De Rooipannen

Helaas is deze kamer niet meer beschikbaar per 1 maart 2017.

Stempel Eelke droomtNog niet eerder zag ik een zo volledig aangepaste hotelkamer. Bizar om te horen dat de kamer toch weinig geboekt wordt door mensen die het nodig hebben. We zijn bij Onderwijshotel de Rooipannen en ook dat maakt dit hotel tot een bijzondere belevenis. Studenten maken hier de dienst uit en dat merk je natuurlijk. Vooral doordat de ontvangst uiterst keurig is! Precies zoals het hoort en zelfs met vier dames tegelijk.

Het hotel maakt onderdeel uit van een grote onderwijslocatie. In een groot nieuw pand, midden in een woonwijk, zijn naast leslokalen en de twintig hotelkamers ook drie restaurants en een bakkerij met winkel. De traditionele hotelinrichting met systeemplafond is niet bepaald mijn stijl maar wel netjes en het bed ligt goed en zelfs in de badkamer hangt kunst aan de muur. Als wij hier een nachtje verblijven is het einde van het schooljaar in zicht en zijn wij gek genoeg de enige gasten. Als we ‘s avonds laat terugkomen van een avondje schouwburg, krijgen we een wijntje uit de bar mee van de aardige nachtportier. Ook aan het ontbijt wordt gewoon alle aandacht besteed. Verse jus, eitje, broodjes. Heerlijk hoor. Helaas is dit hotel op zaterdag en zondag niet beschikbaar.

De Rooipannen hotellobby

Omgeving
De directe omgeving van het hotel is niet erg spannend. Je moet er dus wel op uit om het naar je zin te hebben. Maar dat is hier helemaal geen straf. Het centrum van Eindhoven (3 km) is makkelijk te bereiken met de bus of eigen auto. Het vroegere Philips terrein Strijp-s, waar nu allerlei hippe restaurantjes en winkels zitten, is ook maar twee kilometer rollen. Of je pakt de bus.

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Wat direct opvalt is de automatisch deur van de kamer. Wat een heerlijkheid, geen gedoe met een pasje en een te zware deur die je precies op het juiste moment, na de klik open, moet duwen. De mindervalide kamer is gesponsord door een hulpmiddelenleverancier en er is flink uitgepakt. De rolstoeltoegankelijke suite is super ruim. Er zijn twee hoog-laag bedden in een normale bedombouw, er is ook een papegaai beschikbaar. Twee relax hoog-laag fauteuils en zelfs de toilet is elektrisch in hoogte te verstellen. Uiteraard ook opklapbare beugels aan beide zijde van het toilet. Zelfs de douchestoel aan de wand (met arm- en rugleuning) en de wastafel blijken handmatig in hoogte in te stellen. De auto parkeer je voor de deur, ook de bus stopt bijna voor de deur (150m). Kortom een uitstekend toegankelijk adres in Eindhoven.

Eelke heeft hier heerlijk gedroomd. Laat jij ons weten hoe jij het hier vond?

 

ADRES
Kaakstraat 1
5623 AZ Eindhoven
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom
Hoog-laag bed
Hoog-laag toilet

 

Additional information

LandNederland
De Rooipannen vooraanzicht
De Rooipannen vooraanzicht
De Rooipannen vooraanzicht
De Rooipannen hotellobby

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren