In de boekhandel
Banner
Volg ons!
Dutch English French German
Home Overijssel

Overijssel

Koe in de kost

Overijssel

Koe in de kost, Grondulow Heeten - Bij 'Koe in de kost' slaap en leef je op de boerderij van boer Frans en boerin Truus. Om meer mensen te laten genieten van het boerenleven hebben zij in 2013 zes bijzondere Grondulows in het weiland tussen de koeien gebouwd. De Grondulows hebben een uniek ontwerp: robuust, stoer en onopvallend in het landschap door het ronde groene grasdak.stempel Eelke droomt

 

't Keampke Buiten

Overijssel

't Keampke BuitenDe Lutte - in Twente zijn aardig wat mooie rolstoeltoegankelijke locaties maar deze spant de kroon! Na het bekijken van de website had ik al hoge verwachtingen maar in het echt is het nog mooier. We hebben een paar heerlijke dagen met vrienden bij 't Keampke Buiten. Dit is dus wat je noemt een droomhuis. Vooral de enorme veranda met houtkachel, schommelstoel en wijds uitzicht is uniek.stempel Eelke droomt

 

Het Rheins

Overijssel

Landgoed hey RheinsEnter - Op landgoed het Rheins staan zes nieuw gebouwde boederijen (2010). Samen met het restaurant, de kinderboerderij en midgetgolfbaan is het daarmee een mini-vakantieparkje. Maar dan wel ééntje met een persoonlijke en gemoedelijke sfeer. Erg geschikt om met de hele familie te genieten van een fijn weekend weg.

 

Erve Deperman

Overijssel

Erve DepermanReutum - De prachtige authentieke boerderij van Erve Deperman wordt in 1475 al genoemd in de registers en behoort samen met de vier schuren, het dwarshuis en het erfbosje tot een monumentaal erf. Mooi hoor! En ook als je eenmaal binnen bent word je heel blij. Veel sfeer met mooie kleuren en oude en nieuwe meubelen gecombineerd.

 

De Veldzijde

Overijssel

Vooraanzicht De Veldzijde vakantiewoningenLosser - In de oude koeienstal bij de familie olde Heuvel zijn drie rolstoeltoegankelijke vakantiehuisjes gecreerd. En dat is toch best bijzonder! De huisjes zien er sfeervol en netjes uit op de foto's. Misschien niet volgens de allerlaatste trends maar daar staat wel veel ruimte en een aantrekkelijke huurprijs tegenover. Bovendien de stalraampjes zijn gebleven! Er zijn twee vierpersoons huisjes en één tweepersoons huisje met ieder een eigen terras op het zuiden.

 

De Langenberg

Overijssel

Trekkershutten bij De LangenbergRijssen - De nieuwste trots van kampeerboerderij de Langenberg zijn twee gloednieuwe zes-persoons trekkershutten. Deze trekkershutten zijn van het type Comfort, wat betekent dat er in de hut verwarming, warm water en een compleet ingerichte keuken en toilet-en doucheruimte is. Je hoeft dus niet met je toiletrol onder de arm naar het toiletgebouw.

 

IJsselhotel

Overijssel

IJsselhotel buitenDeventer - Het IJsselhotel is gevestigd in een mooi gerestaureerd monumentaal gebouw aan de IJssel. Met het prima rolstoeltoegankelijke voetpontje vaar je binnen twee minuten naar Deventer aan de overkant. Ik boekte dit hotel voor een jaarlijks vrouwenweekend met mijn moeder en zussen. We kozen voor een leuk arrangement, inclusief welkomstdrankje, kaartjes voor het pontje en een drie-gangen diner (oktober 2012).Stempel Eelke Droomt

 

Het Overveen

Overijssel

Het OverveenRijssen - Gooi de openslaande deuren open en je hebt het gevoel direct in het weiland te zitten. De boerderij van de familie Altena stond in een agrarisch gebied wat de gemeente terug wilde geven aan de natuur. Na wat twijfels ging de familie er helemaal voor. In de werktuigenloods van de vroegere melkveehouderij zijn in 2006 vijf appartementen gemaakt en er is een koffie- en theeschenkerij voor de vele fietsers en wandelaars die er voorbij komen. 

 

Mooirivier

Overijssel

Hotel entree MooirivierDalfsen - De naam alleen al, Mooirivier. Mooi toch? Ik zie de tipi's al staan en Hiawatha voorbij lopen. Of ben ik de enige met 'Indianen wanen' bij deze naam? De werkelijke inspiratiebron voor de naam van dit hotel is de rivier de Vecht, daar ligt het hotel direct aan. Vanaf het terras heb je prachtig zicht. Ondanks het grote aantal kamers (101) en zalen ademt het hotel veel sfeer uit. Wat een mooie materialen en meubels.

 

De Johanneshoeve

Overijssel

De JohanneshoeveWesterhaar - Bij de Johanneshoeve in het Twentse Westerhaar zijn na de verbouwing begin 2012 twee kamers en drie appartementen in de voormalige stallen gecreëerd. Het hele gezin werkt mee in de B&B, ieder heeft zijn eigen taak. Er kan ook gefeest en vergaderd worden op de Johanneshoeve. Heerlijk natuurlijk als je dan ook kunt blijven slapen.

 

Erve Hulsbeek

Overijssel

Erve HulsbeekOldenzaal - Erve Hulsbeek beschikt, naast een groepsaccommodatie en restaurant, over veertien luxe hotelkamers. Het in 2012 bijgebouwde hotel, in stijl van een Twentse kapschuur, past goed bij de boerderij en de prachtige landschapstuin. Eén van de familiekamers is rolstoeltoegankelijk. Het ziet er allemaal mooi en luxe uit.

 

Drempelloos Borne

Overijssel

Drempelloos op vakantieBorne - Een vakantiewoning plaats ik niet zomaar op eelkedroomt, want eigenlijk doen we daar niet in. Af en toe maak ik een uitzondering. Zoals deze in Borne. Omdat het zó compleet is aangepast, dat ik denk dat er mensen zijn die hier heel blij van worden. De woning is helemaal gerenoveerd en ziet er gezellig uit. En laat Borne nu in 2011 ook nog uitgeroepen zijn tot leukste dorp van Overijssel.

 

Paasloërhof

Overijssel

B&B de PaasloërhofPaasloo - Via de website van Landstede Buitengewoon reizen vond ik deze mooie bed & breakfast. In de top van Overijssel, tegen Friesland aan midden in de weilanden vind je de boerderij van de Paasloërhof. Op de deel van de boerderij zijn drie sfeervolle, ruime gastenkamers gemaakt met elk een eigen badkamer. Op de website krijg je een goede indruk van de complete en ook zeer mooi afgewerkte kamers. Eén van de kamers is rolstoeltoegankelijk.

 

Zwieseborg

Overijssel

Vooraanzicht Zwieseborg

 

Hardenberg - Bij Zwieseborg twijfelde ik even of het niet een teveel een zorg/ziekenhuis uitstraling zou hebben. Maar vriendin Marie-Jose verzekert mij dat dat absoluut nietstempel scheef2 het geval is, lees haar verhaal bij 'Heerlijk gedroomd'. En ja, als ik de foto's op de website van Zwieseborg en van Marie-Jose zie dan ziet het er ook echt goed uit. Bovendien is het een officiele trouwlocatie, dus dan moet het wel romantisch zijn, toch?

 

 

Twentekiek*

Overijssel

buitenkantAzelo- De drie appartementen van Twentekiek waren spiksplinter nieuw toen wij er in 2009 waren. Wij waren de eerste gasten in het 4 -persoons 'Hof appartement'. Alles fristempel scheef2s en nieuw, heerlijk natuurlijk. Voor onze gastheer en vrouw ook spannend en dan ook nog twee rolstoelen!

 

B&B Spijkvoorde

Overijssel

spijkvoordeLettele - De voormalige deel is in het voorjaar van 2005 ingericht als bed & breakfaStempel Hier heeft Eelke heerlijk gedroomdst. Er zijn zeven luxe tweepersoons kamers, waarvan één rolstoeltoegankelijk en andere voorzien van een bedstee. In de mooi (design) ingerichte algemene ruimte staat een goed gevulde boekenkast (voor vijf euro mag je het boek waarin je bent begonnen ook meenemen), spelletjes en een heerlijke grote speksteenkachel.  

 

Hotel de Zon

Overijssel

Hotel de ZonOmmen - Hotel de Zon met 35 kamers één van de grotere hotels op deze site. Toch opgenomen wegens het unieke plekje in Ommen direct aan de Vecht. Een gerenomeerde keuken maakt het plaatje compleet.