In de boekhandel
Banner
Volg ons!
Dutch English French German
Home Limburg

Limburg

Logement de Reiziger

Limburg

De Reiziger (vooraanzicht)Ottersum - Het pand waar nu Logement de Reiziger in zit, kent een lange historie. Het was al eens een cafe, woonhuis, hotel en restaurant. In 2010 is het stijlvol verbouwd en nu zijn er zeven kamers en een huiselijke restaurant met zestien zitplaatsen. Heerlijk toch, na een mooie wandeling door de Maasduinen lekker aanschuiven aan een drie-gangen menu.

 

Oppe Winckel

Limburg

Oppe Winckel buiten terrasPosterholt -  Op de plek waar het 'eljers hoes' (ouderlijk huis) van Paul en Marianne stond, is een nieuw huis gebouwd: 'De mooie elementen en de sfeer van de plek en het oude huis wilden we graag behouden maar ook delen met anderen. We zijn beretrots op het resultaat'. Zelf wonen Paul en Marianne in het huis ernaast. De nieuwe woning is opgedeeld in twee ruime appartementen op de beneden- en bovenverdieping. Er zijn twee slaapkamers, waardoor elk appartement geschikt is voor vier personen.

 

Herlaeve

Limburg

Herlaeve vooraanzichtMechelen - Veel zuidelijker kun je niet gaan in Nederland als je afreist naar Herlaeve in Mechelen. Zodra je de Limburgse heuvels ziet en de 'andere' bouwstijl voel je je al een beetje in het buitenland. De vier vakantiewoningen van Herleave zijn, in oude stijl, nieuw gebouwd. De naast elkaar gelegen woningen, Maretak en Kroetwusch, hebben beide een slaapkamer met aangepaste badkamer op de begane grond. 

 

Lindenhof, Bakhuuske

Limburg

Knooppunt61 Geijsteren - Op de grens van Brabant en Noord-Limburg ligt dit heerlijke droomhuisje als onderdeel van de Lindenhof met ook een groepsaccommodatie en eetcaf√©. Het Bakhuuske is een knus, ruim en comfortabel appartement voor maximaal vier personen. Zak lekker weg in de bank bij de haard en kook je eigen potje in de complete keuken. Of pak je liever de BBQ op het (overdekte) terras tussen de bloemetjes? Het uitzicht is heerlijk wijds over de landerijen.

 

Pipowagen Warm Welkom

Limburg

pipowagen Warm WelkomStempel Eelke droomtMeerlo - Echt waar! Een originele √©n rolstoeltoegankelijke pipowagen. Pipo de Clown en Mamaloe zijn net vertrokken! Wat een bijzondere locatie, met nog vijf slaapplaatsen. De wagen staat in de tuin van gastvrouw Christel maar toch heb je een heerlijk priveplekje met ook nog eens heel veel ruimte voor kids. Christel runt haar gastenverblijf samen met vriendin Marjo, zij wisten direct dat de pipowagen toegankelijk moest worden voor iedereen. En dat is heel goed gelukt.

 

Gulpenerland

Limburg

Hotel GulpenerlandGulpen - Dit vier sterren hotel is nog niet zo lang geleden gerenoveerd en het ziet er allemaal mooi en strak uit. Met vierendertig kamers is het nog redelijk knus te noemen. Er is een restaurant bij het hotel maar Gulpen heeft een gezellig centrum met terrasjes op het historische marktplein. 

 

Landgoed Lemmenhof

Limburg

Landgoed LemmenhofEll - Tussen Weert en Maasbracht vind je Landgoed Lemmenhof, een twee-sterren familiehotel met tien kamers, waarvan √©√©n kamer op de begane grond met een aangepaste badkamer. Ook de minicamping op het terrein heeft aangepast sanitair.

 

Pingerhoeve

Limburg

Pingerhoeve2Nuth - B&B Pingerhoeve in Zuid-Limburg omschrijft zichzelf als een 'totaal concept van Eten, Drinken en Slapen'. Nou, dat lijkt mij wel handig! De driehonderd jaar oude boerderij ziet er prachtig uit, echt Limburgs met de houten balken en de binnenplaats. Er zijn vijf kamers met elk een andere sfeer en een eigen naam. De tuinkamer op de begane grond is rolstoeltoegankelijk.

 

Kasteel TerWorm

Limburg

Kasteel ter wormHeerlen - Bij navraag blijkt ook dit kasteel geschikt voor mensen in een rolstoel. Alle ruimten (met uitzondering van de gewelven) zijn bereikbaar. En dat is toch wel bijzonder in een 14de eeuws kasteel. Kasteel TerWorm ligt op een groot landgoed met heerlijke wandelpaden en prachtige kasteeltuinen. Er is een landgoed imker (honing is te koop), een valkenier en een schaapskudde. Ben je uitgekeken op het landgoed dan is er veel te doen in de omgeving.

 

Kasteel VaesHartelt

Limburg

kasteel vaesharteltMaastricht - Bij Kasteel Vaeshartelt, gelegen in het groen aan de rand van Maastricht, stap je even terug in de tijd. Maar wel met de luxe van nu. Bij mooi weer kun je heerlijk wandelen in de grote tuin of genieten op het terras. De ontbijtruimte, bar en het restaurant zijn modern ingericht maar toch heel passend bij de sfeer van het pand. Nieuw design gecombineerd met de glorie uit vroegere tijden. stempel Eelke droomt

 

Aux deux coins ronds

Limburg

aux deux coins rondsGeheut - Eigenlijk niet in Limburg, maar net in Belgie is in een voormalige kalver- stempel scheef2en varkensstal een ruim gastenverblijf ingericht: Aux deux coins ronds. Er zijn drie kamers waarvan √©√©n volgens de website 'geheel is ingericht voor rolstoelgebruikers'. De website van Aux deux coins ronds is mooi gemaakt maar geeft niet veel beeld weg van hoe het er nou echt uit ziet daar.