Hof te Voorde

Veel mooier bestaat geloof ik niet. Hof te Voorde in West-Vlaanderen is een droomplek 1ste klas. Een voormalige stal van de historische hoeve werd prachtig verbouwd tot een 4 sterren-vakantiehuis voor 14 personen. De inrichting is licht, met hout en wit. Veel wit. Er is een grote open keuken, vier ruime slaapkamers en drie badkamers. Eén badkamer en slaapkamer zijn beneden en geschikt voor rollers. Het huis kreeg ook een A-label van Toegankelijk Vlaanderen, handig!

Keuken vakantiehuis Hof te Voorde

Vooral buiten weet je niet wat je ziet. Grote terrassen met zicht op de omliggende velden. Een lange houten tafel, ligbedden, houtgestookte hottub (helaas niet rolstoelvriendelijk), vuurplaats en hangmat. De kids zal je ook niet meer horen, in de grote overdekte buitenruimte staat van allerlei speelmateriaal en er is een grote trampoline. De boomhut is ook een heerlijke speelplaats en er kan ook ingeslapen worden! Knuffelen kan met de konijntjes en geitjes in de weide… Wat wil een mens nog meer?

Eigenaars Trui en Jose wonen samen met hun twee jongens Cas en Robin in de voormalige hoeve, waar eerder de grootouders van Trui woonden. Toegankelijkheid vonden zij belangrijk, veelal komt er een hele familie logeren, opa en oma kunnen dan lekker gelijkvloers blijven. Fijn toch!

Hof te Voorde, geitjes Nic Nac en Tuc
Hottub in de tuin, dat vraagt wat creativiteit om in te komen …

Omgeving

Ik vermoed dat je misschien niet eens verder komt dan de tuin maar in de omgeving is ook een hoop te beleven. Op de website van van Hof te Voorde staat een hele waslijst inclusief restaurants, bakkers etc. Deerlijk is een klein plaatsje met toch wel enkele winkels en (afhaal)restaurants. Op een paar kilometer vind je recreatiegebied (provinciaal domein) de Gavers met talrijke wandel- en fietsroutes, verschillende (natuur)speelpleinen, cafetaria’s, zwemvijver, hoogtetouwenparcours en kajakken. Overigens niet te verwarren met ‘De Gavers’ in Geraardsbergen waar ik eerder was.
Het grotere stadje Kortrijk ligt op 15 kilometer afstand, Gent is een halfuur rijden. Voor Brugge zit je een klein uurtje in de auto.

 

Slaapkamer begane grond met een rolstoeltoegankelijke badkamer

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De benedenverdieping is rolstoeltoegankelijk. De voordeur heeft een kleine drempel van 3 cm. De schuifpui in de keuken, richting het terras heeft de beste toegang tot het huis met een kleine drempel van 2 cm. De keuken is niet aangepast. Op de begane grond is één slaapkamer met aangrenzend de rolstoeltoegankelijke badkamer. De slaapkamer heeft drie losse eenpersoonsbedden, waarvan één in een nis staat. De andere twee bedden kunnen verschoven worden. Als de bedden in het midden tegen elkaar staan is er langs elke kant 72 cm. Als de bedden uit elkaar staan evenwijdig met elkaar is er dus 144 cm tussen de bedden. Hoogte van de bedden is 55 cm, ruimte onder de bedden is 10,5 cm.

Badkamer

De badkamer heeft een ruime inloopdouche met een rainshower en handdouche. Er staat een Linido douchestoel met opklapbare armleuningen (hoogte douchestoel, 51 cm). Het toilet heeft aan een kant ruimte vrije ruimte voor een rolstoel en er zitten aan beide zijde opklapbare beugels (hoogte toilet 48,5 cm). De wastafel is onderrijdbaar. Het bad is niet aangepast.

Ik krijg enorm zin om mijn familie bij elkaar te roepen en af te reizen naar België. Twijfel jij? kijk dan even naar onderstaand filmpje ….

 

Eelke is hier (nog) niet geweest. Ben jij hier wel geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Vichteknokstraat 54
8540 Deerlijk
TELEFOON/MOBIEL
0032 498 413 952
WEBSITE
INCLUSIEF 

Inloopdouche
Douchestoel losstaand
Opklapbare beugels bij het toilet 

Twee grijs/blauwe leren banken voor een groot raam met doorkijk naar de keuken
badkamer met douchestoel en toilet met beugels
tweepersoonsbed met schuin dak van witte schrootjes

Locatie beoordelingen

5 based on 1 beoordeling
27 november 2023

Prachtig verbouwde paardenstal. Vriendenweekend was een succes mede dankzij pingpong tafel. Wat een ruimte voor de kinderen om te spelen. We gaan volgend jaar weer terug!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren