Het Wieskamp

Het was op de route, dus vrijdagmorgen ging ik naar een fijne tekenworkshop in het Mondriaanhuis (Amersfoort) en daarna door naar camping Het Wieskamp voor een weekend Winterswijk. Heel maf was toen de tekenjuf bij de start van de workshop vertelde dat Piet Mondriaan vanuit zijn geboortestad Amersfoort op 8-jarige leeftijd naar Winterwijk verhuisde. Nou ja zeg. De hele ochtend zou ik doorbrengen in het huis waar hij opgroeide, bloemen tekenen in stijl van Mondriaan en ik zou hem die middag volgen naar de plek waar hij zijn puberjaren doorbracht. Dat is geen toeval toch?

Vol inspiratie en tekenlust arriveren we later in de middag op camping Het Wieskamp. Hier niets Mondriaanachtigs maar wel een rustige plek om te mijmeren of nog wat verder te tekenen. s’ Ochtends wakker worden en direct naar buiten stappen blijft een heerlijk moment…

Wij verblijven in het rolstoeltoegankelijke Landleven Life chalet. Eerlijk is eerlijk, ik heb wel eens op originelere plekken gelogeerd. Het chalet heeft geen persoonlijke ’touch’ en oogt een beetje plastic. Omdat het weer ons in de steek liet waren wij veel binnen en misten we een lekkere relaxstoel of bank. Toch wil ik jullie dit plekje niet onthouden. Het is een heerlijke omgeving en als je veel op pad bent is het prima. Bovendien, een onderrijdbare keuken zie je niet overal, heel fijn. Als je wilt kamperen met je eigen kampeermiddel dan zijn de rolstoeltoegankelijke privé-badkamers bij je kampeerplek ook heel uniek! Bekijk even het filmpje hiervan.

In de omgeving

Voor een hapje eten kun je op de camping terecht bij ‘Antoons Kip en schnitzel’, in de regio bekend om de heerlijk kip van ’tante Door’.  Wij halen een avond een lekkere bak patat voor bij het op de markt gekochte visje. In de omgeving is het heerlijk fietsen, bij het Wieskamp vertellen ze graag over de leukste routes. Overigens is het ook heel grappig om even over de camping te wandelen, er zijn veel verschillende onderkomens en de vaste plekken hebben de ‘mooiste’ tuintjes inclusief tuinkabouters. Heerlijk hoe een knus soort van minidorpje ontstaat en iedereen weer druk is met het runnen van de tuin, het huisje en de bbq. Winterswijk heeft een gezellig centrum met op zaterdag markt. Natuurlijk gaan wij ook kijken bij Villa Mondriaan in Winterswijk. Ook een mooie plek.

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is overigens onlangs prachtig verbouwd en goed rolstoeltoegankelijk. Zeker de moeite waard om naar toe te gaan.

Het Wieskamp, Landleven chalet

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De broers Rob en Mark hebben de toegankelijkheid van hun camping hoog in het vaandel staan, of beter gezegd, ze vinden het heel normaal. Op de camping zijn daarom twee kampeerplekken met privé-rolstoeltoegankelijk sanitair. Volgende zomer (2020) wordt bij het zwembad een lift geïnstalleerd en de speeltuin is al onderhanden genomen en is nu beter toegankelijk. Ik heb heerlijke verse munt en citroenmelisse geplukt uit de verhoogde kruidentuin.

Ons chalet is prima toegankelijk met een goede oprit. Het chalet is niet groot (30 m²) maar ruim genoeg om met de rolstoel te manoeuvreren. Het bed in de grote slaapkamer is 1.40 m breed en een beetje kort (1.90 m), hoogte is 50cm, de matras is niet al te dik en vrij hard. Het bed is aan een kant bereikbaar met de rolstoel en onderrijbaar met een tillift. De schuifdeuren zijn minimaal 77 cm. In de kleine slaapkamer is een normaal bed en een hoogslaper. De trap van de hoogslaper kan weggehaald worden waardoor je met de rolstoel naast het lage bed kunt staan. De badkamer heeft een inloopdouche met losse douchestoel. Op de foto staat een andere stoel, de stoel die er bij mij stond zie je op de foto van het campingsanitair en heeft in hoogte verstelbare poten en niet opklapbare armleuningen. Bij het toilet (50cm) hangt een opklapbarebeugel (nog niet op de foto) aan een kant en aan de andere kant een vaste beugel. De keuken is onderrijdbaar (72 cm, werkhoogte van 80 cm). In dit handige filmpje leidt Mark je rond door het chalet.

Molen van Winterswijk

Ik heb hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons hieronder weten hoe jij het vond.

 

ADRES
Kopstederweg 13
7113 AA Winterswijk Henxel
TELEFOON/MOBIEL
0543 514612
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Opklapbare beugels bij het toilet
Douchestoel (niet verrijdbaar)
Onderrijdbare keuken
 Privé-sanitair bij de kampeerplaats
(Hulp)honden welkom

Het Wieskamp, Landleven chalet buitenkant
Het Wieskamp, Landleven chalet buitenkant
Het Wieskamp, Landleven chalet keuken onderrijdbaar
Het Wieskamp, Landleven chalet grote slaapkamer
Het Wieskamp, Landleven chalet kleine kamer
Het Wieskamp, Landleven chalet badkamer, wastafel
Doucheruimte met douchestoel, beugels in douche en bij toilet
Het Wieskamp, campingplaats:prive-miva sanitair

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren