De Vrijheid, Paal 86

Vakantiewoning Paal 86 is in 2012 nieuw gebouwd in de wijdse polders in het noorden van Texel, bij Cocksdorp. Ondanks de nieuwbouw ziet het er toch sfeervol uit. De piano helpt daar misschien nog extra bij! Een heerlijk groot huis, ideaal voor een groter gezin of vriendengroep. Er zijn vier slaapkamers waarvan twee op de begane grond.

Paal 86, de ingang van het huis met ruim prive gelegen terras en groot grasveld met speeltoestel

De grote woonkamer heeft drie lekkere banken en bij de keuken (niet aangepast) staat een grote eettafel waar je met gemak met acht mensen aanschuift. Buiten op het terras staat trouwens nog zo’n fijne tafel. Voor kinderen is het hier ook goed toeven, veiligheidshekjes bij de trap, en een schommel op het grote grasveld. Een gezellig kampvuurtje maken kan op de vuurplaats met rondom bankjes. Voor het strand moet je wel even wat verder, dat is ongeveer vier kilometer.

Naast het grote vakantiehuis zijn er op het terrein van De Vrijheid nog twee kleinere huisjes die als B&B verhuurd worden. Deze zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Paal 86, knusse woonkamer met open keuken en grote eettafel

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Op de website van de Vrijheid staat goede informatie over de rolstoeltoegankelijkheid. Toen we een keer op Texel waren zijn we even gaan kijken en dit huis is prima aangepast. Bij de bouw is er direct rekening gehouden met gasten in een rolstoel. Eén van de twee slaapkamers op de begane grond beschikt over twee hoog-laag-bedden in één bedombouw, hier is genoeg ruimte om het bed. Erg fijn is dat er twee badkamers zijn, waarvan één rolstoeltoegankelijk. Deze is voorzien van onderrijdbare wastafel, een toilet met beugels aan beide zijden en in de inloopdouche een opklapbaar douchezitje aan de wand (zonder armleuningen). In de tweede badkamer is naast een inloopdouche ook een ligbad aanwezig. Deze tweede badkamer is niet aangepast, heeft geen beugels/douchestoel en de wastafel is niet onderrijdbaar. Het buitenterras is ruim en goed berijdbaar. Er is voldoende parkeerplaats en een overdekte ruimte om fietsen te stallen.

Huisdieren zijn niet toegestaan. Een hulphond is in overleg wel welkom.

 

Rolstoeltoegankelijk Texel

Texel doet veel aan een goede bereikbaarheid voor mensen in een rolstoel. Op meerdere plekken staan bijvoorbeeld electrische strandrolstoelen. Op de website www.toegankelijktexel.nl vind je alle informatie en tips.

woonkamer met 3 banken, warm rode muur, dikke houten steunpaal,
Paal 86, woonkamer

 

Wij zijn hier (nog) niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!
ADRES
Hoofdweg 86
1795 JE Cocksdorp – Texel
TELEFOON/MOBIEL
06 – 579 50 735
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Hoog-laag bedden
Ruimte voor douchebrancard
Douchekrukje aan de muur
Hulphonden welkom

 

 

woonkamer met 3 banken, warm rode muur, dikke houten steunpaal,
grote witte keuken met zwart aanrechtblad, klein stuk onderrijdbaar, grote houten tafel met stoelen
houten bedombouw met 2 hoog laagbedden erin
2-persoonsbed met warme, geel, bruin tinten
Grote tafel met stoelen onder pergola

Locatie beoordelingen

11 januari 2021

We hebben met ons gezin (6 volwassenen) een heerlijke week doorgebracht in dit huis. Wat een ruimte overal, dat is altijd erg fijn als je in een elektrische rolstoel rijdt. De aanpassingen zijn zeer goed. Op Texel zelf is ook genoeg te beleven. Ikzelf heb mijn droom waar kunnen maken door een tandemsprong te maken. Ik heb een echte strandwandeling kunnen maken door een elektrische strandrolstoel te huren. Kortom de hadden daar een superweek. Ligt wel wat afgelegen, dus een auto is fijn om wat uitjes te ondernemen. Via deze site kwamen we aan dit adres. Bedankt.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren