Heuvelrijk Berg en Dal

Stempel Eelke droomtHet is al wat later op de avond en ons al bestelde eten komt er zo aan, dus Rosanne wijst ons bij inchecken direct de weg naar kamer 102. Eén van de twee rolstoeltoegankelijke kamers op de begane grond. We kunnen hier met gemak een dansje wagen, de kamer is heerlijk licht en ruim! Nou ja, kamer… studio doet meer recht, want er is een volledig ingerichte keuken (2-pits kookplaat, combi-magnetron, vaatwasser en koelkast) eettafel en zitje met gemakkelijke stoelen. Eventueel kan een extra bed neergezet worden.

Heuvelrijk Berg en Dal, rolstoeltoegankelijke studio 102

 

De meubels zijn wat ‘projectmatig’ maar door de houtkleurige visgraat-vloer en het kleurrijke behang achter het bed oogt de kamer toch warm en gezellig. Bovendien is het heerlijk licht door de grote ramen aan twee zijden van de kamer. Van mij mag er best nog wel een persoonlijk tintje toegevoegd, een antiek kastje of uniek schilderij, zoiets. Dat past wel bij de sfeer van het kleinschalige van een familiehotel, wat Heuvelrijk is. Rosanne runt het hotel met haar broer Tom en ook vader en opa waren bekende ondernemers in de regio.

Eelke staat in haar rolstoel bij de openslaande deuren en doet het gordijn open, naast het bed. Ze kijkt naar buiten naar een klein terras met tafeltje en gele stoeltjes
Een klein terrasje bij de openslaande deuren

Groepen

Na ons diner op de kamer (ivm corona), laat Rosanne nog even het hotel zien. Heuvelrijk Berg en Dal heeft 18 tweepersoons studio’s en in het souterrain een gemeenschappelijke ruimte met eettafels en wat knusse zithoekjes, openslaande deuren naar het omsloten terras en een grote professionele keuken. Er is geen restaurantfunctie maar hier wordt normaal wel het buffet-ontbijt geserveerd. Helaas missen wij dat feestje door de corona-maatregelen. Buiten coronatijd zijn de weekenden trouwens gereserveerd voor groepen. Het hele gebouw is dan beschikbaar voor de groep: Veel privacy, ieder een luxe eigen kamer en ook ruimte om samen zijn. Het hotel is normaal dus alleen van maandag tot donderdag open voor individuen of kleinere gezelschappen. Maar zolang groepen nog niet samen weg mogen, dus ook gewoon in het weekend!

Op het dak van het hotel ligt een batterij aan zonnepanelen die het hele hotel van voldoende stroom voorzien, niet verkeerd natuurlijk. Dat scheelt weer als je lekker onder de regendouche staat te dromen!

Heuvelrijk Berg en Dal, zitje in de gemeenschappelijke ruimte in het souterrain

Omgeving

Het hotel ligt aan de rand van Groesbeek, een kleine kilometer van het gezellige centrum met een aantal winkels en restaurants. Bedenk je wel dat het een flink klim terug naar het hotel is. Het hotel ligt parallel aan de Zevenheuvelenweg, bekend om de pittige stijging en het mooi glooiende landschap. Op je kamer krijg je daar trouwens niks van mee, de twee rolstoeltoegankelijke kamers liggen namelijk aan de kant van de Wylerbaan. Toch een minpuntje gevonden. Je moet er dus op uit om van de prachtige omgeving te genieten. Dat is hier dan weer niet moeilijk, want op Zorgeloos Berg & Dal lees je alles over toegankelijke musea, restaurants en wandel- en fietsroutes. Overigens ben je met de auto (10 km) of de bus ook in een klein half uurtje in Nijmegen, de halte is vlakbij het hotel.

Wij zijn natuurlijk ook op ontdekking gegaan. Zeker zo net voor 4/5 mei, was dat bijzonder, omdat in dit gebied de Tweede Wereldoorlog nog volop aanwezig is met gedenkplaatsen die herinneren aan de enorme strijd die hier gevoerd is.

Lees mijn uitgebreide blog over het Vrijheidsmuseum (dat speciaal even voor mij open ging), de Herinneringsroute met de enorme houten reuzen, de Canadese Oorlogsbegraafplaats en een paar fijne restaurantjes! >> Vrijheid in Berg en Dal.

Volop geschiedenis maar ook genieten van het mooie leven van nu!

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Heuvelrijk heeft twee rolstoeltoegankelijke kamers op de begane grond. Alle andere kamers zijn ook bereikbaar met een lift, maar deze kamers hebben geen draairuimte in de badkamer. De beide aangepaste kamers zijn ongeveer gelijk aan elkaar. De kamer waar wij verbleven heeft een mini-terrasje waar je net met een rolstoel op past om weer achteruit de kamer in te rijden. De andere studio heeft een ruimer terras. Belangrijkste pluspunt van de kamer is de overdadige ruimte, maar liefst 46 m2 heb je tot je beschikking. De keuken is hoog en niet onderrijdbaar. De bedden (hoogte 62 cm) hebben een elektrisch verstelbaar hoofd- en voeteneind.

Badkamer

De glazen schuifdeur naar de badkamer gaat redelijk zwaar open en dicht. In de ruime badkamer hangt onder de douche een simpel douchekrukje aan de wand (hoogte 48 cm). Mijn billen passen er net op dus het is een beetje balanceren. Gelukkig hangt er ook een stevige beugel. Er is op aanvraag ook een losse douchekruk aanwezig, misschien wel handig zeker als je recht onder de regendouche wilt zitten, al is er ook een handdouche. Eenmaal op het douchezitje kwam ik erachter dat de lekkere Rituals doucheproducten een beetje ver weg hangen… De wastafel is onderrijdbaar en heeft een zwenkkraan en een kantelbare spiegel. Het toilet (hoogte 45 cm) heeft aan beide zijde opklapbare beugels.

Een kleine auto kan bij de ingang van het hotel geparkeerd worden. Mijn wat langere bus parkeerde ik achter het hotel op de parkeerplaats. Bij de ingang met elektrische deuren, is zowel een trap met leuningen als een oprit. Ik vergeet nog de infrarood cabine te melden, gratis te gebruiken maar jammergenoeg een smalle deur en een hoge instap, dus niet voor iedereen toegankelijk.

Heuvelrijk, rolstoeltoegankelijke badkamer kamer 102

 

Collage van 3 foto's Eelke voor het hotel, Eelke met Rosanne in de lobby en tekst met Eelkedroomt stempel in gastenboek
Gezellig kletsen met Rosanne, leuk om haar verhaal en dat van het hotel te horen! En voor het eerst kom ik het bordje van het Nederlands Keurmerk Toegankelijkheid tegen, waar ik zelf in het bestuur zit!

 

Lees mijn uitgebreide blog over alle mooie ontdekkingen in het Rijk van Nijmegen! >> Vrijheid in Berg en Dal.

Wij hebben hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons hieronder weten hoe het was!

ADRES
Wylerbaan 1c
6561 KN Groesbeek
TELEFOON/MOBIEL
024 8182 769
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel aan de wand
Douchestoel aan de wand

Heuvelrijk, achterkant gebouw, balkons, bakstenen met puntdak en zonnepanelen
Tafels en stoelen voor een groot raam
witte tegels aan de wand, grijze tegels op de grond, regendouche met zitje, onderijdbare wastafel en toilet met beugels
Eelke staat in haar rolstoel bij de openslaande deuren en doet het gordijn open, naast het bed. Ze kijkt naar buiten naar een klein terras met tafeltje en gele stoeltjes
Collage van 3 foto's Eelke voor het hotel, Eelke met Rosanne in de lobby en tekst met Eelkedroomt stempel in gastenboek
Heuvelrijk Berg en Dal, plattegrond begane grond

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren