Corendon City Hotel Amsterdam
Nu ben ik niet zo van de grote standaard hotels en bij 263 kamers haak ik eigenlijk af. Maar als ik lees dat in dit hotel ook de welness goed toegankelijk is ben ik weer wakker! Ja, want dat is wel bijzonder. Als ik even later Johan, de ‘Guest Relations Manager’, aan de lijn heb, wil ik eigenlijk wel gelijk in de auto stappen voor een heerlijke hamam behandeling…

Het Corendon City Hotel opende in 2015 haar deuren en staat net even buiten het centrum van Amsterdam. Vier kilometer rollen naar het Museumplein of je neemt de toegankelijke tram (lijn 2, halte Heemstedestraat is toegankelijk) en dan ben je er in tien minuutjes. Overigens lees ik net dat tramlijn 2 door National Geograpic Traveler is uitgeroepen tot een van de mooiste lijnen, je komt namelijk zo ongeveer langs alle bezienswaardigheden van Amsterdam. Maar goed, ik had het dus over het City Hotel. Alles is nieuw dus het ziet er fris en modern uit. De kamers zijn netjes met speciale ‘vitality’ bedden met verstelbare hoofd- en voeteneind. Het restaurant is van ‘s morgens vroeg open voor ontbijt tot laat voor een mediterraan diner.

Welness

Een heerlijke aanvulling op de drukte van een stad is natuurlijk de spa in het hotel. Er is een stoombad, infrarood- en finse sauna, sunshower en een zwembad (28°, 1.40 m diep). Je kunt ook voor een lekkere massage, schoonheidsbehandeling of scrubritueel kiezen. Er is een lift beschikbaar om je in en uit het zwembad te helpen. En er is een doucherolstoel (kleine wielen) waarmee je de sauna in kunt. Ook de fitness ruimte is rolstoelvriendelijk, ik laat me vertellen dat enkele apparaten zelfs vanuit de rolstoel te gebruiken zijn.

Corendon Vitality Hotel Amsterdam, spa

Over de rolstoeltoegankelijkheid

In het hotel zijn veertien ‘Vitality rooms’. De opbouw en inrichting van deze kamers is hetzelfde. De toegangsdeur opent en sluit automatisch, ook de gordijnen kunnen automatisch bediend worden. Er staan standaard twee bedden waarvan één in hoogte verstelbaar, als nodig kan er een tweede verstelbare bedbodem geplaatst worden. Rondom het bed is voldoende ruimte. De badkamer is drempelloos, met inloopdouche en onderrijdbare wastafel. Het toilet (hoogte 50 cm) heeft aan één kant (de kant waar geen muur zit) één opklapbare beugel. Er is in het hotel één douchestoel aanwezig (vier kleine wielen, opklapbare armleuningen, zie foto). Wil je een andere douchestoel? Deze kan gehuurd worden bij de plaatselijke thuiszorg. Enkele kamers hebben een alarm in de badkamer. Geef het bij de boeking door als dat je een veilig gevoel geeft. Een leuk detail, in de badkamer is in het plafond een infrarood lamp geplaatst, lekker warm. Hulphonden zijn toegestaan, ‘gewone’ honden zijn niet toegestaan. Het hotel heeft een ruime parkeerplaats met invalide-parkeerplaatsen.

Gehandicaptenparkeervergunning Amsterdam
Met een gehandicaptenparkeerkaart parkeer je overigens gratis in de hele stad, je moet hiervoor wel een aparte Amsterdamse vergunning aanvragen.

 

Corendon Vitality room overview

Wij hebben deze locatie (nog) niet bezocht. Laat jij ons weten hoe het was?

ADRES
Aletta Jacobslaan 7
1066 BP Amsterdam
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Hoog-laag bed
Douchestoel
Meerdere aangepaste kamers
Hulphonden welkom
Beugels bij toilet (1 opklapbare beugel)
rolstoeltoegankelijk zwembad

 

Cordon City Hotel Amsterdam buitenkant v3
Cordon City Hotel Amsterdam buitenkant v3
Corendon Vitality room overview
Corendon Vitality room overview
Corendon Vitality room, hoog-laag bed
Corendon Vitality room, badkamer
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, douchestoel
Corendon Vitality room elektrische deur
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, spa
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, spa
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, spa
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, tillift zwembad
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, restaurant
Corendon Vitality Hotel Amsterdam, lobby

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren