B&B Bommel

Stempel Eelke droomtAls enthousiaste b&b-bezoekster in binnen- en buitenland fantaseerde Joke van den Boogaard altijd hoe ze het zelf zou aanpakken. Sinds enkele weken is dit werkelijkheid en heeft ze ontzettend veel zin om gasten te helpen aan een onvergetelijk verblijf in haar eigen b&b. Dat belooft wat! Het moest wel een drempelvrije bed & breakfast worden, Joke is wijkverpleegkundige en haar, inmiddels uit huis wonende, zoon heeft een handicap. Zijn vroegere kamer, een uitbouw aan het huis, is nu de b&b, met eigen ingang, aparte slaapkamer, zitruimte, gang en badkamer. De b&b ziet er gezellig uit, met veel wit hout in landelijke stijl. Voor de deur is een klein maar knus terrasje. Ik heb een heerlijk weekend gehad in Zaltbommel, lees mijn blogje hierover voor de Zonnebloem!

Bommel Zitkamer/gang

Omgeving
B&b Bommel ligt aan de oude stadsgracht in het prachtige vestingstadje Zaltbommel. Met de beroemde Sint-Maartenskerk (zonder spits), het Stadskasteel Zaltbommel (niet rolstoeltoegankelijk), de oude stadswallen, de markt en Waalkade met gezellige terrassen en de winkeltjes  een fijn stadje om lekker rond te slenteren. In de Bommelerwaard liggen leuke plaatsjes als Ammerzoden, Hedel en Rossem, waar al fietsend of wandelend over de dijken nog wel eens een potje jam gekocht kan worden. Den Bosch is met de auto of openbaar vervoer maar twintig minuutjes. Gastvrouw Joke vertelt je er graag alles over.

Over de rolstoeltoegankelijkheid
In de hele b&b zijn geen drempels. Het is niet super ruim maar met een niet al te grote rolstoel is het hier fijn toeven. Aan beide zijde naast het bed is maar 58 cm in de normale opstelling, maar door het bed wat te verschuiven ontstaat aan één kant meer ruimte. De bedden kunnen ook uit elkaar geschoven worden (2x 80cm). Het bed is behoorlijk hoog met 65 cm. Eventueel kan het topmatras er af, dat scheelt 5 cm. In de ruime badkamer is een inloopdouche met losse douchestoel (hoogte 45 cm, armleuningen kunnen niet opgeklapt worden). Er is (voorlopig) één opklapbare toiletbeugel links naast het toilet (hoogte toilet 45 cm). De wastafel is in hoogte verstelbaar. Hulphonden kunnen helaas niet terecht, omdat de zoon van de eigenaresse Cara heeft.

Bommel Slaapkamer

Ik heb heerlijk gedroomd bij b&b Bommel. Lees mijn ervaringen in mijn Zonnebloemblogje. Ben jij hier ook geweest. Laat jij ons weten hoe het was?

ADRES
Marten van Rossemsingel 101
5301 HC Zaltbommel
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet (let op! aan één kant)
Douchestoel

 

BewarenBewaren

Additional information

LandNederland
B&B Bommel aan de Singel
B&B Bommel aan de Singel
Bommel deur b&b
Bommel Zitkamer/gang
Bommel Slaapkamer
Bommel Slaapkamer
Bommel gang
Bommel toilet/badkamer (links 1 opklapbare beugel)
Bommel douchestoel
Bommel Douche-Badkamer

Locatie beoordelingen

4 based on 1 beoordeling
18 maart 2017

Wij hebben een nachtje in het B&B overnacht en dat was erg leuk. De toegankelijkheid is zoals hierboven beschreven. Met mijn elektrische rolstoel kon ik overal komen. De bedden zijn lekker maar wel wat aan de harde kant. Het ontvangst was heel vriendelijk met een kopje koffie/thee en een zelfgebakken koekje. De B&B is echt heel leuk ingericht. Ook de locatie is heel mooi aan de rand van het centrum. Het hoogtepunt voor ons was het zeer uitgebreide onbijt met ook allerlei door de eigenaresse zelfgemaakte lekkernijen. Waarom dan geen 5 sterren? Voor met een elektrische rolstoel is het niet heel ruim en de kamer heeft helaas niet zo veel uitzicht. Maar zeker een aanrader!

18 juni 2017

Hoi Y&H, bedankt voor jullie duidelijke review! Fijn dat jullie ook genoten hebben. Inmiddels ben ik er zelf ook geweest en ben het helemaal met jullie eens! Heerlijk plekje, enig minpuntje is inderdaad het uitzicht. Dat is er namelijk niet, behalve op je eigen terrasje 🙂 Maar daarom moet je ook vooral lekker naar buiten, de dijk op. En dan wordt je ook beloond met een prachtig weids uitzicht.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren