Pipowagen Warm Welkom
Stempel Eelke droomtEcht waar! Een originele én rolstoeltoegankelijke pipowagen. Pipo de Clown en Mamaloe zijn net vertrokken! Wat een bijzondere locatie, met ook nog eens vijf slaapplaatsen. De wagen staat in de tuin van gastvrouw Christel maar toch heb je een heerlijk priveplekje met ook nog eens heel veel ruimte voor kids. Christel runt haar gastenverblijf samen met vriendin Marjo, zij wisten direct dat de pipowagen toegankelijk moest worden voor iedereen. En dat is heel goed gelukt. Vooral de toegang was even een hersenkraker maar ook daar is een mooie en zeer goede oplossing voor gekomen.


Pipwagen warm Welkom overzicht binnen

Samen met een vriendin Else en haar dochtertje Juna heb ik in 2011, ook het eerste jaar dat de Pipowagen open was, heerlijk gedroomd in de bedstee. Dit is wel echt heel bijzonder. Aan alles is gedacht. De brocante inrichting is tot in detail uitgevoerd, en kan zelfs wat betreft kleur wisselen. Kom je voor een huwelijksnacht, dan is alles vooral wit en met kerst is de pipowagen uiteraard in kerstsferen! Buiten is het een waar paradijs voor kinderen, daar staat nog een echte pipowagen om in te spelen, glijbaan en schommel ontbreken ook niet.  Het ontbijt is werkelijk heerlijk, zelfs de kaasplakjes zijn in hartjes gesneden. Oh ja en de rekening? Zelfs daar maken de dames een feestje van, kijk de foto 🙂 Kortom een echt Warm Welkom!

Pipwagen Warm welkom, slaapwagen bed

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De pipowagen is en blijft natuurlijk klein (amper 2 meter breed). Maar met mijn compacte electrische rolstoel (64 cm breed) was het goed te doen. Eigenlijk zijn het twee pipowagens die tegen elkaar zijn geplaatst. Via een licht glooiende helling rijdt je de ruime veranda op en ga je of de ene of de andere wagen in. Dus denk nu niet dat je via het trappetje aan de voorkant naar binnen moet! Kijk even naar mijn zelf getekende plattegrond (bij foto’s), dat maakt een hoop duidelijk! De dubbele deuren geven een knusse indruk en allebei open zijn ze mooi breed. In de grootste wagen is de badkamer, een keuken (niet onderrijdbaar), staat een tafel en twee stoelen en is een tweepersoons bedstee. In de slaapwagen is een stapelbed en een éénpersoonsbed, hier kan je goed met een rolstoel naast staan. De badkamer is echt klein, je kunt er niet keren. Je rijdt er dus in en weer achteruit uit. Het is wel compleet met een (losse, niet verrijdbare) douchekruk. Op de toilet kan een bril met opklapbare beugels geplaatst worden. De toilet is vrij laag (46 cm). De wastafel is niet onderrijdbaar. De bedstee is door de hoogte (59 cm) en de deuren niet heel makkelijk toegankelijk maar wel heel romantisch! De pipowagen wordt ook steeds vaker als bruidsuite geboekt, dus dat zegt genoeg. In de pipowagen zijn twee elektrische kacheltjes aanwezig. Deze pipowagen is echt een aanrader als je eens wat anders wilt. Kijk wel goed of het voor jouw ook te doen is, het vraagt mogelijk wat meer improvisatie. Droom lekker!

‘B&B zonder drempels’

Uitgebreide informatie, foto’s, zelfgetekende plattegrond en onze belevenissen (inclusief extra uittips) in de Pipowagen en Noord-Limburg lees je in de ANWB uitgave ‘B&B Zonder drempels’ (maart 2012).

Pipwagen warm Welkom Else en Juna buiten

Begin 2019 krijg ik bericht dat Marjo en Christel gaan stoppen met het verhuren van de pipowagen. 2019 is het laatste jaar om nog een keer in deze unieke rolstoeltoegankelijke pipowagen te logeren. Grijp deze kans en boek dus snel, onder vermelding van Eelkedroomt2019 krijg je 15% korting!

Ben jij hier ook geweest? Laat ons jouw ervaringen weten!

 

ADRES
Mechelsum 31
5864 CT Meerlo
TELEFOON/MOBIEL
0478 691 635
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoeltje

Hulphonden welkom

Additional information

LandNederland

Pipowagen Warm Welkom, buitenkant
Pipowagen Warm Welkom, buitenkant
Pipwagen Warm welkom, veranda:oprit
Pipwagen Warm welkom, veranda
Pipwagen Warm welkom, welkombord
Pipwagen Warm welkom, slaapwagen stapelbed
Pipwagen Warm welkom, slaapwagen bed
Pipwagen Warm welkom, badkamer
Pipwagen Warm welkom, ontbijt
Pipwagen Warm welkom, plattegrond
Pipwagen Warm welkom, boek en bloemen
Pipwagen warm Welkom Else en Juna buiten
Pipowagen Warm Welkom, parkeerplaats
Pipowagen Warm Welkom, factuur

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren