Groepshuis de Fluessen
In de oude zuivelfabriek van Elahuizen, direct aan het grootste meer van Friesland, de Fluessen, vind je watersportcentrum de Fluessen. Naast de watersportactiviteiten heeft De Fluessen twee accommodaties, vakantiewoning Landzicht en groepshuis het Schippershuis. De laaste heeft één rolstoeltoegankelijke kamer met badkamer. Deze rolstoeltoegankelijke kamer is ook ‘los’ te boeken als bed & brôchje. ‘It Skippershûs’ heeft een gezellige woon-eetkamer met lekkere loungebanken, tafels en biertap! In de aparte speelkamer en recreatieruimte met pool-biljart, dambord en voetbaltafel kan iedereen doen wat hij wil. Een grote professionele keuken ontbreekt uiteraard niet. Je kunt hier een goed feestje bouwen of zelfs trouwen. Al je gasten kunnen dan blijven slapen, wel boven trouwens want alle andere slaapkamers (maximaal 56 bedden) zijn boven.

Elahuizen ligt twintig kilometer onder Sneek met rondom de Friese meren. De Fluessen beschikt zelf niet over rolstoelvriendelijke watersportmogelijkheden. Maar ze werken wel veel samen met de directe buren, Stichting Sailwise! Zij varen bijvoorbeeld met de rolstoelproof zeilcatamaran Beatrix. Overigens zijn hier ook vier volledig rolstoeltoegankelijk appartementen te huur.

Het is ook heerlijk wandelen in de Gaasterlandse Bossen. Meer informatie over rolstoeltoegankelijk wandelpaden en boottochtjes vind je op de site van VVV Gaasterland. Op en top Friesland!

fluessen-3

Over de rolstoeltoegankelijkheid
De foto’s laten een fijne, stijlvolle sfeer zien. Het Schippershuis is niet voor niets een 5-sterren accommodatie. Het pand is op de begane grond geheel zonder drempels en met brede doorgangen toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt overal makkelijk naar binnen en buiten. Op de begane grond bevindt zich de luxe twee persoonskamer met aansluitend een aangepaste badkamer. Er zijn twee opklapbare beugels bij de toilet (hoogte 46cm), een losse douchekruk en inloopdouche met beugel. De luxe boxspring staat op een verhoging, het bed is hiermee 60 cm hoog maar dat is waarschijnlijk niet voor iedereen handig! Op de kamer staat een koffiezetapparaatje zodat je het ’s ochtends lekker rustig aan kan doen. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.’

fluessen-2

Wij zijn hier (nog) niet geweest. Laat jij ons weten hoe het was?

ADRES
Mardyk 13
8581 KG Elahuizen
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

Additional information

Land

De Fluessen, woonkamer met loungehoek
De Fluessen, recreatieruimte met poolbiljart en tafelvoetbal

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren