Elferink Hoeve

Een paar weken geleden even bij Elferink Hoeve langs gegaan, zo dicht bij het zwembad waar ik elke week zwem en ik wist van niks…. maar wat een fijn huisje in de boomgaard en gewoon midden in het land! Gastenverblijf Elferink Hoeve ligt op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Valei. Het huisje is klein maar fijn. Nou ja, zo klein ook weer niet. Het is gewoon een heel knus stekkie. Gastvrouw Gea pakte het goed aan, rolstoeltoegankelijk moest het natuurlijk zijn. Nee, ze kent niemand in een stoel, maar het leek haar normaal dat zoveel mogelijk mensen in hun huisje kunnen genieten van de mooie omgeving. Dus voor het nieuw gebouwde huisje snorde ze een hoog-laag keuken op via Marktplaats en ze maakte de badkamer lekker ruim. Haar moeder ging de eerste proefovernachting onderuit op de gladde laminaatvloer (gelukkig sliep kleinzoon boven op de vide) dus een antislipmatje ligt nu ook klaar.

Woonkamer vanaf de vide

In de omgeving

Vanuit je ligstoel in de boomgaard is het heerlijk genieten. De barbecue staat al klaar. Ik heb trouwens zo’n idee dat gastvrouw Gea het prima vindt als je een worteltje meepikt uit haar naastgelegen moestuin… (wel even checken hoor). Je kunt natuurlijk ook gewoon boodschappen gaan halen, of lekker uit eten. De Elferink Hoeve hoort officieel bij Woudenberg, maar dichterbij vind je leuke dorpjes als Leusden, Barneveld en Scherpenzeel. Winkel- en cultuurstad Amersfoort is ook maar 12 kilometer rijden. De Elferink Hoeve ligt midden in de landerijen en het bos, een auto is dus wel handig. In de winter is het ook goed toeven in huisje Elferink, de vloerverwarming houd je lekker warm en het uitzicht is heerlijk wijds, als je geluk hebt is de wereld prachtig wit.

Tweepersoonsbed met sprei, nachtkastjes en twee ramen met blauwe gordijnen. Houten kledingkast
Elferink Hoeve, slaapkamer

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Via de boomgaard stap je zo de gezellige woonkamer in. Daar vind je ook de in hoogte verstelbare en onderrijdbare keuken, een eettafeltje, bank en een lekkere sta-op stoel. De badkamer is ruim en er zijn opklapbare beugels bij het toilet (hoogte 48 cm). Er staat een Etac Swift douchestoel met afneembare armleuningen en rugleuning, de poten zijn in hoogte verstelbaar. In de douche hangt op mijn aanraden inmiddels nog een beugel. In de beneden slaapkamer staan twee hoge bedden (63 cm hoog, 90 breed) naast elkaar. Met een beetje schuiven en door het weghalen van de nachtkastjes past er aan beide kanten en achter het bed langs (97 cm)  een goed te manoeuvreren rolstoel (aan de raamkant, zie foto, is dan nog 80 cm ruimte).  Aan één kant is zeker meer dan genoeg ruimte (zie foto in de fotogalerij). Onder het bed is ruimte voor een tillift.

Bij de ingang zit een kleine drempel (2 centimeter). Mocht het zo zijn dat er ander aangepast meubilair nodig is dan regelt Gea dat met de hulp van de Vegro. Voor de deur is een parkeerplaats.

Ivm vogelgriep in de omgeving zijn hulphonden alleen in overleg welkom. Andere huisdieren helaas niet.

Wintertijd bij de Elferink Hoeve

 

Wij zijn hier even gaan kijken maar hebben er (nog) niet geslapen. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!

 

ADRES
Klein Moorst 12
3931 ND Woudenberg
TELEFOON/MOBIEL
06  202 285 13
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel, niet verrijdbaar
Onderrijdbare hoog-laagkeuken

 

woonkamer met bank en sta-opspoel en kleine vierpersoons eettafel, rondom ramen
Tweepersoonsbed met sprei, nachtkastjes en twee ramen met blauwe gordijnen. Houten kledingkast
witte tegels, blank houten deur, sfeervol verlicht

Locatie beoordelingen

4.5 based on 2 beoordelingen
21 februari 2023

Heerlijk huisje midden in de weilanden met een tuintje voor de deur. Goed rolstoeltoegankelijk, ben 2x met een handbewogen rolstoel geweest. Comfortabele badkamer, fijn bed. Vriendelijke gastvrouw en prachtige natuur/uitstapjes in de nabijheid. Wij hebben genoten.

16 april 2023

We hebben enorm genoten van ons midweekje op de Elfrinkhoeve!! De prachtige omgeving, de dieren en de sfeer sprak ons enorm aan. De gastvrijheid en het warme enthousiasme van Gea was geweldig. Super knus en zeer schoon huisje, goed toegankelijk, ruime slaapkamer en badkamer met alle benodigde aanpassingen. We komen zeker een keertje terug!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren