Breezand beachhouses

stempel_transpDe heerlijke strandhuisjes van Breezand staan pal aan de Noordzee op het strand van Vrouwenpolder. Hip en compleet ingericht met vrolijke zomer kleuren. In totaal zijn er vijf slaapplaatsen in het strandhuisje (waarvan twee beneden). Er is een (niet aangepaste) keuken met magnetron en vaatwasser. Inmiddels staan er vijfentwintig huisjes op een rij, ergens in het midden staat het aangepaste huisje.

In het najaar van 2011 overnachtten wij enkele dagen in zo’n fijn strandhuisje. Toen stonden er nog maar vijftien huisjes en waren we de laatste in de rij. Wat een heerlijke dagen. Als iedereen ’s avonds van het strand vertrekt mogen wij lekker blijven. Prachtige zonsondergangen. Met twee rolstoelen is het huisje wel echt klein, het blijft een strandhuisje. Dus verwacht, ondanks de complete inrichting geen villa! Je huurt het huisje per week, midweek of weekend.

Een strandrolstoel (Strandjutter) staat buiten op de veranda, klaar voor gebruik. Het strand is behoorlijk breed hier, dus het is een eind naar de zee. Vrouwenpolder is een klein, leuk badplaatsje en in de omgeving is veel te doen. In 2016 is een mooie strandtent geopend vlakbij de huisjes. Dit Strandpaviljoen De Dam is goed rolstoeltoegankelijk, er is ook een invalidentoilet.  Domburg is ook zeker een aanrader!

Breezand Beachhouses zithoek

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De toegang van het huisje is verbeterd sinds ik hier was.  Het huisje is bereikbaar via een breed geasfalteerde strandpad met een betonnen en gedeeltelijk houten oprit aan de zijkant van het huisje (zie foto). Je komt dan direct aan de voorkant op de veranda terecht met twee openslaande deuren naar het huisje. De keuken is niet onderrijdbaar. De badkamer bevindt zich in het midden van het huisje (zie plattegrond). Er is een opklapbaar zitje onder de douche, twee opklapbare beugels bij het toilet (hoogte toilet 45 cm) en een onderrijdbare wastafel. De schuifdeuren naar de badkamer gaan zwaar en de opening is slechts 79 cm breed. Naast de douche en het toilet zitten twee douchedeuren die weggeklapt kunnen worden (deze waren er nog niet toen ik er was, dus op sommige foto’s staan ze nog niet). Achter in het huisje is een slaapkamer met twee (smallere) losse bedden van 80×200. Ze kunnen niet tegen elkaar staan omdat je dan niet meer naar binnen kunt door de deur. Nogmaals het is en blijft een klein strandhuisje, goed toegankelijk maar niet perfect, kijk dus doe dof het voor jou geschikt is. Toch liever wat meer ruimte kijk dan eens naar dit huis van Breezand, ook in Vrouwenpolder

In het woongedeelte is via een ladder de vide bereikbaar, hier staan nog drie bedden. De auto parkeer je ongeveer 300 meter verderop. Je bagage wordt naar het huisje gebracht. Tip: Probeer ook de electrische strandrolstoelen bij Oostkapelle of Vrouwenpolder uit! Wij hebben hier echt enorm van genoten. Kijk voor meer info op offroad rolstoelen.

Eelke in de strandrolstoel bij Vrouwenpolder
Eelke in de strandrolstoel bij Vrouwenpolder

 ‘B&B zonder drempels’

Uitgebreide informatie, foto’s, zelfgetekende plattegrond en onze belevenissen (inclusief extra uittips) in Vrouwenpolder en Domburg lees je in mijn boek, ANWB uitgave ‘B&B Zonder drempels‘ (maart 2012). Toen ik hier sliep waren er twee rolstoeltoegankelijke huisjes, er is er nu nog maar eentje. Het aantal huisjes in uitgebreid naar vijfentwintig. Strandpaviljoen De Dam was er toen ook nog niet.

Breezand beachhouses, nieuwe rolstoelopgang huisje
Breezand beachhouses, nieuwe rolstoelopgang huisje
Breezand, plattegrond mindervalide huisje (anno 2012)
Breezand, plattegrond mindervalide huisje (uit ‘Bed & brealfast zonder drempels’ ANWB uitgave 2012)

 

ADRES
Hopman de Rijklaan 2 (adres verhuurbedrijf, receptie)
4354 NS Vrouwenpolder
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Strandrolstoel (niet elektrisch)
Hulphonden welkom

BewarenBewaren

Breezand beachhouses, pad naar de strandhuisjes
Breezand Beachhouses toegangsweg naar de strandhuisjes
Breezand beachhouses, nieuwe rolstoelopgang huisje
Strandpaviljoen De Dam
Breezand, plattegrond mindervalide huisje (anno 2012)
Breezand Beachhouses zithoek
Breezand beachhouses, doorkijkje naar badkamer
Breezand beachhouses, slaapruimte beneden
Breezand Beachhouses wastafel
Breezand beachhouses, badkamer/toilet
Breezand Beachhouses douche
Eelke in de strandrolstoel bij Vrouwenpolder

Locatie beoordelingen

4 based on 1 beoordeling
3 december 2016

Ontzettend leuk! Voor het eerst zo dicht bij de zee geslapen.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren