De Groene Hendrickx

Stempel Eelke droomtHasselt, slechts honderdvijftig kilometer onder Utrecht maar wel dat fijne zachte taaltje om je heen. Hasselt, ook wel de Smaakstad van België en dat is niet voor niks, niet vaak heb ik zo lekker gegeten! Lees ook mijn uitgebreide verhaal over de geluksplekjes van Hasselt, jeneverproeven, heerlijke restaurants, shoppen en de mijnen in Genk. Maar lees eerst over ons fijne hotelletje, de Groene Hendrickx.

Charmehotel de Groene Hendrickx vind ik in de handige gids van Toegankelijke Vlaanderen. Midden in het centrum, op de Zuivelmarkt in een prachtige oude jeneverstokerij, zijn tweeëntwintig trendy hotelkamers en een brasserie. Er is één rolstoeltoegankelijke kamer op de begane grond. De kamer is in het nieuwbouwgedeelte waardoor je weinig mee krijgt van de oude stokerij, de sfeer is redelijk ‘clean’ en standaard. Helemaal niks mis mee maar knus is anders. Aan de andere kant, wat zou je op je kamer zoeken als je in z’n leuke gezellige stad bent? De kamer is wel lekker ruim en het bed ligt goed, ook niet onbelangrijk. Tel daar het heerlijke ontbijt bij op en het is gewoon een prima plek.

 

Groene Hendrickx, rolstoeltoegankelijke slaapkamer
Groene Hendrickx, rolstoeltoegankelijke slaapkamer

Let op: zaterdagavond is het behoorlijk rumoerig door het uitgaanspubliek wat vlak langs het raam zwalkt. Een paar oordoppen is dan geen slecht idee. De andere avonden hebben wij hier geen last van.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De aangepaste kamer op de begane grond voldoet aan de standaard eisen. Het bed is 1.60 m breed en bestaat uit één matras, hierdoor kunnen de bedden niet uit elkaar gezet worden. Aan beide zijden van het bed is ruimte voor een rolstoel (bedhoogte is 50 cm). In de kamer staan twee losse stoeltjes en een klein bureautje. Op de vloer ligt donker tapijt. De badkamer is ruim met een inloopdouche en losse, niet verrijdbare douchestoel (zie foto). Helaas is de badkamervloer redelijk glad, bij het toilet (hoogte 47 cm) zitten twee opklapbare beugels. De wastafel is onderrijdbaar (hoogte 71 cm).

Voor het ontbijt moet je in het hoger gelegen gedeelte van de brasserie zijn. Helaas alleen bereikbaar met een trap. Gelukkig kan je in het laag gelegen gedeelte ook prima zitten, de bediening verzameld dan graag je ontbijtje voor jou. In de brasserie is ook een aangepast toilet, vooral handig als je niet in het hotel verblijft maar wel een hapje gaat eten in de brasserie. Bij de receptie en de ingang van het hotel liggen kinderkopjes op de vloer, heel sfeervol maar wel even hobbelen met een rolstoel.

 

Eelke bij het Jenevermuseum in Hasselt
Eelke bij het Jenevermuseum in Hasselt

 

Wij hebben hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe het was.

Ken je Antwerpen nu wel en is Brussel je te groot? De Belgische stad Hasselt is een heerlijk alternatief voor een weekend bourgondisch genieten, lees hier mijn blog over Hasselt!

ADRES
Zuivelmarkt 39
3500 Hasselt (België)
TELEFOON/MOBIEL
+32 11 28 8210
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

Groene Hendrikckx, voorgevel
Groene Hendrikckx, voorgevel
Groene Hendrickx, brasserie
Groene Hendrickx, rolstoeltoegankelijke slaapkamer
Groene Hendrickx, badkamer
De Groene Hendrickx, ontbijtbuffet
Eelke bij het Jenevermuseum in Hasselt

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren