Hunebed & Breakfast

Stempel Eelke droomtHunebed & Breakfast is een heerlijk plekje als je wilt genieten van de rust en stilte van Drenthe. De geweldige tuin en de bijzondere gastvrijheid van Marina en Harry maakt dit tot een heel uniek verblijf. Eénmaal per jaar (begin december) is het kleine dorpje Wezup hélemaal een sprookje als het alleen verlicht wordt met waxinelichtjes tijdens de kerstmarkt. Bij Harry en Marina voel je je direct op je gemak. Aan hun keukentafel besprak ik voor het eerst mijn idee om een boekje te maken met mooie, rolstoeltoegankelijke droomplekjes. Hunebed & Breakfast heeft daarom een bijzonder plekje in mijn hart en staat uitgebreid beschreven in mijn boek, ‘Bed & breakfast zonder drempels’.

Hunebed & breakfast, drentse kamer

In de omgeving

In de directe omgeving zijn idyllische fietsroutes langs loeiende koeien, prachtige graanvelden en leuke dorpjes. Wij fietsen naar het zes kilometer verderop gelegen monumentendorp Orvelte met gezellige winkeltjes, terrassen, ateliers en galeries. In het zomerseizoen worden hier vaak streekmarkten en theatervoorstellingen georganiseerd. Op aanraden van Marina bezoeken wij de mooie beeldentuin in Gees (10km). Zeker ook doen: pannenkoeken eten bij het oudste huiskamercafé van Drenthe, drank en spijslokaal Perkaan dat om de hoek ligt bij Hunebed & breakfast.


Over de rolstoeltoegankelijkheid

In Hunebed & Breakfast zijn vier luxe kamers, waarvan de Drentse kamer goed toegankelijk is. Deze ligt op de begane grond en beschikt over een mooie ruime badkamer met roll-in douche en douchezitje aan de wand. Er zijn twee wastafels, waarvan één onderrijdbaar. Bij het verhoogde toilet zijn beugels aan beide zijden. Op de foto op de website hangt het douchezitje nog onder de kraan. Dat is inmiddels (onze tip!) op de andere muur geplaatst zodat je wel bij de kraan kan. De kamer is lekker ruim maar door de originele gebinten (palen) is het een beetje lastig om aan beide zijde van het grote bed te komen met een rolstoel. Met een smalle stoel kan het maar de linkerkant van het bed is beter toegankelijk.

In de kamer een gezellig zithoekje en een kitchenette (niet onderrijdbaar) met twee kookpitten en combimagnetron. De gang naar de keuken van Harry en Marina, waar het ontbijt geserveerd wordt, is wat smal. Eventueel kan het ontbijt op de kamer of in de tuin geserveerd worden. De auto parkeer je voor de deur. Wat een geweldig adres!

Hunebed & breakfast, ontbijt
Hunebed & breakfast, ontbijt
Hunebed & breakfast, korenvelden
Hunebed & breakfast, korenvelden
Eelke in de beeldentuin in Gees
Eelke in de beeldentuin in Gees

‘B&B zonder drempels’

Uitgebreide informatie, foto’s, zelfgetekende plattegrond en onze belevenissen (inclusief extra uittips) bij Hunebed en breakfast lees je in de ANWB uitgave ‘B&B Zonder drempels‘ (maart 2012).

Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Westeinde 18
7852 TB Wezup
TELEFOON
0591 382 817
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel

BewarenBewaren

Hunebed & breakfast buiten
Hunebed & breakfast buiten
Hunebed & breakfast tuin
Hunebed & breakfast, Drentse kamer
Hunebed & breakfast, drentse kamer
Hunebed & breakfast, Drentse kamer, detail kachel
Hunebed & breakfast, Drentse kamer, badkamer
Hunebed & breakfast, Drentse kamer, keukentje
Hunebed & breakfast, Drentse kamer, keukentje detail
VHunebed & breakfast, ontbijt
Hunebed & breakfast, korenvelden

Locatie beoordelingen

5 based on 2 beoordelingen
11 februari 2017

Hoi, ik ben Niek. Hogere hotelschool, 20 jr horeca ervaring in alle continenten. Ik dacht dat ik alles wel gezien had…totdat ik mij dit weekend terug trok in hunebed & breakfast. Ik ben gewoon nog nooit, maar dan ook nooit op zo’n mooi plekje Nederland geweest…Maar, gastvrijheid zit in die kleine dingen toch? Zoals ontvangst met echte koffie, de koffers worden nog even de kamer in gedragen, perfect rolstoel vriendelijkheid, turndownservice, trots op de tuin, verhalen over de vogels en de omgeving, uitgenodigd worden voor het avondeten en een veeeeel te lekker huisgemaakt ontbijt. Maar al deze dingen vallen in het niet bij de glimlachten van Harry en Marina, waarin de perfectie van Marina zich uit in de kleinste details, menig 5 sterren hotel zou hier Jaloers op zijn. En dit word gecombineerd met de rust, de warme glimlach en de wijsheid die Harry uitstraalt. Eigenlijk wil ik dit plekje voor mijzelf houden en deze recensie niet schrijven, maar ze hebben het meer dan verdiend!

27 juni 2022

Dankzij jouw goede informatie en mooie website hebben we de Hunebed B&B geboekt afgelopen week in Wezup. Een mooie kamer en goed aangepaste badkamer. En dankzij de hartelijke Harry en Marlina voel je je zeer welkom en in de watten gelegd. Helaas zal dit het het laatste jaar zijn voor ze, in oktober stoppen ze.
Groet,
Peter

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren