Hotel Corps de Garde

Stempel Eelke droomtHotel Corps de Garde in hartje Groningen zit in een prachtig oud pand uit 1634. Van binnen is het vroegere legeronderkomen uiteraard helemaal gerenoveerd. Op de eerste verdieping is één rolstoeltoegankelijke ruime kamer met kleine aangepaste badkamer. Alle negentien kamers zijn verschillend en zeer stijlvol ingericht. Het hotel heeft een grote ontbijtruimte waar je ook heerlijk aan de grote tafel de krant kunt lezen. De bar is tot laat open. Toen wij snipverkouden en moe geen rolstoeltoegankelijk restaurantje in de buurt konden vinden mochten we een elders bestelde pizza hier verorberen, de tafel werd zelfs voor ons gedekt, wijntje erbij… en vroeg naar bed.

Corps de Garde, rolstoeltoegankelijke kamer

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De kamer heeft een heerlijk groot bed met genoeg ruimte eromheen. De badkamer is niet heel groot maar voldoet voor ons. Naast de toilet is niet zoveel ruimte, je moet een beetje schuin voor de toilet staan om een transfer te kunnen maken. Er zijn twee opklapbare beugels. De schuifdouchedeur kan voor wat problemen zorgen als je met een (grotere) rolstoel in de inloopdouche wil komen, maar voor ons was het allemaal net te doen (zie foto’s). Er is een douchestoel aan de wand, zonder leuning. Er zijn geen beugels in de douche, wij hadden onze eigen ‘plakbeugel’ meegenomen.

De deur naar de kamer gaat door de dranger erg zwaar open evenals de deur van de lift. De lift is niet al te groot en je moet er een draai in maken omdat de in- en uitgang niet dezelfde deur zijn. Dat zie je op de foto, eenmaal boven ga je rechts van Jon de lift uit. (Hulp)honden zijn welkom, hiervoor wordt tien euro schoonmaakkosten berekend. Wij parkeren de auto op een gratis invalidenparkeerplaats, 200 meter van het hotel (ter hoogte van Noorderhaven 6).

corps-de-garde-lounge

 

‘B&B zonder drempels’
Uitgebreide informatie, foto’s, zelfgetekende plattegrond en onze belevenissen (inclusief extra uittips) in Groningen en bij Hotel Corps de Garde lees je in de ANWB uitgave ‘B&B Zonder drempels‘ (maart 2012).

ADRES
Oude Boteringestraat 74
9712 GN Groningen
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

Additional information

LandNederland

Corps de Garde, rolstoeltoegankelijke kamer

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren