De Biestheuvel
Stempel Eelke droomtOf we een keer willen komen kijken? Ja hoor, maar dan blijven we ook slapen… Dus zo gingen we met een koffertje richting het zuiden naar Landgoed Biestheuvel. Voor de gezelligheid nodigden we een bevriend stel uit, want een huis voor twintig personen is een beetje groot met z’n tweetjes. Wij slapen in de Hoeve, de oude langgevelboerderij waar alles ooit begon. Nadat de koeien vertrokken waren werd de stal een keer gebruikt als logeerboerderij en dat smaakte naar meer.
Inmiddels heeft de volgende generatie de touwtjes in handen en zijn er acht groepsaccommodaties op het grote terrein. Bijzonder detail, alle accommodaties zijn rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de accommodaties geregeld verhuurd worden aan ‘zorggroepen’. In de weekends zijn het vooral families en bedrijven.

biestheuvel-eetkamer-de-hoeve-en-de-schuurherd

De oorspronkelijke boerderij waar wij slapen is in het midden gesplitst in twee accommodaties, de Hoeve en de Schuurherd. Met in het midden een tussendoor zodat de accommodaties samen te voegen zijn. Aan beide zijkanten is een lange gang gebouwd met ieder acht slaapkamers met ieder een eigen badkamer (twintig slaapplaatsen). In ‘onze’ Hoeve staat in de woonkamer nog de oude houtkachel met oud-Hollandse tegeltjes op de achterwand. In de ‘serre’ staat een grote lange tafel. Ook buiten kan je goed toeven aan de lange tafels en ’s avonds een lekker fikkie stoken in de vuurkorf. De tuin is vooral geschikt om lekker te voetballen ofzo. Er staat ook een betonnen tafeltennistafel. De (open) keuken is goed ingericht voor groepen met grote pannen en een groot formuis. Wij krijgen elke ochtend een heerlijk vers ontbijtje aan huis geleverd.

Biestheuvel, schoolbus

In de omgeving
Ben je met een groep dan is het een aanrader om eens te kijken naar het enorme aanbod van outdooractiviteiten. Van quadrijden tot klimwand, van moordspel tot Highlandgames. Of ga lekker buiten koken bij het tipitentenkamp. Deze activiteiten zijn niet speciaal rolstoeltoegankelijk maar in overleg kan er veel. Wij gaan met de gele Amerikaanse (rolstoeltoegankelijke) schoolbus naar Strijp-S, de nieuwe bruisende, culturele wijk van Eindhoven. Op het oude Phillipsterrein zijn hippe restaurantjes, winkeltjes en ateliers van jonge kunstenaars. Fijn hoor. Kijk op de app van Ongehinderd voor toegankelijkheidsinfo. Restaurant het Ketelhuis is een aanrader! Met Valys gaan we ’s avonds weer terug naar de Biestheuvel. Landgoed Biestheuvel is niet bereikbaar met openbaar vervoer en dat is dan ook gelijk een minpuntje. Eigen vervoer is hier wel een must want in de directe omgeving van het landgoed is, afgezien van ijsboerderij De Fluiter, vooral akkerland. Bij mooi weer is het zes kilometer verderop gelegen E3 strandpark een echte aanrader. Je waant je hier echt even in het buitenland… er is hier trouwens een ruim toilet aanwezig maar zonder beugels en een lage toiletpot zonder wc-bril, niet echt handig dus.

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Alle accommodaties bij Landgoed Biestheuvel zijn goed rolstoeltoegankelijk, evenals het buitenterrein. In elke accommodatie zijn aangepaste badkamers en hoog-laagbedden standaard aanwezig. De precieze aanpassingen zijn per accommodatie verschillend. Ons huis (de Hoeve) is wel de meest knusse accommodatie,lle accommodaties bij Landgoed Biestheuvel zijn goed rolstoeltoegankelijk, evenals het buitenterrein. In elke accommodatie zijn aangepaste badkamers en hoog-laagbedden standaard aanwezig. De precieze aanpassingen zijn per accommodatie verschillend. Ons huis (de Hoeve) is wel de meest knusse accommodatie, al blijft het wel een groepsaccommodatie. De Hoeve heeft acht slaapkamers met eigen badkamer (zie ook de plattegrond). Bij twee tweepersoons kamers is een grote aangepaste badkamer met beugels naast het toilet, douchestoel aan de wand en onderrijdbare wastafel. Deze badkamers zijn ook met een douchebrancard toegankelijk. Vier kamers hebben een kleinere toegankelijke badkamer, hier zijn opklapbare beugels bij het toilet en een inloopdouche met losse douchestoel (indien gewenst). De wastafel is onderrijdbaar maar hangt vrij hoog, net zoals de spiegel. De bedden staan als eenpersoons opgesteld, er is voldoende ruimte om de bedden naast elkaar te plaatsen maar met een hoog-laag bed blijft er wel een kier tussen de bedden. Er is een tillift beschikbaar. De grote keuken is niet onderrijdbaar. In de speeltuin op het landgoed is geen rekening gehouden met kinderen met een handicap maar de ondergrond is verhard. Er is ook een airtrampoline. De auto kan voor het huis geparkeerd worden.

Biestheuvel, E3 strand
Biestheuvel, E3 strand

ADRES
Hoogwateren 25
5528 NP Hoogeloon
TELEFOON/MOBIEL
0497 591 257
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoeltje
 Ruimte voor douchebrancard
Meerdere aangepaste kamers
Hoog-laag bedden
Hulphonden welkom

 

 

Additional information

Land

Biestheuvel, E3 strand
Biestheuvel, schoolbus

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren