement Klokkengieter badkamer
Aldörrum, hoevelogement Turfsteker woonkamer ('t Langhuus)
Aldörrum, hoevelogement Bellefleur (t' Tashuus)

Locatie beoordelingen

4.25 based on 5 beoordelingen
15 juli 2013

We (echtpaar, waarvan man rolstoelafhankelijk) zijn net terug van onze vakantie in hoevelogement Aldörrum te Aarle Rixtel. We werden door Carl en Gerda ontvangen, en na het bewonderen van ons logement, dat werkelijk van alle gemakken is voorzien, dronken we samen koffie en kregen we pruimen uit eigen boomgaard mee. Het concept van minicamping (met aangepast sanitair) B&B en hoevelogement is een goede combi. B&b en de logementen zijn sfeervol ingericht, drempelloos, voorzien van brede deuren en een ruime badkamer, zo nodig voorzien van beugels. Het aanrecht is onderrijdbaar. Er is een hoog-laagbed en een douche(rol)stoel aanwezig en Gerda regelt vooraf eventueel thuiszorg of andere hulpmiddelen. In de omgeving zijn veel musea, die de moeite waard zijn en bij goed weer zijn er fietsroutes. We hebben twee weken mogen genieten van de Brabantse gastvrijheid en gezelligheid.

15 februari 2017

Aldörrum: enorme rust, veiligheid, geborgenheid en gastvrijheid, flexibiliteit en aangepaste logementen voor mindervaliden: een thuis, zoals ons eigen thuis, steeds weer opnieuw!

30 augustus 2017

Wij hebben via Eelke Aldörrum gevonden. En onze vakantie was fantastisch. Vriendelijk ontvangen door Carl en Gerda. Heerlijk genoten van ons huisje, dat naar wens een beetje was aangepast. Lekker van de rustige natuur genoten en het was een heerlijke uitvalsbasis.

21 oktober 2018

Via eelkedroomt.nl deze B&B gevonden. Werden gastvrij met koffie ontvangen en daarna wegwijs gemaakt op het terrein en in appartement Bellefleur. Dit appartement was ruim genoeg voor mijn rolstoel. Badkamer heeft een inloopdouche, (op verzoek) voorzien van verplaatsbare douchestoel. Ook zijn er beugels bij het toilet. Keuken niet onderrijdbaar, maar wel van alle gemakken voorzien. Op verzoek werd het aanwezige bed vervangen door een hoog-/laag bed.
De toegangsdeur van zowel het gebouw ‘t Tashuus als het appartement Bellefleur is voorzien van een dranger. Als je alleen bent en in een rolstoel zit is het dan moeilijk om binnen te komen. Oplossing is om via de achterdeur (zonder dranger) van het appartement naar binnen te gaan. Zou mooi zijn als er bij al deze deuren wel een kleine drempelhulp zou liggen.
Voor de rest alles prima in orde. Aardige, behulpzame eigenaren, mooie omgeving, leuke combi met camping. Kortom, aan te bevelen!

23 oktober 2018

Hoi Rob en Marianne, bedankt voor jullie review! Fijn zo’n aanvulling en ervaring, dat helpt anderen om een goed vakantie plekje te vinden! Goed te horen dat jullie het fijn hebben gehad. Groetjes van Eelke

3 mei 2024

Net terug van een weekje Aldürrüm en heerlijk genoten. Het appartement Klokkengieter was heerlijk ruim, met werkelijk een fantastische aangepaste keuken. Badkamer was ook lekker ruim. Zorgbed was op aanvraag voor een klein bedrag te huur. Een douchestoel was gratis. Hierbij was keuze uit 2 verschillende soorten, heel handig! Wat ik heel mooi vond was de toegangsdeur. Heel breed, waarbij je zo een bed naar binnen en naar buiten kunt rijden. Als je niet je bed uit kunt, kan je wél genieten van de zon en het uitzicht. Sauna/wellness hebben we niet gevonden. De accommodatie heeft inmiddels een andere eigenaar.
De omgeving is heerlijk rustig en we zijn helemaal bijgetankt😊

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren