De Peelberg
Aan de rand van Nationaal Park de Groote Peel, op de grens van Brabant en Limburg, ligt b&b/vakantiewoning de Peelberg. In een oude boerenhoeve zijn van de stallen en de deel in 2007 drie ruime slaapkamers, twee badkamers en een zitkamer met keuken gemaakt. Er is een mooie serre en de tuin nodigt uit om heerlijk een boek te pakken. Via één van de kamers heb je directe toegang naar buiten en zit je heerlijk op je eigen terras.

De kamers kunnen als b&b geboekt worden maar omdat de aangepaste badkamer alleen bereikbaar is via de algemene ruimte, vind ik de de Peelberg meer geschikt voor een klein gezelschap of gezin om in zijn geheel te huren. Als ik de recensies op de verschillende websites moet geloven is het een aanrader om het uitgebreide en goed verzorgde ontbijt door de gastvrouw Gea te laten verzorgen! Voordeel bij de Peelberg is dat gastvrouw Gea verpleegkundige is. Tegen een vergoeding kan zij ’s ochtends en ’s avonds zorg verlenen als dat nodig is.

De Peelberg, terrasje

Omgeving
Neerkant ligt midden tussen de steden Eindhoven (30 km), Venlo (25 km), Roermond (25 km) en Weert (20 km). In Eindhoven is natuurlijk van alles te beleven, je kunt hier goed shoppen maar ook het van Abbemuseum is erg de moeite waard. Weert is kleinschaliger, met veel leuke boetiekjes. Roermond heeft een historisch stadshart met leuke winkels en het Designer Outlet Centre. De dichtstbijzijnde dorpen zijn Neerkant en Meijel. Neerkant heeft een aantal winkels voor de dagelijkse boodschappen. Meijel heeft een wat groter arsenaal, onder meer een winkelstraatje en een paar leuke cafés en restaurants.

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Op de website van de Peelberg staat het volgende: ‘De hele bed & breakfast is berekend op rolstoelgebruikers. De opzet is ruim en er zijn geen drempels of treden. Er zijn opklapbare beugels naast de toilet, inloopdouche en een douchekrukje. In één van de kamers staan twee hoog-laagbedden en er is een tillift. De eigenaresse is gediplomeerd verpleegkundige. Er wordt ook samengewerkt met een thuiszorgorganisatie voor de verhuur van extra hulpmiddelen. De keuken is niet onderrijdbaar’. Per mail krijgen wij nog een aanvulling van Gea: ‘Ook hulphonden zijn van harte welkom, rond oud en nieuw is het hier bovendien een veilige, stille haven voor hen’.

Bekijk ook het filmpje van de b&b en de plattegrond dat geeft veel duidelijkheid.

peelberg-4-peelberg-in-winter

ADRES
Paalberg 5
5758 SL Neerkant
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hoog-laag bed
Hulphonden welkom

 

BewarenBewaren

Additional information

LandNederland

De Peelberg, terrasje
Peilberg badkamer

Locatie beoordelingen

4.5 based on 2 beoordelingen
13 september 2015

Wij zijn er deze zomer ook geweest… Het was de eerste keer voor mij sinds ik in de rolstoel zit… Door de Peelberg en de eigenaresse heb ik weer vertrouwen gekregen om meer erop uit te gaan. Het was goed verzorgd en wij hebben genoten. Gaan zeker nog een keer.

17 december 2016

Toen ik boekte vroeg de eigenaresse aan welke kant ik het makkelijkst vond om in bed te stappen, dat werd nog niet eerder gevraagd. Ze heeft de bedden dusdanig verschoven zodat er een goede instapkant ontstond. Ontbijt met vers fruit uit eigen tuin. Mega douche en indien nodig met alle voorzieningen. Heerlijk geslapen, goede 8,5!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren