Cityhotel Wood

Zoek niet verder want je wordt vast heel blij van Cityhotel Wood. Midden in de mooie provinciehoofdstad Middelburg vind je in een oude houtzagerij dit sfeervolle 4-sterren ‘boutique’ hotel. Prachtige inrichting, warme groentinten en je raadt het al, heel veel hout! Het is allemaal nog super nieuw, de deuren gingen open in 2020. Van de drieënvijftig kamers is er één rolstoeltoegankelijk (type Deluxe Fig) wat staat voor ruimte, een luxe groot tweepersoonsbed en kamerhoge ramen dus lekker licht. Even lekker uitpuffen op de kamer kan er ook, er is een zitje met bank, fauteuil en grote TV. Er staat ook een rond eettafeltje, klein koelkastje en je kunt koffie en thee zetten op de kamer. Je ontbijtje kun je dus eventueel ook zelf op je kamer regelen.

Wood, rolstoeltoegankelijke tafel zitje met bank

Daarmee bespaar je wel in de kosten maar mis je natuurlijk wel de luxe van een bijzonder uitgebreide ontbijt in restaurant The Green Room. In het restaurant kun je ook terecht als je niet in het hotel verblijft. De hoofdrol is weggelegd voor groenten en de bereiding kun je met eigen ogen zien in de open keuken.

Voor duurzame en lokale kadootjes kan je terecht in de hotelshop met; bijzondere sieraden van Ineke Otte, Ketchup van The Ketchup project, Zilte Zeeuwse knoop drop en koffie van de Zeeuwse koffiebranderij De Koepoort. Koffie- en thee is trouwens voor gasten van het hotel 24/7 gratis te verkrijgen in de bibliotheek.

Honden zijn welkom in en aantal kamers maar niet op de rolstoeltoegankelijke kamer. Eventueel kan in overleg (en tegen betaling) een uitzondering gemaakt worden.

Middelburg en omgeving

Vanuit het hotel loop je direct de mooie stad in. Middelburg wordt ook wel klein Amsterdam genoemd om de grachten en de ruim 1100 historische gebouwen. Het is hier dus heerlijk dwalen door de smalle steegjes met leuke winkeltjes en goed toeven op een van de terrassen op de pleinen.

Ik ben al vaker in Zeeland geweest en Middelburg en het Zeeuwse eiland Walcheren zijn mijn favorieten. Er is zoveel te doen, dat we er graag terugkomen. Aanrader is Het Zeeuws Museum in de abdij, op een paar honderd meter van het hotel. Maar proef zeker ook een frietje bij de frietboetiek in de Reigerstraat, buiten want drempel. Daar vlakbij werd ik heel hebberig bij ‘Huis van bloemen‘, lastig manoeuvreren want tjokvol verse én net echte bloemen, vazen en planten. Hou je van boeken? Ga dan ook zeker langs bij boekhandel ‘De Drvkkery‘.

Middelburg, provinciehoofdstad en genoeg te doen voor een heerlijk weekend weg

Strand

Middelburg is natuurlijk ook goed te combineren met een dagje strand. Bijvoorbeeld de stranden van Domburg, Zoutelande en Oostkapelle hebben een goede strandafgang voor rolstoelers en strandrolstoelen. Maar je kunt ook naar de stranden bij het Veerse Meer of juist richting Havenstad Vlissingen om de grote zeeschepen voorbij te zien varen. Pia Hendriks houdt jaarlijks een overzicht bij met voorzieningen op de toegankelijke stranden bij.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De rolstoeltoegankelijke kamer is een ‘Deluxe Fig’, dat betekent helaas wel een wat duurdere kamer. Je krijgt er wel veel bewegingsvrijheid voor terug. De kamer bevindt zich op de begane grond, op dezelfde verdieping als het restaurant en de receptie. Toch moet je met de lift, omdat de begane grond niet op straatniveau ligt. De rolstoeltoegankelijke ingang is aan de achterkant of wel het souterrain van het hotel, daar kun je met de lift naar de ‘begane grond’, deze buitendeur gaat zwaar open.

Woods, rolstoeltoegankelijke kamer

Door het hele hotel ligt een houten vloer. De aangepaste kamer heeft een luxe, groot 2-persoonsboxspringbed (1.80 x 210, hoogte ongeveer 48 cm, vrije hoogte onder het bed voor een tillift is 11 cm. ), het bed kan niet uit elkaar geschoven. Rondom het bed is voldoende ruimte voor een rolstoel. Eventueel kan er een extra bed op de kamer bijgeplaatst worden.

Badkamer

De badkamer heeft een schuifdeur (breedte 83 cm). In de inloopdouche met rainshower en handdouche zijn twee verticale beugels geplaatst en staat een eenvoudig douchekrukje (in hoogte verstelbaar, niet geschikt voor zijwaartse transfer). Bij het toilet zitten aan beide zijden opklapbare beugels. Er is een dubbele wastafel waarvan één onderrijdbaar en op ‘rolstoelhoogte’ (7o cm).

De bediening van de airco/verwarming hangt voor rollers zonder rolstoellift behoorlijk hoog (145 cm). In het souterrain is een aangepast toilet voor gasten van het restaurant. Het hotel heeft geen eigen parkeerplaats maar met GPK kun je de auto gratis en onbeperkt parkeren in Middelburg, ook op reguliere parkeerplaatsen.

Meer details over de toegankelijkheid van dit hotel vind je ook op Ongehinderd.nl.

 

Wood, vooraanzicht

Eelke is hier (nog) niet geweest. Ben jij hier wel geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Achter de houttuinen 8
4331 NJ Middelburg
TELEFOON/MOBIEL
0118 724801
WEBSITE
INCLUSIEF 

Inloopdouche
Douchekrukje losstaand
Opklapbare beugels bij het toilet, 

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren