Villa Amalia

Jeannette en Gerard gaan graag op vakantie, maar altijd was er wel wat aan te merken op de gehuurde vakantiestek. Toen zij de kans kregen een eigen vakantiehuisje te laten bouwen, grepen ze die dus met beide handen aan. Het is nu perfect toegankelijk voor Jeannette, door MS maakt ze gebruik van een rolstoel. Ze zijn trots op het eindresultaat en we hebben mazzel dat ze dit mooie plekje ook graag delen met anderen.

De 2-persoons vakantiewoning (of moet ik villa zeggen?) heeft een woonkamer met open keuken, slaapkamer met aangrenzende ruime aangepaste badkamer en een fijn terras met tuin. Door de grote ramen tot aan de grond valt er veel licht naar binnen, via de schuifdeuren rijd je zo door naar buiten. De houtkleurige vloer (met vloerverwarming!) en meubels, samen met de dikke gordijnen maken het ook in de koudere maanden tot een knus plekje. Vanuit de ronde eettafel kijk je heerlijk naar buiten.

Villa Amalia, Bij restaurant 1897

In de omgeving

Het vakantiehuis is onderdeel van het kleinschalige Hofparken Wiltershaar. Volgens Jeannette en Gerard een park zonder slagbomen, muntjes en beperkende regeltjes. Lekker luxe doen? Ontbijtservice kan via het restaurant op het park. In de mooi gerenoveerde boerderij kun je ook terecht voor koffie met gebak, lunch en een (aangeklede) borrel, bij mooi weer op het erf/terras. Er is ook een kleine parkwinkel met vers brood en lekkere streekproducten (Zuivelhoeve) en een zwemvijver (geen voorzieningen voor rolstoelgebruikers).

Het park ligt in het buitengebied van Winterswijk (6 km), tegen de Duitse grens aan. Een mooie bosrijke omgeving met rondom prachtige wandel- en fietstochten. Winterswijk is een leuk dorp met veel winkels, terrassen en restaurants. Op woensdag en zaterdag is het markt rondom de Jacobskerk. Buitenzwembad Strandbad heeft geen lift of schuine helling om het water in te komen, de ligweide en steigers rondom het zwembad zijn wel toegankelijk. Het ‘strandpaviljoen’, Lev By Mike (bij het zwembad) is toegankelijk met een lift en heeft een rolstoeltoegankelijk toilet.

Tips van Jeannette en Gerard: Museum Villa Mondriaan (zelf ook geweest en mee eens!). Een tocht met de rolstoeltoegankelijke huifwagen van Eelink. Voor een leuk restaurant tippen zij Restaurant de Zwaan in het centrum van Winterswijk.

Villa Amalia, woonkamer-keuken-slaapkamer
Villa Amalia, woonkamer

 

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Het rolstoelvriendelijke vakantiehuisje is geschikt voor twee personen en met bijna 70 m2 lekker ruim opgezet.  De auto kan naast het huis geparkeerd worden. Vanzelfsprekend is het huis drempelloos. De buitendeuren zijn 90 cm, net zoals de schuifdeur naar de badkamer. In de berging staat een wasmachine en droger.
In de woonkamer, met open keuken, staat een bankje en een sta-op-stoel om lekker in te kunnen relaxen voor de tv of met een goed boek. Het stopcontact voor de sta-op-stoel is zelfs slim weggewerkt in de vloer. Dus geen rondslingerende snoeren…  De keuken is helaas niet onderrijdbaar. (Hulp)honden zijn welkom.

De slaapkamer is vanuit de woonkamer met een brede schuifdeur (150 cm) bereikbaar, hierdoor is er goed contact mogelijk met de woonkamer. Fijn als je bijvoorbeeld even wilt liggen. Er staan twee losse bedden van 90 cm die samen een tweepersoonsbed vormen. Jeannette gebruikt een tillift (deze nemen zij helaas weer me naar huis) en die past er onder. Vanuit het hoog-laagbed kijk je door de glazen schuifdeuren ook weer naar de tuin en het terras.

Villa Amalia, slaapkamer-met-hoog-laag-bed

De badkamer

De grote badkamer heeft een verhoogd toilet (52 cm) met aan beide zijden opklapbare beugels en ruimte om met een rolstoel te staan. Er is een opklapbaar douchekrukje (hoogte 52 cm) aan de wand en een losse verrijdbare douchestoel (armleuningen en voetsteunen opklapbaar). In de badkamer is genoeg ruimte voor een tillift. De wastafel is in hoogte verstelbaar en onderrijdbaar, de spiegel is kantelbaar.

Villa Amalia, badkamer onderrijdbare wastafel

Eelke is hier nog niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Vosseveldseweg 8
7107 AD Kotten
TELEFOON/MOBIEL
054 321 6052
WEBSITE
INCLUSIEF 

Inloopdouche
Douchestoel aan de wand
Opklapbare beugels bij het toilet
Hoog-laag bed

 

 

Houten langwerpig huisje met zwart/grijze kozijnen grote schuifdeuren. Een pergola boven het terras met kleine bank en eettafel met stoelen. Op de voorgrond een grasveld
Houten langwerpig huisje met zwart/grijze kozijnen grote schuifdeuren. Een pergola boven het terras met kleine bank en eettafel met stoelen. Op de voorgrond een grasveld
Woonkamer met okergeel leren hoog-laag relax-stoel in hoge stand
Slaapkamer met twee naast elkaar geplaatste bedden. Aan de raamkant staat een nachtkastje de ruimte aan deze kant is beperkt. Links is voldoende ruimte voor een rolstoel. Daar geen nachtkast maar direct de schuifdeur naar de badkamer
Rolstoeltoegankelijke badkamer, toilet met beugels, Douchehoek zonder drempels met douchestoel
Rolstoeltoegankelijke badkamer, toilet met beugels, onberijdbare wastafel en schuifdeur
droge beeld van het park met huisjes rondom een 8-vormige vijver en boerderij met terras en tafeltjes (het restaurant)

Locatie beoordelingen

5 based on 1 beoordeling
15 juni 2024

Wat een geweldig huis!! En op een prachtig park, waar veel aandacht is voor groen: overal struiken, jonge bomen, bloemperken bij de huizen. Erg mooi! Het park is nu nog gedeeltelijke in aanbouw (juni 2024), maar daar heb je niet veel last van.
Er is een kleine “winkel” voor verse broodjes, beleg, luxe zuivelzaken, wijn, versnaperingen etc. Er is geen restaurant. Het huis is werkelijk van alle “gehandicapten-gemakken” voorzien; nou ja, op een te hoge spiegel na en geen plankje om je doucheschuim op te zetten. Dit huis is dus een echte aanrader!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren