B&B Aan de Anna

B&B Aan de Anna heeft twee kamers op de begane grond van een sfeervolle twee-onder-één kap woning uit 1923, aan één van de bekendste straten van Nijmegen: De Sint Annastraat. Gastvrouw Jannie en haar gezin wonen sinds 1994 in het rechter huis en in 2014 werd ook het linkerhuis van hen. De benedenverdieping van het rechter huis is toen ingericht als B&B. Omdat Jannie uit eigen ervaring, haar ex-partner zat in een rolstoel, weet hoe lastig het is om een toegankelijke vakantieplek te vinden is de voorkamer rolstoeltoegankelijk gemaakt.

Inmiddels kan ik uit eigen ervaring vertellen dat het prima toeven is aan de Sint Annastraat. Samen met mijn moeder en twee zussen was dit een fijne uitvalsbasis voor een lekker weekend Nijmegen en omgeving. De twee kamers hebben elk een eigen badkamer, waarvan een dus rolstoeltoegankelijk. De kamer is eenvoudig maar toch sfeervol door de mooie erker met glas in lood ramen en de houten vloer.

In de gezamenlijke keuken werd een heerlijk ontbijt gebracht en in de avond konden we er borrelen, als je wilt kan je er ook koken. Wij zijn trouwens lekker uit eten geweest bij Valdin (zo ongeveer om de hoek) en hebben een keer een heerlijke maaltijd afgehaald bij Toko Rinus (iets verder om de hoek).

Terwijl B&B Aan de Anna gewoon heerlijk in de stad ligt, restaurantjes en een grote AH dus binnen loopafstand, zit je ook tussen de kipjes in de moestuin achter het huis.

 

Omgeving

Nijmegen is een beetje mijn geboortegrond, ik ben opgegroeid in Bemmel en kwam dus veel in Nijmegen (en Arnhem). Ik kan zeggen dat Nijmegen een super leuke stad is, leuk om te winkelen, fijne terrassen (op de Waalkade!) en natuurlijk mooie musea. De directe omgeving is heerlijk groen en rondom Groesbeek zijn zelfs prachtige wijngaarden.

Omdat wij hier waren voor een verrassingsweekend voor mijn jarige moeder hadden we ook een aantal bijzondere activiteiten op het programma staan: wijnproeven bij het Wijncentrum in Groesbeek, fietsen over het spoor richting Duitsland en Museum het Valkhof midden in het centrum. Eerder was ik ook al eens in het Vrijheidsmuseum. 

De bus naar het centrum van Nijmegen stopt trouwens voor de deur van de B&B, dat is dus lekker makkelijk.

 

Fietsend op het spoor de grens over. Twee fietsers, twee ‘luiwammesen’ op het bankje erbij. Wat een bekijks hadden we! @Grenzland-Draisine

Rolstoeltoegankelijkheid

De hele B&B is op de begane grond zonder drempels. Bij de buitenkeukendeur zit een kleine drempel (5 cm) die voor mij, met wat moeite, zonder plankje te doen was. De voordeur heeft een oprijplaat.

De voorkamer is rolstoeltoegankelijk en heeft twee extra lange boxspringbedden (hoogte 62) naast elkaar staan. Aan de rechterkant van het bed is ruim voldoende plaats voor een rolstoel. Aansluitend is de badkamer met brede schuifdeur. Toilet (hoogte 48) met aan beide zijden opklapbare beugels, onderrijdbare wastafel en inloopdouche met Linido douchestoel op poten (hoogte 53 cm, met opklapbare armleuningen). De auto kan achter het huis, op eigen terrein, geparkeerd worden maar is een vrij korte parkeerplek (mijn bus paste niet). Met gehandicaptenparkeerkaart is het ook gratis aan de weg. De keuken is niet aangepast.

Aan de Anna, voorkamer rolstoeltoegankelijk

 

Eelke heeft hier heerlijk gedroomd (2021). Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Sint Annastraat 370
6525 ZK Nijmegen
TELEFOON/MOBIEL
024 355 5808
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche met losse douchestoel zonder wielen
Beugels bij toilet

Locatie beoordelingen

4 based on 1 beoordeling
26 mei 2022

Wij hebben hier heerlijk geslapen en ons ontbijt gebruikt. Goed te lopen met rolstoel naar het centrum van Nijmegen en een mooie historische wandeling gemaakt. De voorzieningen waren prima.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren