Breezand beachhouses
stempel_transpDe heerlijke strandhuisjes van Breezand staan pal aan de Noordzee op het strand van Vrouwenpolder. Hip en compleet ingericht met vrolijke zomer kleuren. In totaal zijn er vijf slaapplaatsen in het strandhuisje (waarvan twee beneden). Er is een (niet aangepaste) keuken met magnetron en vaatwasser. Inmiddels staan er vijfentwintig huisjes op een rij, ergens in het midden staat het aangepaste huisje.

In het najaar van 2011 overnachtten wij enkele dagen in zo’n fijn strandhuisje. Toen stonden er nog maar vijftien huisjes en waren we de laatste in de rij. Wat een heerlijke dagen. Als iedereen ’s avonds van het strand vertrekt mogen wij lekker blijven. Prachtige zonsondergangen. Met twee rolstoelen is het huisje wel echt klein, het blijft een strandhuisje. Dus verwacht, ondanks de complete inrichting geen villa!

De strandrolstoel (Strandjutter) staat buiten op de veranda, klaar voor gebruik. Het strand is behoorlijk breed hier dus het is een eind naar de zee. Vrouwenpolder is een klein badplaatsje en in de omgeving is veel te doen. Domburg is ook zeker een aanrader! Je huurt het huisje per week, midweek of weekend.

Breezand Beachhouses zithoek

Over de rolstoeltoegankelijkheid
De badkamer voldoet aan de eisen, een opklapbaar zitje onder de douche, twee opklapbare beugels bij het toilet (hoogte toilet 45 cm) en een onderrijdbare wastafel. De schuifdeuren naar de badkamer gaan zwaar en de opening is slechts 79 cm breed. De achteringang is zelfs maar 73 cm breed. Maar de twee openslaande deuren aan de zeekant maken dat weer goed. Beneden staan twee losse, wat smalle bedden van 80×200. Ze kunnen niet tegen elkaar staan omdat je dan niet meer naar binnen kunt door de deur. Via een ladder is de vide bereikbaar, hier staan nog drie bedden.

Rondom het huisje is een veranda om heerlijk buiten te zitten. Het huisje is bereikbaar via een breed geasfalteerde strandpad met een opritje naar het huisje. Deze is onder invloed van weer en wind soms minder toegankelijk. In het voorjaar van 2017 worden de huisjes opgeknapt en wordt ook de toegang verbetert.  De auto parkeer je ongeveer 300 meter verderop. Je bagage wordt naar het huisje gebracht.

Extra tip: Probeer ook de electrische strandrolstoelen bij Oostkapelle of Vrouwenpolder uit! Wij hebben hier echt enorm van genoten. Kijk voor meer info op offroad rolstoelen.

Eelke in de strandrolstoel bij Vrouwenpolder
Eelke in de strandrolstoel bij Vrouwenpolder

 ‘B&B zonder drempels’
Uitgebreide informatie, foto’s, zelfgetekende plattegrond en onze belevenissen (inclusief extra uittips) in Vrouwenpolder en Domburg lees je in mijn boek, ANWB uitgave ‘B&B Zonder drempels‘ (maart 2012).

ADRES
Hopman de Rijklaan 2 (adres verhuurbedrijf, receptie)
4354 NS Vrouwenpolder
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Strandrolstoel (niet elektrisch)
Hulphonden welkom
Breezand Beachhouses opritje rolstoeltoegankelijke huisjes
Breezand Beachhouses, strandrolstoel staat klaar!
Breezand Beachhouses toegangsweg naar de strandhuisjes
Breezand Beachhouses zithoek
Breezand Beachhouses wastafel
Breezand Beachhouses douche
Breezand Beachhouses toilet
Eelke in de strandrolstoel bij Vrouwenpolder

Locatie beoordelingen

4 based on 1 beoordeling
3 december 2016

Ontzettend leuk! Voor het eerst zo dicht bij de zee geslapen.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren