Hotel van der Werff
Hotel van der Werff werd mij getipt door Jan: ‘Ik heb niet heerlijk, maar zalig gedroomd in het mooie en karaktervolle Hotel van der Werff. Je stapt er zo de jaren dertig in’. Ik heb getwijfeld of ik Hotel van der Werff wel moest opnemen in mijn collectie. De website geeft niet heel veel duidelijkheid en ook het telefonisch contact met de eigenaar leverde niet veel op. Inmiddels ben ik erachter dat Hotel van der Werff een ware belevenis moet zijn.

Al vanaf 1916 kun je hier logeren, ook Prins Bernard sliep hier regelmatig en in de tussentijd is er niet zoveel veranderd. Als ik alle reviews lees, ontstaat een gevoel van Engelse vergane glorie, Fawlty Towers zeg maar. Maar daar is het hotel beroemd om! Een prachtig oud pand met donkerbruine gelagkamer en ruime eetzaal met kroonluchters. De eigenaar is een man van weinig woorden en wordt ook wel Jan Blauwpak genoemd, gewoon omdat hij altijd een blauw kostuum aan heeft. Hou je van modern en strak dan is dit geen goede keuze. Hou je wel van eens een keer wat anders, dan lijkt me dit echt een heerlijk avontuur. En ach, wat kan er mis gaan als je op Schiermonnikoog zit! Heerlijk uitwaaien en genieten van de natuur. Ik ben inmiddels wel heel benieuwd…

Hotel van der Werff, terras
Over de rolstoeltoegankelijkheid
Tja, veel kan ik er dus nog niet over zeggen. Behalve dat ik per mail wel bevestigd kreeg wat ook de eigenaar al vertelde: ‘Er zijn twee beugels aanwezig bij het verhoogde toilet en er is een douche zonder drempels, een douchestoel hebben wij niet, maar we zouden er een krukje neer kunnen zetten. Verder kunnen de bedden verschoven worden, zodat er voldoende ruimte naast het bed is. Let dus op: Er is geen douchestoel, neem deze dus mee of leen ‘m bij de thuiszorg! Op de foto staan wel echt beugels, dus daar kan je zeker van zijn.

Schiermonnikoog is autoluw, dat betekent dat je je auto achterlaat op Lauwersoog. Met een invalidenparkeerkaart kan een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente. Vraag je wel af of het echt nodig is, je zal de auto nauwelijks gebruiken, zo groot is het eiland niet. Hotel van der Werff ligt drie kilometer van de veerboot, midden in het enige dorp van het eiland. Er rijden bussen en taxi’s. Er is een strandrolstoel beschikbaar bij strandpaviljoen de Marlijn.

Wij hebben dit hotel (nog) niet bezocht. Laat jij ons weten hoe het is?

ADRES
Reeweg 2
9166 PX Schiermonnikoog
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Hulphonden welkom

 

Additional information

LandNederland
Hotel van der Werff
Hotel van der Werff
Hotel van der Werff, kamer

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren