Star Lodge Hotels Utrecht

Stempel Eelke droomt

In je eigen stad in een hotel slapen doe je niet zo snel. Maar als je schoonmoeder 75 jaar wordt en je een verrassingsweekendje voor haar organiseert en er ook nog eens een coronavirus rondwaart, dan bestel je thuis aan je eigen tafel een 3-gangen diner en fiets je daarna met je liefje en schoonmoeder inclusief man naar een leuk hotel dichtbij huis. Star Lodge Hotels Utrecht!

Het 3-sterren hotel is in 2013 nieuw gebouwd met duurzaamheid hoog op het prioriteitenlijstje. De kamers zijn basic maar zeker niet ongezellig, evenals de ontbijtruimte en lounge met gashaard. Het hotel is ook nog eens goed betaalbaar. Welliswaar niet direct in het centrum, maar op slecht twee kilometer is het rollend prima te doen. Er is ook een bushalte tegenover het hotel trouwens. Voor weinig huur je een fiets bij het hotel. Bovendien ’s avond kun je normaal gesproken lekker aanschuiven bij een van de twee naastgelegen restaurants.

collage van Eelke bij Starlodge Hotels Utrecht
In eigen stad slapen in een hotel, op de fiets naar huis!
star_lodge_ontbijtruimte
Ontbijtruimte Star Lodge Hotels Utrecht

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Een aantal jaar geleden was ik al eens bij het hotel naar de toilet geweest toen er bij het naastgelegen terras van restaurant Loft 88 geen toegankelijk toilet bleek te zijn. De aangepaste kamer mocht ik toen ook al even snel bekijken. Maar de kamer echt gebruiken levert toch vaak weer verrassende inzichten op. De kamer is trouwens op de begane grond naast de nooduitgang richting bos, altijd goed om te weten! Er staan twee boxspringbedden naast elkaar. Aan de linkerkant is genoeg ruimte naast het bed. Door het niet verplaatsbare bureautje kun je met een rolstoel niet aan de andere kant van het bed komen en het sluiten van de gordijnen is dan een beetje lastig. Maar er zit altijd iemand achter de receptie dus dat komt vast goed. Er zijn geen drempels in het gebouw, ook geen kleine.

Badkamer

De badkamer is lekker ruim met inloopdouche. Groot voordeel is dat er inmiddels een douchestoel met opklapbare armleuningen aan de muur hangt (hoogte 48 cm), een verbetering ten opzichte van het eerdere kleine losse krukje dat er overigens ook nog staat. Er zijn opklapbare beugels aan beide zijden van het verlengde toilet (hoogte 49 cm). De grote wastafel is onderrijdbaar, de spiegel kantelbaar. Wat in het gebruik best wel lastig bleek was de extra brede deur (ik schat minstens een meter) naar de badkamer. Daardoor heb je bijna geen ruimte om de deur open of dicht te doen als je in de kamer staat, hij is gewoon te breed! Dat bedenk je je toch niet? Ik begreep wel direct de deurstop die al klaar lag, eenmaal binnen in de kamer zet je het best de badkamerdeur open.

De auto parkeer je overigens voor de deur. Het buffetontbijt is heerlijk, vers croissantje, gekookt eitje, yoghurt, fruit. Geen scrambled eggs met zalm, bubbels of franse kaasjes. Maar zeker meer dan basic! Prima plek voor een verrassingsweekend Utrecht dus!

starlodge_slaapkamer
Rolstoeltoegankelijke kamer Star Lodge Hotels Utrecht

Wij hebben hier heerlijk geslapen. Laat jij ons weten hoe het was?

ADRES
Biltsestraat 92
3573 PS, Utrecht
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

collage van Eelke bij Starlodge Hotels Utrecht

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren