Het Hooge Huis

Waar ooit trekkers stonden en aardappels werden bewaard, kan nu in bedstedes worden getukt. Na het overlijden van haar man Kees, zette Wilma een punt achter de boerderij en werd de grote schuur omgebouwd tot groepsaccommodatie en B&B. De zeven kamers van het Hooge Huis, genoemd naar de boerderij die daar voor de Watersnoodramp stond, zijn sfeervol ingericht met opgeknapte oude meubeltjes in fleurige kleuren en een houtkleurige vloer. Alle kamers (minus eentje) zijn rolstoelgankelijk, inclusief eigen aangepaste badkamer met mooie tegeltjes.

Het Hooge Huis, collage interieur

De grootte van het gebouw, met een ruime gezamenlijke zit-en eetkamer en grote professionele keuken, maakt de accommodatie naast B&B ook heel geschikt voor groepen tot 25 personen. Rondom Het Hooge Huis is ruimte zat voor een potje voetbal of familie bbq. Of wat dacht je van een plekje op de veranda om gewoon heerlijk vanuit een stoel over het land te kijken, terwijl de kids lekker hun gang gaan in de ruime speelkelder met voetbal- en tafeltennistafel.

Omgeving

In de directe omgeving kan heerlijk gewandeld en gefietst worden (fietshuur mogelijk), zoals de Kreken van Ouwerkerk (3,5 km), een uniek natuurgebied. Je vindt hier ook het rolstoeltoegankelijke Watersnoodmuseum. In museumbrasserie Het vijfde Caisson kun je ook zonder dat je naar het museum gaat genieten van een diner of lunch. Of bestel een picknickmand en ga lekker ergens in de natuur zitten. Ook zijn duiklocaties in de Oosterschelde of Grevelingen dichtbij. Een klein strandje aan de Oosterschelde vind je aan de Zeedijk (3 km). Een fijn plek om even uit te waaien op de pier (overgebleven van een oude dijk) of in de zomer wat pootje te baden. Voor een groot strand moet je de auto in naar de Noordzeekust, bijvoorbeeld naar Renesse (30 min).

 

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Het huis is vrijwel drempelvrij en heeft brede doorgangen. Op de begane zijn twee ruime tweepersoons (identieke) kamers met ieder een eigen aangepaste badkamer. Ook de eerste verdieping is prima bereikbaar met een lift. Daar bevinden zich naast een kleine kamer nog eens vier familiekamers met eigen rolstoeltoegankelijke badkamer. Elke kamer een tweepersoonsbed (2x 90 cm, hoogte 45-50 cm) en een romantische bedstee (180 x 220 cm). In kamer Iris (begane grond) heeft het bed twee elektrisch verstelbare lattenbodems. Op verzoek is er een hoog laag-bed met papegaai beschikbaar. Alle badkamers zijn ingericht met een onderrijdbare wastafel, half open inloopdouche met Linido opklapbaar douchezitje en handgreep. Bij het verhoogde toilet (47 cm) hangen aan beide kanten opklapbare beugels.

Het Hooge Huis, badkamer bij kamer Iris

Op alle kamers kan een extra bed bijgeplaatst worden. De grote gezamenlijke keuken is niet onderrijdbaar. Er is voor het huis voldoende parkeermogelijkheid. Honden zijn niet welkom in het gebouw, buiten zijn er wel drie beschutte kennels. Hulphonden (met hesje) mogen wel overal komen.

 

Wij zijn hier (nog) niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!
ADRES
Zwanenburgseweg 8
4305 NJ Ouwerkerk
TELEFOON/MOBIEL
0111 412 914
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Hoog-laag bed
Meerdere aangepaste kamers
Douchestoel aan de muur
Hulphonden welkom

 

 

grote lift met automatische deuren

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren