Landhoeve de Zwiese

Per 9 december 2019 is Landhoeve de Zwiese helaas gesloten. 

Vriendin Marie-Jose verzekert mij dat het bij Landhoeve de Zwiese heerlijk dromen is. Ik twijfelde misschien een beetje aan het ‘ziekenhuis/zorggehalte’ maar inmiddels ben ik er ook even gaan kijken en het ziet er echt prima uit bij de Zwiese. Alles is goed toegankelijk en zo ongeveer alle voorzieningen zijn voorhanden maar alles in een heel relaxte sfeer. Lekker ruim opgezet en in een fijne omgeving. Bovendien, het is een officiele trouwlocatie, dan moet het wel romantisch zijn, toch?

Landhoeve de Zwiese heeft elf aangepaste hotelkamers. Er zijn vijf twee-persoons en zes één-persoons kamers. Naast het hotel is er op het terrein ook een kleine camping. De vijfentwintig ruime kampeerplaatsen bevinden zich in en rond de oude boomgaard van de landhoeve met prachtig wijds uitzicht over het naastgelegen natuurgebied. Alle plekken zijn voorzien van water, elektra en wifi. En ook hier rolstoeltoegankelijk sanitair. De broodjesservice maakt de vakantie helemaal compleet of ga lekker luxe ontbijten in het restaurant!

Zwieseborg camping

Voor kinderen is het hier een walhalla, er is een kinderboerderij, allerlei skelters en speeltoestellen, leuk is dat de speeltoestellen zelfs toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. De Zwiese behoort tot de Baaldergroep, zowel in het restaurant, als het hotel en de kinderboerderij werken mensen met een verstandelijke beperking.

Landhoeve de Zwiese grenst aan rivier de Vecht en de restanten van verdedigingslinie, de Loozensche Linie. Dit hele natuurgebied is na de herinrichting in 2007 prachtig en rolstoelproof geworden, zelfs het pontje en de uitkijktoren zijn voor iedereen toegankelijk! Dat wilde ik natuurlijk met eigen ogen zien, dus check mijn vlog over het toegankelijke fietspontje! Op het terrein is ook Expedition Outdoor gevestigd, zij bieden spannende activiteiten zoals Highland games, boogschieten, paintball, kanstochten of tokkelen vanaf de uitkijktoren. Ze denken graag mee om de activiteiten voor iedereen mogelijk te maken. Voor meer info over de omgeving kijk ook op de VVV site Vechtdal.

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Marie-Jose was prima te spreken over de toegankelijkheid van de Zwiese (toen nog Zwieseborg). Lees ook haar belevingen bij het tabje reislog. Op de website van Landhoeve de Zwiese staat ook veel informatie.  Alle hotelkamers zijn rolstoeltoegankelijk en een aantal kamers zijn voorzien van aanpassingen zoals hoog-laagbedden en aangepast sanitair. Ook op de camping is aangepast sanitair. De extra aanwezige hulpmiddelen zijn onder andere een douchebrancard, douchestoel, hoog-laagbad, verrijdbare- en plafondtillift. Bespreek bij de boeking wat je nodig hebt en het wordt geregeld, eventueel ook zorg.

Zwieseborg kamer Ofkumming

Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe het was!

 

ADRES
Hardenbergerweg 23
7778 HP Loozen
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Meerdere aangepaste kamers
Hulphonden welkom
Hoog-laag bed
Ruimte voor douchebrancard

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Additional information

LandNederland

Reporter: Marie-Jose Calkhoven
Marie-Jose heeft aan onze oproep gehoor gegeven en haar ervaringen bij Landhoeve Zwieseborg toegestuurd, word jij ook één van onze reporters? Mail ons via het contactformulier.

Loozen- Het is een heerlijke zonnige avond als wij aankomen bij landhoeve Zwieseborg in het Overijsselse Hardenberg. Man, dochterlief en ik zijn een paar daagjes op pad. Al bij aankomst op het echte boerenerf begint mijn hart te zingen. Het is hier mooi! Het terras van restaurant het Bakhuus grenst aan de kinderboerderij en als we neerploffen voor een wijntje gaat onze dochter gelijk aan de gang met de talloze skelters en steppen. Een schaap rent achter het hek met dochter mee en blaat luid om haar aandacht te trekken.

Zwieseborg MJ terras

De deel van mijn stiefoma
Bij de staldeur hangt een bordje ‘Hotel’. Als ik de deur opendoe waan ik me op de deel van de boerderij van mijn stiefoma. Alleen daar waar bij haar de koeien stonden staat nu een muur met om de paar meter een deur. En oke, de spinnenwebben en de stank ontbreken ook…
De oude stal is omgetoverd tot 11 prachtige, moderne kamers, geheel in oude stijl gerestaureerd. Antieke tegels sieren de vloer en lopen door in de ruime en goed aangepaste badkamer. Lage ramen tot aan de grond versterken het boerderijgevoel, evenals het uitzicht op de schapenweide in verte en de oude balken waar het hoge dak van de stal op rust. Wat een stijlvol geheel!

Ontbijt
Het eten dat even later voor ons op het terras wordt opgediend valt wat tegen (opeens voel ik me in dit Sallandse landschap een stedeling die orgineler en lekkerder eten voor heel wat minder geld gewend is), maar dochter smikkelt van pannenkoek en ijs. Na een heerlijke doodstille nacht in prima bedden, proberen we het restaurant opnieuw uit bij het ontbijtbuffet. Dat is dik in orde. Verse broodjes en croissants, een eitje, verse jammetjes en vers gesneden kaas en vleeswaar. Mmmmm.
Enige minpuntje is dat het Bakhuus wel wat klein is voor meerdere gasten in een rolstoel. Ik raak in een wielendans verstrikt met een andere dame die ook graag wil ontbijten en haar partner besluit dat het wijs is om zijn rolstoel buiten te laten en naar een stoel te lopen, jammer!

Zwieseborg MJ - Loozensche Linie

De Loozensche Linie
Als je de weg bij Zwieseborg oversteekt vind je direct een natuurgebiedje met een uitkijktoren die omgeven is door paden van houten steigers. Man en ik kijken elkaar aan en besluiten dat het kennelijk ook mogelijk is om door te schieten in rolstoeltoegankelijkheid, want om nou een heel natuurterrein vol te bouwen met steigers waarover een rolstoel kan rijden…. Later blijken we ons te vergissen. We bevinden ons midden in een historisch stukje Nederland. Dit is de Loozensche Linie; een verdedigingswerk uit de tijd van Napoleon, bedoeld om de Bataafse Republiek te beschermen. De provincie Overijssel en de gemeente Hardenberg hebben het gebied de laatste jaren toegankelijk gemaakt voor publiek en -voorzover ik het goed begrijp- geeft het pad van houten steigers aan waar zich vroeger de flanken van een bastion bevonden. We kijken dus naar een sobere reconstructie van een deel van de vroegere vesting en niet naar een doorgeschoten rolstoelvriendelijk terrein (Hoe gedeformeerd kun je zijn?…)

Zelfbedienbaar pontje
Verder wandelend langs de uitkijktoren komen we uit bij een prachtig deel van de Overijsselse Vecht waar een aangename verrassing wacht. Aan de oever ligt een zelfbedienbaar (!) elektrisch pontje waarmee je de rivier kunt oversteken. Aan de overkant kun je nog wat verder wandelen over de oude linie. Maar veel leuker is het om een keer of tien met het pontje heen en weer te gaan en net te doen alsof de pont bestuurd wordt door de Heen-en Weer Wolf uit het boek van Pluk van de Petteflet!

Zwieseborg MJ pontje

Ook als je zorg nodig hebt!
Bij vertrek drie dagen later, vertelt de beheerder nog wat over deze bijzondere plek. Zwieseborg valt onder de Baalderborg Groep, een organisatie die ondersteuning en zorg biedt aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een deel van het het aanwezige personeel bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking en er is een logeerhuis voor gehandicapte kinderen op het terrein. Bovendien regelt de Baalderborg Groep ook zorg in het hotel als je dat nodig hebt.
Omdat het hotel en restaurant ook voor gasten zonder beperking bedoelt is ademt Zwieseborg geen “Reisje-langs-de-Rijn-Zonnebloem-sfeer”. Wij komen hier zeker nog een keer terug, maar dan niet in het hotel, maar op de minicamping die het terrein ook nog rijk is. Ik verheug me nu al op de charme van het tentleven maar de luxe van een terras met restaurant onder handbereik. Laat de zomer maar komen!

Marie-Jose Calkhoven
Juni 2011

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Zwieseborg Vooraanzicht hotel en restaurant
Zwieseborg Vooraanzicht hotel en restaurant
Zwieseborg t'Koetshok
Zwieseborg kamer Zonnewende
Zwieseborg kamer Ofkumming
Zwieseborg hal hotel
Zwieseborg badkamer
Zwieseborg camping
Zwieseborg, douchestoel

Locatie beoordelingen

4.33 based on 3 beoordelingen
30 december 2016

Wij hebben 1 nacht in Zwieseborg geslapen. Wat een prachtige, ruime en goed rolstoel toegankelijke hotelkamer. De aanpassingen waren heel goed (ook vanuit een elektrische rolstoel). Het hoog/laag bed zag eruit als een ‘normaal bed’. Echt mooi! Voor kinderen is het een prachtige locatie, met veel speelgelegenheid. Kortom: deze locatie staat op ons lijstje om nog eens naar terug te gaan!

8 januari 2017

Augustus 2016. Gezelschap van twee personen waarvan een in rolstoel. Wij hadden gekozen voor een luxe en ruimere hotelkamer met leuk uitzicht op een weide waar jonge geitjes heen en weer sprongen. Kamer en badkamer prima in orde een goed rolstoeltoegankelijk.
De boederij ligt een prachtige omgeving, met rolstoel toegangelijke paden, is prachtig gerestaureerd. Erg leuk bovendien. Heerlijk verblijf gehad, en mede door het prachtige zomerweer, in de ochtend en avond buiten kunnen ontbijten en dineren. Personeel en begeleiders waren erg vriendelijk. Zeker een aanrader en bovendien veel te beleven in de omgeving.

25 juli 2018

Juli 2018, 1 nacht geweest. Er heerst een fijne sfeer overal. Kamer is ruim. Helaas kan er geen raam geopend staan in de kamer en loopt het water tijdens het douchen de hele badkamer in (geen goede afschot meer. Verzakking ?). Geen douche-stoel aanwezig. Erg mooi gebouw.

26 juli 2018

Hoi Martine, bedankt voor je reactie. Ik heb begrepen dat er verschillende hulpmiddelen beschikbaar zijn, waaronder een losse, verrijdbare douchestoel. Ik heb hier ook een foto van in de galerij toegevoegd. Hopelijk heb je ‘m niet gemist?

26 juli 2018

Geachte mevrouw Siemelink,

Wat fijn om te horen dat u het naar uw zin heeft gehad in ons hotel. Jammer dat er voor uw gevoel wat dingen ontbraken. Hier wil ik graag op reageren. Wij hebben wel een douchestoel beschikbaar, echter deze staat niet standaard op de kamers. Als u ons had laten weten dat u deze wilde gebruiken, hadden wij dit voor u geregeld. In uw reservering stond de douchestoel niet vermeld, wel dat u zelf een postoel mee zou nemen. Omdat ons hotel een verbouwde landhoeve is kunnen helaas niet alle ramen open. Op de kamer waar u verbleef kan het raam aan de kant van het restaurant wel open.
Wat betreft de afwatering in de badkamer, daar gaan wij iemand naar laten kijken. Dit was namelijk niet bij ons bekend. Bedankt voor uw review en wellicht tot ziens.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren