In de boekhandel
Banner
Volg ons!
Dutch English French German
Home Tips voor vertrek

Tips voor vertrek

Korenvelden in DrentheEen goed verblijf begint met de goede voorbereidingen. Deze website helpt je met het vinden van de juiste bestemming waar de basis klopt. Nog wat tips voor vertrek:

1. Boek een nachtje extra
Waarschijnlijk heb je het thuis prima voor elkaar wat betreft de toegankelijkheid. Alles is op jou afgestemd. Dat is meestal niet zo als je op pad gaat. Flexibiliteit is dus nodig. Boek je een nachtje extra, dan kan je de eerste dag op je gemak uit bed, onder de douche etc. De tweede dag ben je meer gewend en kan je lekker op pad!

2. Standaard mail
Ga je vaker op pad? Wij hebben een standaard mailtje klaar staan met aanvullende vragen (hoe hoog is het toilet, kunnen we de auto dichtbij parkeren, etc). Dat scheelt tijd. Maak het belang voor juiste antwoorden duidelijk. Niemand heeft er wat aan als je weer naar huis kunt vertrekken.

3. In de koffer
In onze koffer zit inmiddels een standaard uitrusting:
- een wandbeugel met zuignappen, te bevestigen aan een gladde muur, te koop in de thuiszorgwinkel
- een antislipmatje voor onder de douche
- een verlengsnoer voor het opladen van de rolstoel naast het bed
- een toiletverhoger, ook te koop bij de thuiszorgwinkel
- een handspiegel (handig als de spiegel te hoog hangt)

 

4. Huur hulpmiddelen
Wij hebben het nog niet geprobeerd maar het schijnt goed te werken: Een hoog-laagbed, een douchestoel, een tillift, alles is te huur bij de thuiszorgorganisatie op je bestemming. Ook voor een paar dagen valt er vaak veel te regelen. Hetzelfde geldt voor zorg. Ook prima in te huren via de plaatselijke thuiszorg of zorginstelling.

5. Marktplaats
Regelmatig kom ik in gesprek met de eigenaar van een hotel of B&B. Soms is het nog maar een kleine stap naar prettig rolstoeltoegankelijk. Een opritje, een beugeltje hier, een douchstoeltje daar. Ik heb al verschillende mensen naar Marktplaats verwezen voor prima hulpmiddelen. Ook jij bent ambassadeur om de wereld een stukje toegankelijker te maken. Tip mensen op Marktplaats, er is echt veel te koop voor weinig.