Stempel Eelke droomtHotel Vé

Lichtjes en kerstmarktkraampjes versieren de Anton Pieck-achtige bruggen en pleinen. Voor een paar heerlijke dagen in kerstsferen stap ik met mijn lief op de trein naar België om ruim twee uur later in Mechelen op het station uit te stappen. Er is veel te doen in deze knusse stad, wat wij allemaal deden? lees daarvoor mijn blog >

Wij slapen in Hotel Vé, ondergebracht in een oude visrokerij en een oude sigarenfabriek. Dat klinkt heel hip en industrieel maar eerlijk is eerlijk, daar zie je zeker aan de buitenkant niet zoveel van terug. Toch heeft het pand binnen zeker wel sfeer, door de gemetselde muren en hoge plafonds en enkele oude machines die opgesteld staan in de gang. Ook de lounge is een prima plek om even te relaxen en te genieten bij het vuurtje.

lounge ruimte met zeeblauwe bank en gashaard
Hotel Vé, lounge

 

Bovendien, het hotel ligt aan het water op de Vismarkt, super centraal en dus ideaal om van hieruit de stad te ontdekken. Wat opvalt is dat het ’s nachts toch heerlijk rustig is. De rolstoeltoegankelijke kamer ligt op de begane grond en is een beetje standaard (Mercure-stijl) ingericht met donkere materialen en vloerbedekking. De gaskachel maakt het dan wel weer knus (en loeiheet). Het ontbijt is lekker uitgebreid met yoghurt, allerlei soorten brood, versgebakken eitjes en zelfs bubbelwijn! Bij de wellness hebben wij alleen even om het hoekje gekeken. Het zwembad en de jacuzzi liggen gelijk met de grond en er is helaas geen liftje. Bij de sauna’s geen drempels. Zie ook de foto.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Er is één rolstoeltoegankelijke enorm ruime kamer op de begane grond (19). Er staan twee boxspringbedden (hoogte 50 cm), een bureautje, een tafeltje met stoelen en twee fauteuils. Nog is er meer dan genoeg ruimte over. Ook de badkamer is een balzaal. Bij de toilet (hoogte 49 cm) is slechts één beugel aan de muur. Let op! Er zijn dus geen opklapbare beugels. Na mijn bezoek is de douche aangepast, er was alleen een vaste douchekop hoog aan de wand. Inmiddels is er op mijn aandringen ook een handdouche op een rails, heel fijn! Dat is helemaal fijn omdat wanneer je onder de douche zit je niet bij de kraan kunt. Bij mij werd het een waterballet omdat het doucheputje niet goed doorliep. Ik hoop dat dat ook is opgelost inmiddels. Overigens staat onder de douche een niet verrijdbare losse douchestoel (hoogte 46 cm) zonder armleuningen (zie foto en filmpje).

 

 

 

Mechelen is een leuke sfeervolle stad! Wat wij allemaal deden? Lees hier meer…

Wij hebben hier heerlijk gedroomd (2019). Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Vismarkt 14
B-2800 Mechelen
TELEFOON/MOBIEL
0032 15 700 700
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Eén beugel bij het toilet
Losse douchestoel
Ruimte voor een douchebrancard

Vismarkt Mechelen, aan het water
Vismarkt Mechelen, aan het water
bed met veel ruimte erom heen, donkere vloerbedekking, gashaard
Open ruimte met zwembad in de grond, zonder opstaande rand, jacuzzi en twee sauna's

Locatie beoordelingen

5 based on 1 beoordeling
18 februari 2020

Een geweldige stad en een geweldig hotel. Hele grote, zeer luxe, kamer. Jammer dat er weinig daglicht was en het raam niet open kon. Maar dat is dan ook het enige. Hebben heerlijk rondgedwaald in deze prachtige stad. Rolstoel vering is wel tot het uiterste getest, want het stikt er van de kinderkopjes. Maar zelfs dat went op den duur.
Extra aandacht verdiend het Museum Hof van Busleyden. Een buitengewoon toegankelijk en interessant museum, waar ik op zolder met een VR bril voor het eerst op een trap heb gestaan. Dooodeng.
Kortom een heerlijk weekend gehad.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren