Texels Leven

Als ik afgelopen najaar een paar dagen op Texel ben ga ik in Den Hoorn even langs bij Afra en Arie. Bij hun bloembollenbedrijf staat, naast hun woonhuis, een mooie stolpboerderij met daarin vier vakantieappartementen. Afra laat mij enthousiast haar twee rolstoeltoegankelijke huisjes zien. Zowel de Stal als de Dors zijn geschikt voor zes personen en hebben een eigen ingang aan de straatkant van de boerderij.

 

De huisjes zijn vergelijkbaar en ingericht in ‘strandsfeer’ met licht houten meubels, blauw en veel wit. Het aantal ‘luie’ zitplaatsen op de bank in de Stal is wat beperkt als je met zes volwassen bent. De Stal heeft een eigen terras op het erf en een klein zitje voor het huisje. De Dors heeft een omheind (schutting) terras direct naast de woning, hiervoor ga je door de voordeur direct naar links de poort door. Vanaf het erf van de boerderij kijk je in het voorjaar prachtig over de tulpen- en narcissenvelden.

Texels Leven, bollenvelden van Arie en Afra

Omgeving

Den Hoorn is een klein, gezellig dorpje op het zuiden van het eiland. Er zijn enkele restaurantjes, een Spar, bakker en uiteraard een fietsenverhuur. Voor meer vertier ga je naar Den Burg (6 km). Het strand bij Paal 9, ongeveer 10 minuten fietsen (2,5 km) vanaf Hoorn heeft een verhard pad en er liggen vanaf eind mei tot medio oktober betonplaten om wat verder het strand op te komen met de rolstoel. Bij het strandpaviljoen is ook een aangepast toilet en kun je een strandrolstoel lenen. Elektrische strandrolstoelen staan bij Paal 17 en 28. Meer info over de toegankelijkheid van de stranden, musea en vervoer kijk je op Texel.net 

Texels leven – appartement ‘de Stal’

Over de rolstoeltoegankelijkheid 

Bij Texels Leven zijn twee rolstoeltoegankelijke appartementen, de Dors en de Stal. Beide voor zes personen, met een slaapkamer en badkamer beneden. De twee andere slaapkamers en tweede badkamer zijn boven en alleen bereikbaar met een trap. De keuken is helaas in geen van de huisjes onderrijdbaar. De deuren zijn 87 cm, bij de voordeur zit een kleine drempel, indien nodig is er een plankje.
De badkamer is in beide huisjes vergelijkbaar wat betreft formaat, namelijk formaat balzaal! De toilet (hoogte 48 cm)  is aan beide zijden bereikbaar en heeft opklapbare beugels. Er is een inloopdouche met eenvoudige douchekruk en onderrijdbare wastafel.

Slaapkamer 

In appartement de Dors is de benedenslaapkamer groter en kun je met de rolstoel aan beide zijden van het bed komen, de ruimte achter het bed is 90 cm. In de Stal is het bed aan één kant prima bereikbaar, aan de andere kant is het krapper, al zou het met een smalle wendbare rolstoel moeten kunnen, de ruimte achter het bed is 75 cm. Het tweepersoonsbed (2 x 90 cm) zijn 60 cm hoog en hebben een elektrisch verstelbaar hoofd-en voeteneind.
Texels leven – appartement ‘de Dors’ met een ruimere slaapkamer en een grotere zitbank

 

Wij zijn even gaan kijken bij Texels Leven maar hebben er niet geslapen. Ben jij hier geweest? Laat ons hieronder weten hoe het was!
ADRES
Klif 35
1797  AK Den Hoorn, Texel
TELEFOON/MOBIEL
06 2007 9873
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Electrisch verstelbare bedden (hoofd-voeten)
Douchekruk

smal wit douchekrukje met verstelbare poten
Eenvoudige douchestoel met rugleuning en verstelbare poten, armleuningen niet opklapbaar

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren