Corendon City Hotel Amsterdam
Nu ben ik niet zo van de grote standaard hotels en bij 263 kamers haak ik eigenlijk af. Maar als ik lees dat in dit hotel ook de welness goed toegankelijk is ben ik wakker! Ja, want meestal zit dit in een kelder of zijn sauna’s alleen bereikbaar met een trap. Als ik even later Johan, de ‘Guest Relations Manager’, aan de lijn heb, wil ik eigenlijk wel gelijk in de auto stappen voor een heerlijke hamam behandeling…

Het Corendon City Hotel opende in 2015 haar deuren en staat net even buiten het centrum van Amsterdam. Vier kilometer rollen naar het Museumplein of je neemt de toegankelijke tram (lijn 2, halte Heemstedestraat is toegankelijk) en dan ben je er in tien minuutjes. Overigens lees ik net dat tramlijn 2 door National Geograpic Traveler is uitgeroepen tot een van de mooiste lijnen, je komt namelijk zo ongeveer langs alle bezienswaardigheden van Amsterdam. Maar goed, ik had het dus over het City Hotel. Alles is nieuw dus het ziet er fris en modern uit. De kamers zijn netjes met speciale ‘vitality’ bedden met verstelbare hoofd- en voeteneind. Het restaurant is van ‘s morgens vroeg open voor ontbijt tot laat voor een mediterraan diner.

Welness

Een heerlijke aanvulling op de drukte van een stad is natuurlijk de spa in het hotel. Er is een stoombad, infrarood-   en finse sauna, sanarium (minder heet), sunshower en een zwembad (28°, 1.40 m diep). Je kunt ook voor een lekkere massage of schoonheidsbehandeling kiezen. En er is een doucherolstoel (kleine wielen) waarmee je de sauna in kunt. Ook de fitness ruimte is rolstoelvriendelijk, ik laat me vertellen dat enkele apparaten zelfs vanuit de rolstoel te gebruiken zijn.

Corendon Vitality Hotel Amsterdam, spa

Over de rolstoeltoegankelijkheid

In het hotel zijn veertien ‘Vitality rooms’. De opbouw en inrichting van deze kamers is hetzelfde. De toegangsdeur opent en sluit automatisch, ook de gordijnen kunnen automatisch bediend worden. Er staan standaard twee bedden waarvan één in hoogte verstelbaar, als nodig kan er een tweede verstelbare bedbodem geplaatst worden. Rondom het bed is voldoende ruimte. De badkamer is drempelloos, met inloopdouche en onderrijdbare wastafel. Het toilet (hoogte 50 cm) heeft aan één kant (de kant waar geen muur zit) één opklapbare beugel. Er is in het hotel één douchestoel aanwezig (vier kleine wielen, opklapbare armleuningen, zie foto). Wil je een andere douchestoel? Deze kan gehuurd worden bij de plaatselijke thuiszorg. Enkele kamers hebben een alarm in de badkamer. Geef het bij de boeking door als dat je een veilig gevoel geeft. Een leuk detail, in de badkamer is in het plafond een infrarood lamp geplaatst, lekker warm. Hulphonden zijn toegestaan, ‘gewone’ honden zijn niet toegestaan. Het hotel heeft een ruime parkeerplaats met gereserveerde plekken voor mensen met een Gehandicaptenparkeerkaart.

Gehandicaptenparkeervergunning Amsterdam
Met een gehandicaptenparkeerkaart parkeer je overigens gratis in de hele stad, je moet hiervoor wel een aparte Amsterdamse vergunning aanvragen.

 

Corendon Vitality room overview

Wij hebben deze locatie (nog) niet bezocht. Laat jij ons weten hoe het was?

ADRES
Aletta Jacobslaan 7
1066 BP Amsterdam
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Hoog-laag bed
Douchestoel
Meerdere aangepaste kamers
Hulphonden welkom
Beugels bij toilet (1 opklapbare beugel)
Rolstoeltoegankelijke wellness (géén zwembadlift) 

 

Cordon City Hotel Amsterdam buitenkant v3
Cordon City Hotel Amsterdam buitenkant v3
Corendon Vitality room overview
Corendon Vitality room overview
Corendon Vitality room, hoog-laag bed
Corendon Vitality room, badkamer
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, douchestoel
Corendon Vitality room elektrische deur
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, spa
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, spa
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, spa
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, restaurant
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, lobby

Locatie beoordelingen

4 based on 1 beoordeling
21 oktober 2022

Mijn man en ik zijn hier samen met 2 van onze assistenten geweest om ons 3 jarig huwelijk te vieren. Wij zitten beide in een elektrische rolstoel en gebruiken een tillift voor de transfers. Voor de boeking had ik geïnformeerd naar diverse zaken die voor ons van belang zijn en deze ook op het boekingsformulier gezet. Het was helaas niet mogelijk dat (1 van ) de assistenten op dezelfde kamer konden verblijven, maar we hadden wel 2 kamers naast elkaar. De douche-toiletstoel stond ook netjes klaar. Ook hadden we gevraagd of er 2 aangepaste bedden geplaatst konden worden, maar dit was niet goed doorgekomen. Ik raad aan om aan de telefoon te vragen naar iemand die Nederlands spreekt voor specifieke vragen over toegankelijkheid (de voertaal is Engels). Een dikke pluim voor Pedro van de receptie die hemel en aarde heeft bewogen om dit toch nog te regelen in de late avond terwijl wij in de buurt uit eten gingen. Bij terugkomst bleek alleen dat het bedden zijn waarvan het hoofd en voeteneind wel verstelbaar zijn, maar het bed zelf niet omhoog kon. De onderrijdbaarheid van het aangepaste bed was precies hoog genoeg voor onze tillift, die van het standaard bed was net te laag. Afijn, we konden er wel mee uit de voeten dus het was tijd om te gaan slapen.
De kamer zelf was zonder een kleine verbouwing voor ons aan de krappe kant. We hebben de grote relaxstoel eruit laten halen en hebben de bedden opgeschoven zodat er in ieder geval tussen het bed en de badkamer plek is om te draaien met rolstoel en tillift. Tussen de muur en het voeteneind was 110 cm ruimte en tussen het bed en de badkamer 140 cm. De gordijnen en de climate-control bedien je via een kastje op de muur in de gang. Een afstandsbediening zou nog handig kunnen zijn, maar nu niet aanwezig. De kamer heeft vloerbedekking en de drempel naar de badkamer is niet hoog, maar ook niet afgerond waardoor je met een tillift toch een aardige aanloop nodig hebt. De indeling van de badkamer was goed. Wij hadden kamer 128, de indeling daarvan is gespiegeld ten opzichte van de foto die hier op de site staat. Wel noemenswaardig, de douche-toiletstoel past eigenlijk net niet over de wc. De infraroodlamp in de badkamer is een waar genot!
Het hotel zelf werkt met een pasjessysteem, deze heb je nodig voor de buitendeur, de lift en je kamerdeur (mét deuropener). In de lift zit de lezer wel aan de hoge kant, maar er zijn genoeg mensen van het hotel bereidt te helpen. De spa en het zwembad bevinden zich in de kelder en is volledig gelijkvloers. Op diverse sites (ook hier recent) staat een foto van de zwembadlift, daar keek ik echt naar uit maar noodgedwongen is deze er niet meer (investeer in een nieuwe?!). De receptionist en een van de gasten boden gelukkig aan te helpen met tillen en zo kon ik lekker verfrissend wakker worden om vervolgens de infraroodcabine in te duiken (de douchestoel past net alleen de deur kan niet helemaal dicht).
De service in het hotel is uitzonderlijk goed en als de spa weer open is (nu dicht vanwege werkzaamheden) kom ik hier zeker nog een keer voor terug!

23 oktober 2022

Hoi Kim, super bedankt voor je uitgebreide verhaal. Dat helpt enorm om de situatie echt goed in te schatten, aangezien ik hier ook zelf nog niet geweest ben helemaal fijn. Ben wel benieuwd of je jullie opmerkingen (het bed, de drempel en de douchestoel oa) aan het hotel hebben doorgeven? Hebben ze aangegeven daar iets mee te willen doen? Ik had vorige week een heel vriendelijk bericht van het hotel, ik denk nu nav jullie bezoek, dat de zwembadlift er niet meer is en of ik dat wilde wijzigen. Ze gaf aan nog nagevraagd te hebben of er nog een andere lift komt maar daar had ze nog niks op gehoord. Ik heb de lift verwijderd van de website, vervelend dat jij je er nog wel op had verheugd! Het water leek mij wel een beetje fris inderdaad maar gelukkig maakt de sauna het daarna goed. Fijn dat jullie het toch goed gehad hebben ondanks alle gedoe.
NB. Ik heb het hotel nog een mail gestuurd over het bed met daarbij ook de opmerking dat er een uitgebreide review te lezen is met tips waar ze misschien nog wat aan hebben. Nogmaals dank! Ik hou je op de hoogte als er nog nieuws is. Groet, Eelke

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren