Aux deux coins ronds

-Margriet en Han zijn per 1 januari  2019 verhuisd, B&B Aux deux coins ronds is gesloten-
Stempel Eelke droomt

Net niet in Limburg, maar net over de grens in België ligt het uit drie huizen bestaande gehuchtje Geheut. De grootste hoeve kreeg de naam ‘Aux deux coins ronds’: één van de stallen heeft aan de zuidkant namelijk twee afgeronde hoeken van natuursteen. In dit gebouw, dat van vóór 1840 dateert, is een ruim, comfortabel en gezellig gastenverblijf ingericht. Maximaal acht gasten kunnen in de vier tweepersoonskamers overnachten en in de gezamenlijke ruimte ontbijten en ontspannen. Eén kamer is rolstoeltoegankelijk.

Aux Deux, uitzicht wijngaard

Wij waren hier in het voorjaar van 2011. Je voelt je, ondanks dat je maar net de grens over bent echt in het buitenland hier. Wat een fijn plekje en een warm onthaal. Een vers bloemetje op het nachtkastje en een welkomstdrankje op het zonnige terras. Wauw, wat een prachtig uitzicht over de heuvels en de kleine wijngaard. Je hebt hier wel een auto nodig want de b&b ligt in de ‘middle of know where’. Staat tegenover dat de gastvrouw Margriet de mogelijkheid van een driegangenmaaltijd met biologische en streekgebonden producten aanbiedt, je hoeft dus niet per se weg voor een hapje eten. Wel even reserveren. Wij gingen ook een avondje eten in het 1,5 kilometer verderop gelegen Sippenaeken bij ‘Auberge Le Barbeau‘, een bourgondisch eetcafé. Wat een fijn, gemoedelijk sfeertje, echt een aanrader! Leuke steden in de buurt zijn Maastricht, Aken, Valkenburg en Monschau. Lekker badderen in de Limburgse thermale bronnen kan bij het redelijk goed toegankelijke Termae 2000.

Aux deux coins ronds, Auberge le Barbeau

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Kamer 1 is rolstoeltoegankelijk, net als de gemeenschappelijke ruimte en het terras. De mogelijkheid bestaat om extra faciliteiten als een tillift, een hooglaagbed en verpleegkundige hulp in te huren. Dan moet je wel even reserveren uiteraard. Vanuit de gemeenschappelijke (ontbijt)ruimte is een afritje naar de kamer (zie foto). Dat kan even lastig zijn voor een handbewogen rolstoel. In de kamer zelf is ruimte genoeg rondom het bed. De badkamer is ruim met inloopdouche en onderrijdbare wastafel. Bij het toilet hangen twee opklapbare beugels. Puntje van aandacht is het kleine douchezitje aan de wand wat bovendien erg hoog hangt (59cm). In de kamer is ook een eigen ‘stal’deur(tje) naar buiten.

De oprit richting het huis had erg slecht wegdek, met de rolstoel was het echt geen doen, dus dan beter de auto pakken. Sowieso is het echt heuvelachtig hier, dus (hand)biken vraagt een geoefend fietser!

Aux deux coins ronds, kamer 1 rolstoeltoegankelijkAux deux coins ronds, kamer 1 rolstoeltoegankelijk

‘B&B zonder drempels’
Uitgebreide informatie, foto’s, zelfgetekende plattegrond en onze belevenissen (inclusief extra uittips) in Valkenburg en Moresnet lees je in de ANWB uitgave ‘B&B Zonder drempels’ (maart 2012).

Ben jij hier ook geweest? Laat ons jouw ervaringen weten!

 

ADRES
Rue de Sippenaeken 243-245
B-4852 Hombourg
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoeltje

Hulphonden welkom

Aux deux coins ronds, voorkant huis
Aux deux coins ronds, voorkant huis
Aux deux coins ronds, terras
Aux deux coins ronds, voorkant header
Aux deux coins ronds, ontbijtruimte
Aux deux coins ronds, kamer 1 rolstoeltoegankelijkAux deux coins ronds, kamer 1 rolstoeltoegankelijk
Aux deux coins ronds, kamer 1 rolstoeltoegankelijk, oprit naar ontbijtruimte
Aux deux coins ronds, badkamer rolstoeltoegankelijk
Aux deux coins ronds, omgeving vakwerkhuizen
Aux deux coins ronds, omgeving
Aux deux coins ronds, Auberge le Barbeau

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren