Chalet Skéép

Eigenaresse Corine zit zelf in een rolstoel en is super trots op haar eigen droomplekje op Texel. In een zonnig laatste weekend van september mocht ik in haar chalet Skéép dromen en ik kan je verzekeren, het was heerlijk! Een ‘no nonsense chalet voor no nonsens Texel liefhebbers’, zoals Corine het zelf beschrijft in haar mail vooraf. Maar wel met liefde ingericht met goede materialen, voegt ze er aan toe. Dat klopt! Heerlijke bedden, een goed uitgeruste keuken met oven, fijne pannen en zelfs kruiden! Aan de details, bijvoorbeeld het beugeltje aan de binnenkant van de buitendeur, merk je dat hier iemand met wielen heeft nagedacht. Het huisje is lekker licht; de blauwtinten, rieten stoelen met schapenvacht maken een heerlijk eilandsfeertje.

Skéép, collage

Vakantiepark de Bremakker

In slechts twintig minuten vaar je van Den Helder naar Texel, dat gaat een stuk sneller dan naar de andere eilanden! De overtocht mét auto is ook een stuk goedkoper trouwens. Het huisje ligt precies tussen Den Burg en De Koog tegen de bossen van Nationaal Park Duinen van Texel. Chalet Skéép (nr 22) staat aan de rand van het nieuwe, speels opgezette gedeelte van vakantiepark de Bremakker. Het park is rustig en natuurlijk opgezet, naast chalets zijn er ook kampeerplekken. Corine vertelt dat ze, voor meer privacy de beplanting hoger willen te laten groeien, maar de loslopende schaapjes (alleen na het seizoen) vinden de struikjes ook lekker. Op het park is een leuk eetcafé voor een snack of eenvoudig menu. s’ Morgens een vers broodje of croissantje kan ook!

Huisje Skéép is een fijn plekje, om je direct thuis te voelen. Ik maak heerlijke tochtjes over het eiland, geniet bij Paal 17 van het prachtige uitzicht (en een Irisch coffee…) en laat mij in de ochtend verwarmen door de zon op mijn eigen terrasje. Lees verder bij mijn reislog…

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Van te voren krijg ik een waarschuwing van Corine. Het huisje is niet al te groot en daarom verhuren ze het huisje eigenlijk alleen aan mensen met een handbewogen rolstoel. Corine wil niemand teleurstellen en is zuinig op haar huisje. Corine: “Het zou jammer zijn als iemand zich niet kan redden en terug moet naar huis. De basis is toegankelijk maar meer niet.” Eenmaal in het huisje snap ik dat wel. Gelukkig heb ik een kleine wendbare (elektrische) rolstoel. Met een grote rolstoel beschadig je al snel de muren en deuren. Vooral de ruimte in de keuken vraagt om een wendbare stoel.

Skéép, ruimte in keuken web
Skéép, ruimte in keuken web

Chalet Skéép is voor mij precies goed. Je kan merken dat hier iemand met ervaring heeft nagedacht over de indelingen en inrichting. Fijn! Er is een goede oprit om het huisje in te komen, de toegangsdeur is lekker breed. De keuken is onderrijdbaar maar op normale werkhoogte. De slaapkamer en de badkamer hebben een schuifdeur (breedte 78 cm). In de grote slaapkamer staan twee eenpersoonsbedden met verstelbaar hoofd- en voeteneind (hoogte 55 cm). Aan één kant van het bed is veel ruimte (1.60 m). Je kan niet achter het bed langs met een rolstoel. De badkamer heeft een inloopdouche met douchezitje aan de wand (hoogte 48 cm), er is een plakbeugel beschikbaar. Bij het toilet (hoogte 51 cm) zijn twee opklapbare beugels. In het chalet is nog een kleine slaapkamer met twee losse bedden, deze kamer is te klein voor een rolstoel, de deur is daar ook te smal voor.

In de berging kunnen elektrische fietsen of een kleine scootmobiel worden opgeladen (deurbreedte 90 cm, maar de draai is lastig voor een grotere scootmobiel).  Op 100 meter afstand van het huisje is een gehandicaptenparkeerplaats.

 

Ik heb hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe jij het vond.

ADRES
Tempeliersweg 40
1791 NS Den Burg
TELEFOON
06 2740 4530
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Douchestoel
Beugels bij toilet

Touren over Texel

De schaapjes mekkeren mij een goedemorgen als ik ’s morgens de deur openschuif. Het zonnetje warmt huisje Skéép in rap tempo op. Vanaf het huisje rij ik even later in een fris najaarswindje over een goed verharde weg door de bossen en duinen. Langs de route kom ik Landgoed de Bonte Belevenis tegen: kaarsenmakerij, bierbrouwerij, bakkerij, speeltuin en theeschenkerij, alles bij elkaar op een gezellige boerderij (je betaalt een toegangsprijs). Je kan ook zelf aan de knutsel.  Ik ben op weg naar Den Hoorn dus ik rijd door.

Skeep, collage Eelke op Texel

Even verderop vind ik in oude ‘boet’ (schapenschuur) de wol installatie ‘Omhels’ van kunstenares Hendrikje. De plek is bejubeld door de pers en door de kunstenares benoemd als ‘silentplace’. Ik kan er, door de hoge drempel, alleen vanuit de deuropening naar kijken. Ik weet het niet, ik geloof dat de foto’s op internet mooier zijn dan wat ik hier zie. Ik eet mijn broodje in stilte en kijk uit over het Texelse land. Den Hoorn is leuk om even doorheen te fietsen. Ik rij door naar den Burg. Het is behoorlijk druk, veel leuke winkeltjes (veelal slecht toegankelijk) en de terrassen zitten nog vol.

Strandpaviljoen Paal 17

De volgende dag breng ik een bezoekje aan het Juttersmuseum, (rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig) ook vlakbij huisje Skéép. Wat een bizarre verzameling. Het leukst vind ik de film met de spannende verhalen van de jutters, dan snap je waar het bij het jutten om gaat! Bij strandpaviljoen Paal 17, blijken de twee elektrische strandrolstoelen met lege accu’s te staan, ze zijn al de hele dag gebruikt. Aangeraden wordt om te reserveren. Nou dan maar een warme Irisch Coffee! Je kan hier ook lekker eten volgens Corine, maar ze vertelde ook over brasserie Beers (1 km vanaf de vakantiepark de Bremakker) dus daar geniet ik later van een heerlijk visje (geen rolstoeltoegankelijk toilet).

Oudeschild, 't Pakhuus
Oudeschild, ’t Pakhuus

Oudeschild
Op maandagochtend scheur ik met de auto nog even naar de vuurtoren, daar waait je kop er zowat af dus ik rijd nog even naar de haven van Oudeschild. Je kunt hier lekker naar de bootjes kijken en mooi wandelen over de dijk langs het wad. Helaas krijg ik een plensbui op mijn pet dus daarna even opwarmen bij ’t Pakhuus. Er zijn oprijbanen om binnen te komen, het invalidentoilet is erg klein (geen ruimte naast het toilet en geen beugels). In de haven is een openbaar rolstoeltoegankelijk toilet. Bij een vorig bezoek aan Texel maakten we een boottocht met de TX44, een aanrader! Let op, het rolstoeltoilet op deze boot is alleen bereikbaar met een stoeltjeslift.

Het blijft heerlijk op de eilanden, ik wil altijd nog langer blijven en beloof mezelf snel weer terug te komen.

Skéép, buiten
Skéép, buiten
Skéép, buiten
Skéép, buiten
Sléép buiten terras
Skéép, oprit naar de voordeur
Skeep, ruimte in keuken
Skéép woonkamer zithoek
Skéép woonkamer-eettafel
Skéép woonkamer zithoek
Skéép, keuken
Skéép grote slaapkamer, naast het bed, 160 cm vrije ruimte
Skéép, woonkamer, kleine slaapkamer
Skéép, badkamer-wastafel
Skéép badkamer-toilet
Plattegrond
Skeep, collage Eelke op Texel

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren