De Klaproos

 

B&B De Klaproos ligt in het dorpje Poortvliet op Tholen, een wat minder bekend maar makkelijk bereikbaar stukje Zeeland, direct naast de provincie Brabant. Hou je van rust en een beetje voor je uit turen dan is dit jouw plekje. De B&B bestaat uit een losstaand zwart houten gebouw naast het mooie Jugendstil woonhuis van eigenaresse Sietske en haar man Daan. Er zijn twee studio’s met eigen ingang, badkamer en openslaande deuren naar je eigen privé terrasje. Je bent vrij om ook te genieten van de prachtige tuin met grote vijver en heerlijke zitjes.

 

B&B De Klaproos, met een heerlijke tuin

 

Een van de studio’s is rolstoeltoegankelijk. De inrichting is lekker licht en een lekker romantisch door de houtkleurige pvc vloer, klaprozen op het behang en wat oude meubeltjes. Er staan twee eenpersoonsbedden, een eettafeltje en zitje. In de kitchenette is geen kookgelegenheid, wel een koelkastje en koffiezetapparaat. Het ontbijt wordt in het woonhuis geserveerd. B&B wordt bij Sietske en Daan ook wel (Ge)Bed en Breakfast genoemd, daaruit blijkt hun christelijke achtergrond.

 

Romantische inrichting

In de omgeving

Het eiland Tholen ligt bijna aan de A4, dus is gemakkelijk aan te rijden. De brug over… En je bent in Zeeland. Verwacht geen brede stranden, op Tholen zijn het vooral langgerekte dijken, kronkelige polderweggetjes en vergezichten over akkers en grasvelden. De Oosterschelde staat bekend om het schone water, op verschillende plekken vind je kleine strandjes aan de dijk. Vaak alleen toegankelijk met een trap maar soms ook heel makkelijk bereikbaar, zoals hier op de foto bij Sint Annaland (9km).

Makkelijk toegankelijk strandje bij Sint Annaland

 

 

Kruindentuin en eeterij Kruytenburg is een fijn plekje in de buurt (1 km) om op het terras lekker een hapje te eten. Hier is ook een ruim rolstoeltoegankelijk toilet. Zit je liever direct aan de Oosterschelde? Een stukje verderop (6 km) bouwt brasserie de Zeester een nieuw paviljoen waar ook een rolstoeltoegankelijk toilet komt (okt 2021). Je kan er al wel genieten van het prachtige uitzicht en misschien spot je dan een groepje bruinvissen, herkenbaar aan hun vin die soms even boven het water uitsteekt.

Zeehonden spotten kan aan boord van de Frisia, zij organiseren zeehonden safari’s vanuit Sint-Annaland. Eén rondvaartboot is rolstoeltoegankelijk en met een aangepast toilet. Deze boot is niet altijd beschikbaar, dus even bellen vooraf.

 

Over de rolstoeltoegankelijkheid van B&B de Klaproos

Studio De Klaproos is rolstoeltoegankelijk en heeft een ruime badkamer met inloopdouche. In de douche hangt een fijne Linido douchestoel (hoogte 46 cm) met armleuningen aan de muur. Bij het toilet (hoogte 47 cm)  zijn twee opklapbare beugels en de wastafel is onderrijdbaar. Bovendien is er een losse toiletverhoger (5,5 cm) en een alarmkoord in de badkamer. De kitchenette is ook onderrijdbaar. De twee losse bedden (hoogte 58 cm) zijn elektrisch verstelbaar (hoofd-voeteneind). Rondom het bed is ruimte voor een rolstoel.

 

Er is een fietsenberging met oplaadpunt. Parkeren kan voor de deur. Huisdieren zijn niet toegestaan.

B&B De Klaproos, heerlijk grote tuin
Wij zijn hier (nog) niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!
ADRES
Stoofstraat 9
4693 BA Poortvliet
TELEFOON/MOBIEL
0166  850 441 / 06 275 65093
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Electrisch verstelbare bedden (hoofd-voeten)
Douchestoel aan de wand

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren