Het Vijfde Seizoen

Na een grondige verbouwing van de mooie Friese boerderij zijn Machteld en Peter in 2008 gestart met hun groepsaccommodatie (max 10 personen). Ze kozen bewust voor deze plek: rustig en landelijk maar wel op korte afstand van de levendigheid. Het kleine dorp Bantega ligt vijf minuten van Lemmer en het Tjeukermeer. Er zijn vijf tweepersoonskamers met eigen badkamer, elk kamer is ingericht naar de verschillende seizoen, met één extra… In de grote, gezellige huiskamer met houtkachel wordt ook het ontbijt geserveerd. De locatie kan alleen in zijn geheel gehuurd worden, dan heb je de beschikking over de ruime (niet aangepaste) keuken. Het hele verblijf is drempelloos. De boerderij huisvest ook nog een paar dieren, kippetjes voor een vers eitje bij het ontbijt en tien Alpaca’s voor een paar kilo wol. Gezellig toch?

In de wei lopen 11 alpaca’s rond, knuffelen mag…

De Winterkamer is rolstoeltoegankelijk en lekker ruim en licht met prachtig wijds uitzicht en eigen deur naar buiten. Op de vloer een warme kleur tegels en zelfgemaakte meubels van steigerhout. In de kamer staan drie losse boxsprings (210 centimeter lang) en kun je zelf een kopje koffie of thee zetten.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Op de website van het Vijfde Seizoen staat duidelijke informatie: ‘Winter is onze ruimste kamer en geschikt voor mindervaliden mensen. Zo zijn er brede deuren en is er een aangepaste, zeer ruime badkamer met steunen en een stoeltje aan de wand in de douche. Het toilet heeft een verhoogde zit (48cm) en opklapbare beugels.’ Ik zie wel dat de spiegel boven de wastafel erg hoog hangt, in de kamer staat wel een passpiegel. Kortom dit lijkt mij een pareltje.

De Winterkamer is rolstoeltoegankelijk, je kunt direct naar buiten via de terrasdeur
Het Vijfde Seizoen, stoeltjesHet Vijfde Seizoen, stoeltjes
Heerlijk vrij uitzicht.

Eelke is hier (nog) niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Middenweg 108
8538 RA Mantega
TELEFOON
0514 551 958 / 06 20 62 2565
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Douchestoel
Beugels bij toilet

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Het Vijfde Seizoen, luchtfoto
Het Vijfde Seizoen, stoeltjesHet Vijfde Seizoen, stoeltjes

Locatie beoordelingen

4.33 based on 3 beoordelingen
24 april 2016

We hebben erg genoten in het Vijfde Seizoen. De Winterkamer is goed aangepast en heerlijk ruim. De gastvrijheid was enorm. In de huiskamer werd het heerlijke ontbijt geserveerd. Ik had wat moeite de draai te maken met mijn elektrische rolstoel om via de oprijplaat naar binnen te komen. Na ons bezoek is dit meteen veranderd. Dit is tekenend voor de eigenaren Peter en Machteld. Het moet voor iedereen goed zijn. Beslist een aanrader dus.

10 oktober 2016

Voor de tweede keer via deze site een heel erg aangenaam verblijf gevonden. Dank je Eelke! Wij hebben ontzettend genoten bij Het Vijfde Seizoen. De eigenaren zijn gastvrije en aardige mensen. De gehele B&B is rolstoeltoegankelijk. Bij aankomst lagen de planken klaar om naar binnen te komen, voor de rest is het drempelloos. De toegang tot de badkamer/toilet is met een gemakkelijke schuifdeur en er is een douchestoel en beugels. Wij vinden het echt een aanrader!

17 juli 2020

Wij zijn hier wederom geweest. Het is en blijft een hele fijne plek. We hebben weer volop genoten, mede door de gastvrijheid van Peter en Machteld.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren